Flødekarameller med flagesalt – bløde karameller med et strejf af salt

Flødekarameller med flagesalt – bløde karameller med et strejf af salt

Silkebløde flødekarameller med et strejf af flagesalt! De smelter i munden og smager fantastisk af flødekaramel. Og så gør flagesalten altså at de smager lige lidt ekstra godt.

Flødekarameller hører julen til

Jeg tænker ikke jeg er den eneste der forbinder flødekarameller med jul. For mig er det i hvertfald noget der hører julen til. Jeg koger altid en stor omgang flødekarameller op til jul. Tager altid en portion med på arbejde og en portion med hjem til min lilleøster, og de plejer at være et kæmpe hit. De smager virkelig bare godt. Og jeg tænker de fleste godt kender den helt igennem fantastiske smag af flødekarameller.

Det er lidt besværligt at skulle pakke dem ind. Jeg fik 176 karameller ud af den her portion jeg lavede. Og selvom at jeg ‘kom til’ at spise en del af dem inden de nåede at pakke ind, så tager det stadig tid at pakke så mange karameller ind. Men fat jer med tålmodighed. De er det hele værd.

En flødekaramel kan have mange konsistenser, og det hele handler om hvor meget du koger dem. Det hele starter ved omkring 120 grader, hvor de vil være meget, meget bløde. Men allerede ved 130 grader vil de være meget hårde.

Mine er kogt til omkring de 125 grader. De er bløde og nemme at tygge, men de har lige en lille smule chewiness. Dog er de stadig meget bløde og de vil nærmest smelte på tungen. Og det er lige som jeg kan lide dem. Er du fan af at de er mere hårde skal du koge dem længere. Vil du derimod have dem blødere, skal du koge dem mindre. Hvis du ikke lige ved hvad din foretrukne “flødekaramelskonsistens” den er, så følg min vejledning og kog den op til 125 grader. De er virkelig gode.

 

Flødekarameller med flagesalt

Lækre bløde flødekarameller toppet med flagesalt
Ret Dessert, Kage, Snack
Køkken Dansk
Tilb. tid 45 minutter
Afkøling 3 timer
Antal 176 stk

Ingredienser

  • 300 g Smør
  • 600 g Sukker
  • 5 dl Fløde
  • 230 g glukosesirup
  • Flagesalt eller havsalt

Sådan gør du

  • Hæld smør, sukker, fløde og glukosesirup i en gryde og kog det op.
  • Lad massen koge til det når ca. 125 grader. Det tager typisk mellem 35 og 45 minutter.
  • Put bagepapir i et fad eller en bradepande og hæld karamelmassen heri. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer. Det kan sagtens stå natten over.
  • Skær dine karameller ud i mundrette bidder. Mit fad var 32x22 cm og jeg skar dem ud i 2x2 cm karameller. Det gav 176 flødekarmeller.

Lækre bløde flødekarameller med flagesalt

Elsker du også karamel? Så prøv mine snickersbidder med karamel og peanutbutter topping.

Du kan også prøve mine havregryn cookies med hvid chokolade og hasselnødder.


Related Posts

Snickerskage

Snickerskage

Jeg må nok indrømme at jeg ikke er den store dessertpige. Det har altid været det salte køkken jeg har haft interesse i. Derfor bevæger jeg mig sjældent ud i det søde køkkens udfordringer. Men… ingen madblog uden kage. Derfor har jeg kastet mig ud […]

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Frisk pasta med en lækker cremet sauce på svampe, hvidvin, parmesanost og fløde. Dertil toppet med ristede sprøde pinjekerner. Pasta med svampe er fantastisk og denne ret er ingen undtagelse! Svampe og pasta – et fantastisk match Jeg kunne nok spise svampe hver eneste dag. […]2 thoughts on “Flødekarameller med flagesalt – bløde karameller med et strejf af salt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *