Lækker og smagfuld pasta med karamelliserede løg og tomatpuré, toppet med sprødristede brødkrummer, der giver hele retten et fantastisk crunch. En vaskeægte hyggeret. Og så er den endda let at lave.
Pasta med karamelliserede løg – en fantastisk vegetarisk pasta
Som jeg har nævnt i flere af mine indlæg her på trollemad.dk, så er jeg en kæmpemæssig pastafan! Og især i forbindelse med den øgede vegetarisme, der har fyldt mit gastronomiske landskab det sidste års tid. Pasta er bare en gavmild ret at lave uden kød, fordi det er den lækre pasta, der er i fokus! Karamelliserede løg passer fantastisk ind i også! Løget er bare en gavmild grøntsag, der bidrager med så ekstremt meget smag. Den har skarphed, dybde og ikke mindst sødme. Det klæder denne ret enormt meget, da de karamelliserede løg giver både dybde og sødme til retten.
Tomatpuré har en fantastisk egenskab til at bidrage med umami i en ret. Den koncentrede tomat er fyldt med smag, og giver nogle af de smagsnuancer du også finder i kød! Derfor kan det være en enormt god idé at putte noget tomatpuré i din vegetarret. Og det er også tilfældet med denne ret. Tomatpuréens umami og løgets sødme og kraft, gør at denne pasta med karamelliserede løg er smækfyldt med smag. Den er dyb, sød og fyldt med umami!
Jeg har valgt at toppe denne ret med sprødstegte brødkrummer! Det er enormt let at lave og giver et crunch til retten, der er med til at tilfredsstille mundfølelsen. Der er nemlig ikke meget tekstur i retten ellers, og brødkrummerne gør at pastaen bliver helt igennem tilfredstillende.
Pasta med karamelisserede løg og sprødstegte brødkrummer
Ingredienser
- 500 g Pasta
- 1 kg Løg Snittet halve ringe
- 6 fed Hvidløg hakket fint eller presset.
- 100 g Smør
- 2 dl Hvidvin
- 4 spsk tomatpuré
- 3 spsk Soya
- 2 spsk Citronsaft
- 2 dl Parmesan
- 1 bdt Persille hakket fint
Sprødstegte brødkrummer
- Brød Gerne god kvalitet, gerne dagsgammelt
- Olivenolie
- Salt og Peber
Sådan gør du
Sprødstegte brødkrummer
- skær dit brød i mindre skiver og put det i en minihakker eller foodprocesser. Hak brødet indtil det er smuldret og i form af krummer.
- Hæld dine brødkrummer ud på en bageplade med bagepapir. Hæld en smule olivenolie over, samt salt og lidt peber. Vend olien, salten og peberen i brødkrummerne, så det er fordelt, og fordel brødkrummerne ud på bagepladen.
- Bag dem i ovnen ved 180grader i 10-15 minutter eller til de er sprøde og lækre. Det er lidt vigtigt du har et halvt øje på dem, mens de er i ovnen.
Pasta med karamelliserede løg
- Kog din pasta som anvist på pakken.
- Varm en stor pande eller sauterpande op med lidt olie og tilsæt de snittede løg (ikke hvidløg).
- Steg løgene i et par minutter til de begynder at "falde sammen". Tilsæt smøren og lad det stege ved medium varme i ca. 20 minutter. Det er vigtigt det får lov til at stege stille og roligt, da det sikrer at løgene karamelliserer og ikke bare brænder på.
- Tilsæt hvidløgen og lad det stege i yderligere 5 minutter.
- Tilsæt tomatpuréen og lad det stege med løgene i 30-60 sekunder. Hæld derefter vinen i panden og lad det simre ved svag varme i et par minutter.
- Hæld citronen og soyaen i, og lad simre ind til en tyk konsistens.
- Tag panden af varmen og tilsæt den revet parmesan og persillen i din sauce og bland det sammen.
- Bland din pasta med din sauce, og tilsæt lidt af pastavandet indtil din sauce er cremet og pastaen er godt smurt ind i den. Smag til med salt og peber og citronsaft.
- Server din pasta med sprødstegte brødkrummer og persille på toppen.
Hvis du ønsker mere pasta, vil jeg anbefale denne pasta med tomat og kikærter. Den er ekstremt let at lave og smager fantastisk godt!
Er du mere i humør til noget med en smule kød, så prøv denne pastaret med ærter, løg og bacon. Det er franske ærter i deluxe udgave!
3 thoughts on “Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer”