Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Lækker og smagfuld pasta med karamelliserede løg og tomatpuré, toppet med sprødristede brødkrummer, der giver hele retten et fantastisk crunch. En vaskeægte hyggeret. Og så er den endda let at lave.

Pasta med karamelliserede løg – en fantastisk vegetarisk pasta

Som jeg har nævnt i flere af mine indlæg her på trollemad.dk, så er jeg en kæmpemæssig pastafan! Og især i forbindelse med den øgede vegetarisme, der har fyldt mit gastronomiske landskab det sidste års tid. Pasta er bare en gavmild ret at lave uden kød, fordi det er den lækre pasta, der er i fokus! Karamelliserede løg passer fantastisk ind i også! Løget er bare en gavmild grøntsag, der bidrager med så ekstremt meget smag. Den har skarphed, dybde og ikke mindst sødme. Det klæder denne ret enormt meget, da de karamelliserede løg giver både dybde og sødme til retten.

Tomatpuré har en fantastisk egenskab til at bidrage med umami i en ret. Den koncentrede tomat er fyldt med smag, og giver nogle af de smagsnuancer du også finder i kød! Derfor kan det være en enormt god idé at putte noget tomatpuré i din vegetarret. Og det er også tilfældet med denne ret.  Tomatpuréens umami og løgets sødme og kraft, gør at denne pasta med karamelliserede løg er smækfyldt med smag. Den er dyb, sød og fyldt med umami!

Jeg har valgt at toppe denne ret med sprødstegte brødkrummer! Det er enormt let at lave og giver et crunch til retten, der er med til at tilfredsstille mundfølelsen. Der er nemlig ikke meget tekstur i retten ellers, og brødkrummerne gør at pastaen bliver helt igennem tilfredstillende.

Pasta med karamelisserede løg og sprødstegte brødkrummer

Lækker vegetarisk pasta med karamelliserede løg, persille, tomat og sprødstegte brødkrummer.
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Pasta
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 500 g Pasta
  • 1 kg Løg Snittet halve ringe
  • 6 fed Hvidløg hakket fint eller presset.
  • 100 g Smør
  • 2 dl Hvidvin
  • 4 spsk tomatpuré
  • 3 spsk Soya
  • 2 spsk Citronsaft
  • 2 dl Parmesan
  • 1 bdt Persille hakket fint

Sprødstegte brødkrummer

  • Brød Gerne god kvalitet, gerne dagsgammelt
  • Olivenolie
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Sprødstegte brødkrummer

  • skær dit brød i mindre skiver og put det i en minihakker eller foodprocesser. Hak brødet indtil det er smuldret og i form af krummer.
  • Hæld dine brødkrummer ud på en bageplade med bagepapir. Hæld en smule olivenolie over, samt salt og lidt peber. Vend olien, salten og peberen i brødkrummerne, så det er fordelt, og fordel brødkrummerne ud på bagepladen.
  • Bag dem i ovnen ved 180grader i 10-15 minutter eller til de er sprøde og lækre. Det er lidt vigtigt du har et halvt øje på dem, mens de er i ovnen.

Pasta med karamelliserede løg

  • Kog din pasta som anvist på pakken.
  • Varm en stor pande eller sauterpande op med lidt olie og tilsæt de snittede løg (ikke hvidløg).
  • Steg løgene i et par minutter til de begynder at "falde sammen". Tilsæt smøren og lad det stege ved medium varme i ca. 20 minutter. Det er vigtigt det får lov til at stege stille og roligt, da det sikrer at løgene karamelliserer og ikke bare brænder på.
  • Tilsæt hvidløgen og lad det stege i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt tomatpuréen og lad det stege med løgene i 30-60 sekunder. Hæld derefter vinen i panden og lad det simre ved svag varme i et par minutter.
  • Hæld citronen og soyaen i, og lad simre ind til en tyk konsistens.
  • Tag panden af varmen og tilsæt den revet parmesan og persillen i din sauce og bland det sammen.
  • Bland din pasta med din sauce, og tilsæt lidt af pastavandet indtil din sauce er cremet og pastaen er godt smurt ind i den. Smag til med salt og peber og citronsaft.
  • Server din pasta med sprødstegte brødkrummer og persille på toppen.

Lækker vegetar pasta med løg, persille og brødkrummer Skøn smagfuld vegetar pasta med karamelliserede løg

Hvis du ønsker mere pasta, vil jeg anbefale denne pasta med tomat og kikærter. Den er ekstremt let at lave og smager fantastisk godt!

Er du mere i humør til noget med en smule kød, så prøv denne pastaret med ærter, løg og bacon. Det er franske ærter i deluxe udgave!

 


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Korma! Den lækre indiske ret med mandler, kød og yoghurt. Den er sød, cremet og krydret. Jeg har oftest fået den med kylling, når jeg har bestilt den fra den lokale indiske biks. Jeg har også lavet den selv, også med kylling. Det er nok […]



3 thoughts on “Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *