Marcipansnegle med hvid chokolade og lime frosting

Marcipansnegle med hvid chokolade og lime frosting

Snaskede, lækre marcipansnegle fyldt med en skøn marcipanremonce. Troppet med en cremet frosting lavet på hvid chokolade og lime. Der er knald på smagende og bestemt også kalorierne. Så fortsæt kun under eget ansvar.

Det er min fødselsdag i dag. Og derfor skal i forkæles med noget kage. Fordi, det skal der næsten til på en fødselsdag. Her er i hvert fald noget kage jeg er glad for!

Marcipansnegle – en anderledes snegl, med ja… Marcipan

Snegle er lækre. Og nej jeg har ikke fået et pludseligt frankofilt slagtilfælde og snakker om dem der er stegt med hvidløgssmør. Nej det er selvfølgelig bagværket – sneglen. Den mest kendte udgave er den med kanel. Den kender vi alle, og med god grund. Den er virkelig lækker.

Jeg lavede sidste år også en udgave fyldt med den remonce man finder oven på en brunsviger. Den ligger stadigvæk nummer 1 over mest besøgte opskrifter her på trollemad. Og med god grund. Den er ubehageligt god. Du kan finde opskriften lige her.

Den her udgave er en smule anderledes. Den er med marcipanremonce. Hvilket egentligt bare er marcipan blandet med sukker og smør. Det i sig selv er jo virkelig bare lækkert. Og det passer fantastisk i en snegl.

De er snaskede inde, når du hiver dem fra hinanden. Helt ligesom snegle skal være. Men på grund af marcipanmassen, får de også et tynd crunch, der virkelig er lækkert, hvis du ligesom mig er kæmpe fan af sprøde ting.

Marcipansnegle som disse smager helt skønt alene. Men den her er lige løftet en smule, ved at være toppet med en frosting på hvid chokolade og lime. Det er alt for meget, og alligevel er det helt tilpas.

Jeg ved ikke hvad det er, men blandingen af marcipan, lime og hvid chokolade gør et eller andet for mig. Jeg spiser egentligt ikke meget dessert. Det bliver hurtigt for sødt. Men den her blanding er jeg bare kæmpe mæssig fan af. Og når man som i den her frosting pisker den op med smør, så bliver det bare virkelig lækkert.

Marcipansnegle med hvid chokolade og lime frosting

Smagfulde og snaskede marcipansnegle med en voldsom lækker frosting på hvid chokolade og lime
Ret Dessert, Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Frosting, Kage, Snegl
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 10 minutter
Hviletid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser

Gærdej

  • 1.5 dl Sødmælk
  • 400 g Hvedemel
  • 100 g Smør
  • 1 stk Æg
  • 25 g Gær
  • 1 spsk Sukker
  • 1 knivspids Salt

Marcipanremonce

  • 200 g Marcipan
  • 150 g Smør Det er meget vigtigt at din smør er blød. Så tag den ud af køleskabet inden du skal bruge den.
  • 150 g Rørsukker

Hvid chokolade og lime frosting

  • 1 dl Fløde
  • 150 g Hvid chokolade
  • 1 knivspids Salt
  • 1 stk Lime Du skal både bruge skal og saft, så husk at købe en, der ikke er overfladebehandlet.
  • 200 g smør Det er meget vigtigt at din smør er blød. Så tag den ud af køleskabet inden du skal bruge den.

Sådan gør du

Gærdej

  • Varm mælk og smør nænsomt op, til smøren er smeltet. Lad det køle ned til det er "lillefinger" varmt.
  • Smulr gæren i en skål og tilsæt din mælke/smør blanding. Rør det rundt, indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt æg, sukker og salt. Rør rundt indtil ægget er blandet med resten af ingredienserne. Tilsæt melen lidt ad gangen indtil din dej er samlet. Ælt den igennem et par minutter. Den skal hænge sammen, uden at være for tør. Er den for våd, tilsættes lidt mere mel.
  • Lad din dej hæve tildækket på køkkenbordet i minimum 60 minutter.
  • Imens forbereder du de andre ting.

Marcipanremonce

  • Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen. Det skal være blandet godt sammen.
  • Stil det til side til du skal bruge det. Du skal ikke putte det i køleskabet, så bliver det stenhårdt og umuligt at smøre på din dej.

Hvid chokolade og lime frosting – del I

  • I en gryde tilsætter du hvid chokolade, salt, fløde og skallen fra en lime samt saften. Varm nænsomt gryden op, indtil din chokolade er smeltet. Den skal kun lige akkurat smeltet, den må ikke blive for varm. Hæld din masse over i en skål og stil den på køl.

Snegle

  • Når din dej har hævet, skal den rulles ud. Rul den ud så den er 30 cm på den korte led og ca. 0.5 cm tyk. Længden af din udrullede dej, kommer an på, hvor meget dej du har og hvordan du ruller den ud.
  • Fordel massen på din dej og rul nu din dej sammen til en rulle og skær dem i 2.5 cm tykkelse og læg dine marcipansnegle i en cupcake eller muffinform.
  • Bag dine marcipansnegle i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10 minutter. Pas på de ikke for for meget, så karamellisere marcipanremoncen for meget. Når de er bagt skal de køle helt af, inden du putter din frosting på.

Hvid chokolade og lime frosting – del II

  • Put din smør i en skål og pisk den op. Den skal være helt hvid og luftig. Det kan godt tage 10 minutters tid.
  • Tilsæt din hvid chokolade og lime blanding og pisk videre indtil du har en luftig frosting.
  • Put ca. en spiseskefuld frosting på dine marcipansnegle når de er helt afkølede og nyd dem. De smager fantastisk

Lækker marcipansnegl med frosting

Helt igennem fantastiske marcipansnegle med en hvid chokolade og lime frosting


Related Posts

Vegetar gryderet med bønner, svampe og kartoffelmos

Vegetar gryderet med bønner, svampe og kartoffelmos

Vegetar gryderet fyldt med svampe og bønner. Den er varmende og smagfuld. Den er proppet med kraft og ikke mindst smag! Den er perfekt til de kolde efterårsmåneder, og et helt fantastisk alternativ til de mange kødfyldte simreretter! Mindre kød, flere grøntsager. Jeg prøver at […]

Kål Anna – Pommes anna lavet med kål og smør

Kål Anna – Pommes anna lavet med kål og smør

Kål Anna. En anderledes fortolkning af den ellers så klassiske pommes anna. Savoykål bagt i lag med masser af smør og timian! Den er fyldt med smag og kraft og er et fantastisk alternativ til den klassiske franske kartoffelret. Ingen nytår uden elegance Retten opstod […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *