Amerikanske pandekager – opskrift på luftige amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager – opskrift på luftige amerikanske pandekager

Lækre luftige amerikanske pandekager – De er små, tykke afsindigt smagfulde. Og så passer de helt perfekt sammen med ahornsirup og en lille klat smør!

Amerikanske pandekager – Den danske pandekages tykke fætter

Der er mange ligheder mellem den danske pandekage og den amerikanske pandekage. Men alligevel er det to meget forskellige smagsoplevelser, man får med de to. Den danske pandekage er tynd og du putter fyldet inden i, hvor den amerikanske pandekage er tyk og fyldet kommes her ovenpå.

Jeg tror ikke jeg kan sige, hvilken af de to der er min favorit. De spises typisk til to helt forskellige måltider. Hvor den danske måske oftere spises som dessert eller snack – er den amerikanske pandekage i langt højere grad noget man indtager til morgenmad.

Jeg elsker en amerikansk pandekage med masser af ahornsirup, og en lille klat smør der langsomt smelter ned over pandekagerne. Det er for mig, en ret lækker morgenmad. Måske fordi den er så sød at det næsten er som at spise en dessert til morgenmad.

Du kan også putte frugt på dine pandekager. Friske jordbær eller blåbær, smager også helt fantastisk på de små tykke pandekager.

Husk at ligesom med alle andre pandekager, så lykkedes den første aldrig. Det er som om panden lige skal vende sig til tanken om at det er pandekager den laver. Jeg tror egentligt det skyldes at panden ikke har den rette temperatur, og at der enten er for meget eller for lidt smør på panden. Men en ting er i hvertfald sikkert. Den første pandekage bliver altid ødelagt.

Jeg lavede mine pandekager dejligt store. Det kan jeg godt lide. Men det er selvfølgelig op til dig, hvad du foretrækker.

Amerikanske pandekager

Lækre luftige amerikanske pandekager – serveret med masser af ahornsirup og en lille klat smør.
Ret Brunch, Morgenmad
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Brunch, Morgenmad, pandekager
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 1 Stk Æg
  • 50 g Smør
  • 2 dl Sødmælk
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2 spsk Sukker
  • 3 dl Mælk
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde eller mikrobølgeovn. Det skal bare være smeltet.
  • Bland mælken sammen med smørret og tilsæt så ægget og rør ægget ud i væsken. Hæld sukkeret i.
  • Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i en anden skål. Sigt melet ned i skålen med de våde ingredienser, Så undgår du klumper af mel. Rør kortvarigt dejen sammen. Den skal være flydende, men også fast. Den er typisk tykkere end en "dansk" pandekage dej.
  • Steg dine pandekager på en opvarmet pande med en smule smør. Når du ser bobler forme sig på overfladen af dine pandekager skal de vendes. Giv dem omkring 30 sekunder på den anden side og tag dem så af.
  • Server dine amerikanske pandekager med masser af sirup og en lille klat smør – Eller lige det du selv har lyst til at putte på.

Mangler du også noget til den søde tand? Så prøv mine afsindigt lækre brunsvigersnegle! De er snaskede og virkelig gode!

Du kan også prøve at lave min lækre og dybe chokoladekage med kaffefrosting! Den er virkelig også god.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *