Brownie med saltet flødekaramel og ristede hasselnødder

Brownie med saltet flødekaramel og ristede hasselnødder

Mørk og lækker chokolade brownie toppet med den lækreste saltede flødekaramel og skønne ristede hasselnødder. Der er smæk på smagene og selv et lille stykke af den her kage kommer man langt med.

Brownie og flødekaramel – er ret godt match

Jeg elsker en god chokolade brownie og jeg elsker en god flødekaramel. Så det at kombinere de to, virker egentligt som en ret fantastisk idé. Og det der det også. Den dybe mørke, nærmest bitre chokolade brownie sammen med den søde og fløjlsbløde karamel er bare et helt igennem fantastisk match.

Og så er de ristede hasselnødder bare prikken over i’et.

Jeg ved at de fleste er fan af flødekaramel. Fordi. Det smager bare absurd godt. Det er et hit til jul.

Den flødekaramel jeg har brugt i den her opskrift er egentligt mere eller mindre den samme som til mine fløde karameller (som du kan finde opskriften på her). De var et kæmpe hit på mit arbejde. Alle dem jeg havde med, forsvandt på den første dag.

Derfor var der ikke nogen grund til at opfinde en ny karamel. For den her vidste jeg jo var et hit. Det er blot en mindre portion og så lod jeg karamellen koge til en knap så varm temperatur, så den blev lidt mere flydende i konsistensen.

Hvis du ønsker en kage der smager meget af chokolade og meget af flødekaramel, så er det her lige kagen for dig. Men lad nu være med at undlade hasselnødderne. De er virkelig gode i den her kage. Det er som om de binder de to elementer sammen. Men det er nok fordi nødder passer ekstremt godt til både karamel og chokolade.

Prøv den! Den smager godt og de fleste børn vil også kunne lide den.

Brownie med saltet flødekaramel og ristede hasselnødder

Lækker bastant chokoladebrownie toppet med den lækreste saltede flødekaramel og drysset med ristede hasselnødder.
Ret Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Kage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Afkøling 2 timer
Antal 1 Kage

Ingredienser

Brownie

  • 200 g Mørk chokolade 60% passer ret godt
  • 200 g Sukker
  • 200 g Smør
  • 100 g Brun farin
  • 2 stk æg
  • 100 g Hvedemel
  • 75 g kakaopulver

Karameltopping

  • 100 g Smør
  • 200 g Sukker
  • 2 dl Fløde
  • 75 g Glukosesirup
  • ½ tsk Salt
  • 100 g Hasselnødder Ristede, befriet fra skallerne og hakket meget groft.

Sådan gør du

Brownie

  • Hak din chokolade groft.
  • Smelt smør og halvdelen af din chokolade i en gryde ved lav varme. Lad det langsomt smelte.
  • Imens pisker du æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Når din chokolade/smør er smeltet og ikke er for varm hældes den ned til æggene og vendes sammen.
  • Bland kakaopulver og hvedemel i en seperat skål og sigt det dernæst gennem en si ned til din kagemasse. Vend melen rundt indtil det er en samlet masse. Vend den sidste halvdel chokolade i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt form (ca. 24 X 24 cm) og bag den i en forvarmet ovn på 170 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek til den med en strikkepind eller kniv. Der må godt være rester af chokolade på, bare ikke for meget.
  • Stil din kage til afkøling. Imens laver du din saltede flødekaramel.

Saltet flødekaramel

  • Hæld sukker, smør, fløde, salt og glukosesirup i en gryde. Lad det koge indtil det når en temperatur på ca. 122 grader. Det tager ca. 20-30 minutter.
  • Hæld din karamel over din kage (den skal stadig være i form!). Drys de ristede og hakkede hasselnødder over kagen. Lad karamellen køle af indtil den har sat sig.

Elsker du også chokolade? Så prøv min brownie med snickers karamel. Den er virkelig også lækker.

Alternativt kan du prøve min chokoladekage med masser af kaffe frosting! Den er syndig god og helt sikkert et hit!


Related Posts

Chokoladeboller – Opskrift på de lækreste og blødeste chokoladeboller

Chokoladeboller – Opskrift på de lækreste og blødeste chokoladeboller

Lækre bløde chokoladeboller, fyldt med smør og dejlig mørk chokolade. Et fantastisk morgenmåltid, eller baren eftermiddagssnack. Det er generelt fantastisk med hjemmebag. Det smager bare bedre. Og så skaber det også en fantastisk duft i huset. Duften af hjemmebag. Jeg tror de fleste mennesker med […]

Snickerskage

Snickerskage

Jeg må nok indrømme at jeg ikke er den store dessertpige. Det har altid været det salte køkken jeg har haft interesse i. Derfor bevæger jeg mig sjældent ud i det søde køkkens udfordringer. Men… ingen madblog uden kage. Derfor har jeg kastet mig ud […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.