Chokoladeboller – Opskrift på de lækreste og blødeste chokoladeboller

Chokoladeboller – Opskrift på de lækreste og blødeste chokoladeboller

Lækre bløde chokoladeboller, fyldt med smør og dejlig mørk chokolade. Et fantastisk morgenmåltid, eller baren eftermiddagssnack.

Det er generelt fantastisk med hjemmebag. Det smager bare bedre. Og så skaber det også en fantastisk duft i huset. Duften af hjemmebag. Jeg tror de fleste mennesker med det samme kan fornemme duften i deres næser, når de høre ordet hjemmebag. Der er virkeligt ikke meget der er bedre end den duft.

Jeg har endda hørt at det er et ejendomsmæglertrick at bruge duftlys med duft af hjemmebag, da det skaber den helt korrekte stemning af hygge og hjemlig følelse.

De her chokoladeboller er ingen undtagelse. De er helt vidunderlige. Store, bløde, smagfulde og fyldt med dejlig mørk chokolade. Bevares, du kan da selv vælge hvilken slags chokolade du vil bruge, lys, mørk, endda hvid. Men jeg foretrækker de lidt bitre noter, da det passer godt til al den smør der er i dejen. Jeg brugte her en chokolade på 72%. Det fungerede sgu.

Chokoladeboller med rigeligt smør

Jeg elsker smør. Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen. Smør er fandme fantastisk! Så derfor er der også rigeligt med smør i de her chokoladeboller. Det er med til at give chokolade bollerne den lækre sødme og fløjlsbløde konsistens som gør de her chokoladeboller så fantastiske. Jeg var endda så fræk at smøre mine boller med et godt lag smør da, jeg smagte dem. Det gjorde bestemt heller ikke noget. De smagte bare virkelig fantastisk!

Min lillesøster er ofte min fantastiske prøvekanin. Når jeg laver noget lækkert, såsom de her chokoladebolle, så tager jeg dem med hjem til hende, så hun også kan smage. Jeg kan alligevel ikke nå at spise dem alle sammen inden de bliver tørre. Så jeg kan ligeså godt dele dem med hende. Det hjælper også at have en der kan sige god for det man laver, så det ikke kun er en selv, der synes det godt. SÅ win/win situation for alle. Og ja. Hun elskede dem også. Så du må hellere prøve at komme i køkkenet og lave dem!

De lækreste bløde chokoladeboller

Lækre bløde boller fyldt med chokolade og smør
Ret Morgenmad, Snack
Køkken Dansk
Keyword Boller, Chokolade, Snack
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 2 timer
Antal 9 store boller

Ingredienser

 • 25 g Gær
 • 2,5 dl Sødmælk
 • 1/2 dl Rørsukker
 • 200 g Blødt Smør Bare tag det ud af køleskabet 30-60 minutter før du går i gang.
 • 1 knivspids Salt
 • 500 g Hvedemel
 • 1 Stort Æg
 • 150 g Hakket chokolade Den du ønsker, jeg brugte dog en 72% mørk chokolade
 • 1-2 stk æggeblommer

Sådan gør du

 • Varm mælken op i en gryde til det er lillefingervarm.
 • Rør det sammen med gæren, indtil gæren er opløst.
 • Tilsæt den bløde smør og rør til smøren er nogenlunde opløst i væsken. Tilsæt dernest sukkeret, salten og ægget og rør kort rundt.
 • Tilsæt melen lidt ad gangen og rør (eller ælt, hvis du ikke har en røremaskine) indtil dejen har en samlet konsistens.
 • Rør chokoladen ind i dejen. Det kan være lidt problematisk, så du er muligvis nød til at ælte dejen kortvarigt så chokoladen bliver fordelt i dejen.
 • Lad dejen hæve i minimum 2 timer.
 • Del dejen i 9 lige store stykker. Eller 18 små, hvis du hellere vil have små chokoladeboller.
 • Put dem i en form så de lige akkurat ikke rør hinanden, de skal have en smule luft at hæve i. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter med et viskestykke over sig. Tænd for ovnen på 200 grader (180 varmluft), så den kan varme op, mens bollerne efterhæver.
 • Pensl dine chokoladeboller med 1-2 sammenpiskede æggeblommer.
 • Bag dine boller i ca. 20 minutter, eller indtil de er hævet flot op og fået en lækker brun og glansende overflade. Lad dem køle af i minimum 20 minutter, før du spiser dem.
 • Velbekomme 🙂

Fantastiske chokoladeboller med smør

Hvis du er i humør til noget sødt hjemmebag, men ikke gider spise boller, vil jeg anbefale du prøver de her brunsvigersnegle! De er seriøst absolut fantastiske. Og det er Trollemads mest populære opskrift!

 


Related Posts

Snickerskage

Snickerskage

Jeg må nok indrømme at jeg ikke er den store dessertpige. Det har altid været det salte køkken jeg har haft interesse i. Derfor bevæger jeg mig sjældent ud i det søde køkkens udfordringer. Men… ingen madblog uden kage. Derfor har jeg kastet mig ud […]

Blød og saftig chokoladekage med kaffe smørcreme

Blød og saftig chokoladekage med kaffe smørcreme

En knaldhamrende lækker og helt igennem blød og saftig chokoladekage – der bestemt ikke mangler chokolade – med en cremet og virkelig lækker kaffe smørcreme. Den er proppet med chokolade, sukker og smør. Så med andre ord.. Den er helt ekstremt lækker! Chokoladekage med masser af […]



5 thoughts on “Chokoladeboller – Opskrift på de lækreste og blødeste chokoladeboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *