Inden vi kommer for godt i gang, vil jeg starte med at rette en undskyld til det ikke mindst det fynske folk, men også hele danmark. Jeg ved godt at det er forkert at pille ved noget SÅ helligt som den lækre og altid fantastiske brunsviger. Men når det er sagt, så skaldet lige siges at det her er noget så vidunderlig en kreation. Måske fordi der er 400 g. smør i kagen. Måske fordi de tynde lag forhindrer den i at blive ligeså tør som en normal brunsviger kan blive. Hvorom alting er, så er de her brunsvigersnegle absurd gode.
Brunsvigersnegle: a match made in heaven
Brunsvigeren er en af mine yndlingskager. Jeg synes virkelig den er god. Men kan vi ikke alle sammen lige tage et øjeblik og være HELT ærlige. Selve kagedelen er sgu det mest kedelige ved den kage. Det er som om den mest er tilstede for at retfærdiggøre det absurde kalorieindtag, kaldet remonce, som vi putter oven på kagen. Smør og brun farin. Ej men for sørensen da, det er bare så hamrende lækkert altså.
Så hvordan får vi lige kringlet den således at vi kan få så meget remonce i kagen som muligt. Man laver den da til en brunsvigersnegl! Tynde lag gærdej (med rigelig smør) og så en godt lag remonce. Så er der brunsvigersnegle for alle pengene.
Jeg puttede mine i en form, og lod dem efterhæve deri. Det gjorde at de var vidunderligt bløde, da der ikke var ligeså meget overflade der kunne tørre ud.
Jeg synes bestemt at du skal prøve at lave dem her. Og det siger jeg altså ikke kun fordi jeg har lavet opskriften. De er bare rigtig gode.
Ps. tog resten med på arbejde, og alle der var i hvertfald fan. Jeg ved ikke om man kan stole på pædagogers kritiske sans i forhold til kage, men de var i hvert fald glade for de her brunsvigersnegle!
Brunsvigersnegle
Ingredienser
Gærdej
- 1 dl Sødmælk
- 150 g Smør
- 25 g Gær
- 1 stk Æg
- 1 Spsk Sukker
- 1 Knivspids Salt
- 450 g Mel
Remonce
- 300 G Brun farin
- 250 G Smør
Sådan gør du
Dejen
- Varm smør og mælk op i en gryde. Når smøren er mere eller mindre smeltet og mælken er fingervarm, hældes den i en skål.
- Gæren smuldres i. Pas på at mælken og smøren ikker er for varm. Så dræber du gæren, så hellere lade det stå lidt inden du kommer gæren i.
Tilsæt sukker, salt og ægget. - Hæld melen i lidt ad gangen. 450 gram er et estimat. Nogen gange skal den have mere, andre mindre.
- Når dejen er blød og smid og æltet godt igennem (5-10 minutter). Sættes den til hævning på køkkenbordet i minimum en time.Dejen skal være smidig og glat i overfladen. Den må hverken være for våd eller for tør, og dejen skal slippe hænderne. Den vil være fedtet. Det er okay, det skyldes den (helt perfekte) store mængde smør.
Remonce
- Smør og brun farin hældes i en gryde og varmes langsomt op. Lad det simre ved svag varme i en kort stund tid. Når sukkeret og smøren er inkorporeret i hinanden er den færdig.
- Stil den til side. Den må godt blive lidt koldere, da den er lettere at smøre på dejen, når den skal rulles.
Sneglene
- Efter hævningen rulles dejen tyndt ud. Omkring 2-3 mm tynd. Prøv at rulle den i en firkant, det giver pænere snegle.
- Smør remoncen ud på dejen og rul derefter dejen sammen så stramt du kan.
- Du vil nu stå med en brunsvigerrulle.Skær den i ca 3 cm tykke skiver. Placer alle sneglene i et ildfast fad eller en springform foret med bagepapir (hvis du krøller bagepapiret sammen, inden du ligger det i formen, er det nemmere at få det ned i fadet)
- Bag sneglerne i 15-20 minutter ved 200 grader, eller til de er færdige.
Er du i kagehumør? Så tjek denne snickerskage ud! Der er fuld fart på smagen og man får i hvertfald kage for pengene!
Er du mere i humør til en let bolle til eftermiddagskaffen er denne chokoladebolle et must! den er blød, lækker og fuld af dejlig chokolade! Find opskriften her!
Wauw en lækker opskrift! Hvor mange snegle tror du der bliver til? ☺️
Hej Stephanie
Det bliver nok til et sted mellem 20 og 25. Det kommer and på hvordan du ruller den ud og hvor tyndt du skærer den 🙂
Venlig hilsen Mathias
Hej, kan de nedfryses? Og hvis ja, hvordan skal det forgår? ( altså iht hævning osv?.
Kan man bage dem aftenen før brunchen?
Hej
Ja det kan du sagtens 🙂