Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack

Hvidløgsbrød – den snaskede klassiker

Vi kender alle det klassiske hvidløgsbrød. Det du finder i supermarkedets frysemontre. Hvidløgsflutet du aldrig må købe for lidt af, så du ender med at købe et helt flute pr. person. Det er snasket, billigt og helt fantastisk! Og så er det er et must have til mange måltider, og jeg har da også spist et enkelt eller to i årenes løb! Der er også dem fra pizzariaerne.

Brød med tomatsauce, hvidløg og ost. De koster oftest ikke så meget, hvilket jeg i den grad har udnyttet i mine unge år. Dengang jeg slog mine folder i den lokale ungdomsklub efter skole. Jeg har ikke tal på, hvor mange af mine lommepenge jeg brugte på hvidløgsbrød den gang. Det lokale pizzaria solgte dem for kun 5 kroner. (Bevares, det kan du nok ikke finde dem mange steder til i dag. Men bær over med mig. Det er 20 år siden…) Vi plejede altid at løbe over vejen for at snacke de er snaskede ostefyldte og utroligt billige hvidløgsbrød.

Jeg tror alle sammen vi har minder om hvidløgsbrød, så det er med stor ærefrygt at jeg rent faktisk har forsøgt mig med min egen udgave!

Rigeligt med… ost

Der er ikke tomat på de her, selvom jeg i skrivende stund sidder og drømmer mig tilbage til smagen af de dekadente hvidløgsbrød. Det må jeg lave en opskrift på en anden dag. TO BE CONTINUED!

Nå, men de er fyldt med smør, to slags ost, persille og ikke mindst hvidløg. Jeg valgte at lave en hurtigt fladbrødsdej. Den er let at lave og utrolig overkommelig. Men vis du alligevel synes at det er for meget, så køb du dig et flute eller et andet brød. Det hele handler nemlig om den lækre, smagsfulde og ikke mindst kolesterolskadende smørelse du kommer på dit brød.

Nå, nok fra mig. Prøv den nu bare. Det smager jo for helved godt!

Lækre hjemmelavede hvidløgsbrød med masser af ost

Lækre snaskede hvidløgsbrød med masser af ost, smør og selvfølgelig hvidløg
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Hvidløgsbrød, Snack, tilbehør
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 48 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser

Fladbrød

 • 6 dl Hvedemel
 • 4 tsk Bagepulver
 • 2 tsk Salt
 • 3 dl Vand

Hvidløgssmør

 • 1 kugle Mozzarella Den friske slags, ikke den revne.
 • 100 g Smør
 • 1-2 fed Hvidløg
 • 1 dl Parmesan
 • 1 bdt Persille

Sådan gør du

Fladbrød

 • Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt vand og rør rundt til alt melen er opslugt af vandet. Ælt det kortvarigt i 2-3 minutter. Lad dejen hvile i ca. 10-15. minutter. (Det skader ikke at den står længere)
 • Del dejen i 6 lige store stykker og rul dem til individuelle kugler. Lad dem hvile i 10-20 minutter.
 • Rul kuglerne ud til fladbrød på et meldækket bord til de har en tykkelse på ca. ½ cm. Sørg for at børste det værste mel af når de er rullet ud.

Hvidløgssmør

 • Hæld alle ingredienserne i en minihakker og blend til den ensartet konsistens.
 • Fordel blandingen på de 6 fladbrød og smør det godt ud.
 • Bag dine hvidløgsbrød i en forvarmet ovn på 200 grader i 6-8 minutter.

Snaskede hvidløgsbrød med masser af ost

 

Er du også til snaskede og syndige brød? Så prøv mine chili cheeese snurrer med masser af bacon. De smager ligeså godt som de lyder.


Related Posts

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Når vejret er dejligt udenfor er dette en ret jeg ofte laver. Den er let! både at lave, men også at spise. Derfor passer den perfekt til solskin. Den lækre couscous sammen med de sprøde kyllingelår og den cremede hummus. Det passer bare perfekt sammen. […]7 thoughts on “Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *