Fastelavnsboller med lime/marcipanremonce og hvid chokoladeflødeskum

Fastelavnsboller med lime/marcipanremonce og hvid chokoladeflødeskum

Bløde og ekstremt lækre fastelavnsboller fyldt med en remonce med marcipan og revet limeskal og toppet af med en hvid chokoladeflødeskum. Smagende harmonerer fuldstændigt med hinanden og du får perfekt balance af sødme og syre, så de ikke bliver kvalme med det samme.

Fastelavnsboller med masser af smag!

Jeg er sgu fan af fastelavnsboller. Eller jeg er fan af dem med flødeskum. De er fandme skønne, fordi flødeskum fandme er skønt! Mange fastelavns boller har creme i. Jeg er ikke verdens største tilhænger af creme. Ikke i boller i hvertfald. Til gengæld er jeg kæmpemæssig fan af marcipan. Det er simpelthen bare vidunderligt. Og en marcipanremonce går man sgu sjælden galt med i byen.

I den her opskrift er der tilsat revet limeskal. Det gør jeg for at pifte den lidt op og give remoncen lidt syre og nogle parfumerede noter. Og så passer lime og marcipan bare absurd godt sammen. Som i helt ekstremt godt.  Jeg ved ikke om det er syren eller limen parfumerede noter der spænder så godt overens med marcipanen. Det er nok en blanding. Derfor var det også en nødvendighed at blande marcipanen og limen, da jeg skulle lave disse fastelavnsboller. Og resultatet er helt vidunderligt. Den bløde smørrige fastelavnsbolle med den skarpe smag af marcipan og de nærmest  florale noter af lime. Perfekt!

For lige at toppe denne smagseksplosion af en fastelavnsbolle, har jeg ligeledes fyldt dem med en flødeskum med hvid chokolade. Det er egentlig en hvid chokoladeganache der så bare er pisket op med en flødeskum. Men god er den. De søde noter af hvid chokolade passer også virkeligt godt til marcipanen og limeskallen.

Glasur skal der på!

Jeg synes næsten det er synd, hvis der ikke lige er lidt glasur på fastelavnsbollerne. Altså når de er lavet med denne søde dej. Det hører sig næsten til og de giver en skøn syre til bollerne. Og jeg har endda puttet lidt frugtfarve i. Det giver et skønt udtryk! og hvis man ikke må spise farvet glasur til fastelavn. Hvornår i alverden må man så! Jeg er fan.

Jeg ved godt der er mange fastelavnsboller for tiden. Altså som i alle vegne. Det er faktisk lidt utroligt. Der er nærmest gået inflation i fastelavnbollemarkedet. Men altså. Prøv dem her. De er virkelig gode!

Fastelavnsboller med lime, marcipan og hvid chokolade

Lækre bløde fastelavn med en Lime/marcipan remonce og en hvid chokoladeremonce
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk, Svensk
Keyword fastelavn, hvid chokolade, Kage, lime, marcipan
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 24 stk

Ingredienser

Hvid chokoladeflødeskum

  • 5 dl Piskefløde
  • 200 g Hvid Chokolade

Marcipan/lime remonce

  • 200 g Marcipan
  • 2 stk Lime Skrællen skal bruges i remoncen. Selve saften kan du bruge i din glasur.
  • 150 g Blødt smør
  • 150 g Rørsukker

Fastelavnsboller

  • 25 g Gær
  • 2 dl Sødmælk
  • 150 g Smør
  • 2 spsk Sukker
  • 1 Knivspids Salt
  • 2 stk Æg
  • 600 g Mel Dette er et cirkamål. Det kan svinge, afhængig af ting som meltype, æggestørrelse og andet.
  • 2 stk Æggeblommer Til penslingen af dine boller - brug eventuelt mælk, hvis du ikke har æggeblommer.

Glasur

  • Limesaft
  • Grøn frugtfarve
  • Flormelis

Sådan gør du

Hvid Chokoladeflødeskum

  • Det første du skal sætte over er den hvide chokolade ganache som du skal bruge til din flødeskum.
  • Varm halvdelen (meget vigtigt!) af fløden op i en lille gryde. Imens hakker du din chokolade fint, så smelter den hurtigere. Når fløden er varm (ikke kogende) hælder du den over din chokolade, så chokoladen smelter. Rør rundt og sørg for at alle klumperne er opløst. Massen skulle gerne være en flydende creme masse. Sæt denne på køl i minimum 1 time, så den kan nå at sætte sig. I mens laver du din bolledej.

Fastelavnsboller

  • Varm mælken op i en gryde, til den er lillefingervarm og tilsæt derefter smøren i tern. Rør rund og lad stå et øjeblik til smøren er mere eller mindre smeltet.
  • Tilsæt væsken til gæret og rør rund sammen med salt, sukker og æg.
  • Tilsæt mel lidt ad gang og ælt til det har en ensartet blank overflade. Husk at melen kan varierer afhængig af typen af mel, størrelse på æg og andre faktorer. Så det er vigtigt du tilsætter det lidt af gangen. Ellers bliver det bare for tør en dej.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i mindst 1 time.

Lime/marcipan Remonce

  • Riv skrællen fra 2 lime i en skål (sørg for kun at få det grønne med, da det hvide er forfærdeligt bittert). Tilsæt det bløde smør og marcipanen og rør massen sammen til en ensartet remonce. Brug gerne en elpisker.

Fastelavnsbolle II - Formningen

  • Slå luften ud af din dej og rul den ud i en firkant eller rektangel. Den skal være ca. 5 mm tyk.
  • Skær dejen i små firkanter. Jeg fik det til 24 boller, men det afhænger af hvor store du ønsker dem.
  • Læg en lille smule remonce i midten af hver firkant. Jeg brugte lige under en spsk (nok 3/4 spsk) på hver firkant.
  • Tag alle fire hjørner af din firkant og Klem dem sammen ind over din remonce. Luk dernæst siderne ved ligeledes at klemme dem sammen. Sørg for lige at lukke eventuelle huller i dejen.
    Det er meget vigtigt at du husker at lukke dem ordenligt, da fyldet ellers ryger ud.
  • lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Imens kan din ovn varme op til 180 grader varmluft.
  • Pensl dine boller med æggeblommer pisket med en lille smule mælk
  • Bag dine boller i 10-15 minutter i ovnen. Hold øje med de ikker får for meget.
  • Lad dem køle af på en rist

Hvid chokoladeflødeskum II - Piskningen

  • Dine hvide chokolade ganache, skulle gerne have sat sig nu. Pisk din ganache op i et par sekunder og hæld nu den anden halvdel af fløden i samtidig med at du pisker.
  • Der er risiko for at dine flødeskum kan skille, så vær opmærksom når du pisker den, og sørg for at du ikke pisker den for meget.
  • Når dine fastelavnsboller er kolde, kan du skære dem over. Sprøjt lidt flødeskum i dine boller. Bare lige nok til at det smages. For meget flødeskum, kan også gøre dem en smule kvalme.

Limeglasur

  • Bland limesaft og flormelis til en fast flydende konsistens. Jeg brugte saften for en lime og ca 150g flormelis. Men sjus dig lidt frem. Tilsæt et par dråber grøn frugtfarve, så den får en lys grøn farve. Hæld en lille klar ud over dine fastelavnsboller.

Noter

Det er en god idé at vente med at komme flødeskummen i, til de skal spises. Du risikerer bare at de bliver svampede. og det er lidt træls

Skønne fastelavnsboller med marcipan, lime og hvid chokolade Lækre fastelavnsboller med Lime/marcipanremonce og hvid chokoadeflødeskum Fastelavnsboller med remonce, marcipan, hvid chokolade og lime

Hvis du kunne tænke dig mere sødt! så tjek disse brunsvigersnegle ud! det er bloggens helt klare nummer et. Ingen andre opskrifter på min blog er i nærheden af den succes de her brunsvigersnegle har!

Er du i humør til noget lidt mere jordnært, så burde du lave disse chokoladeboller! De er søde, luftige og helt fantastiske!


Related Posts

Brunsvigersnegle

Brunsvigersnegle

Inden vi kommer for godt i gang, vil jeg starte med at rette en undskyld til det ikke mindst det fynske folk, men også hele danmark. Jeg ved godt at det er forkert at pille ved noget SÅ helligt som den lækre og altid fantastiske […]

Chokoladeboller – Opskrift på de lækreste og blødeste chokoladeboller

Chokoladeboller – Opskrift på de lækreste og blødeste chokoladeboller

Lækre bløde chokoladeboller, fyldt med smør og dejlig mørk chokolade. Et fantastisk morgenmåltid, eller baren eftermiddagssnack. Det er generelt fantastisk med hjemmebag. Det smager bare bedre. Og så skaber det også en fantastisk duft i huset. Duften af hjemmebag. Jeg tror de fleste mennesker med […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *