Cremet pasta med ærter, bacon og tomater

Cremet pasta med ærter, bacon og tomater

Jeg havde en voldsom trang til franske ærter forleden. Ja det ved jeg godt er lidt underligt at have lyst til. Men det havde jeg. Men jeg havde også lyst til cherrytomater og fløde. Hvad i alverden stiller man op? Man laver sgu da en pasta ret. Voila! pasta med franske ærter (sort of), fløde og tomater.

Det er en let ret at lave og kræver ikke det store overskud. Den tager nemlig ikke meget længere tid at lave en det gør at koge en omgang pasta. Imens pastaen koger, kan du nemlig forberede den lækre cremede sauce.

Det er nemlig en ret lækker sauce. Fordi. Bacon? jeg ved godt det er en kliché. Men nøj hvor jeg elsker bacon. Det smager jo bare så forbandet godt. Tror jeg kunne snakke et helt indlæg, om hvor godt bacon egentligt er. Men det skal jeg nok spare jer for. Fordi. Ja, undskyld ;D

Men ja. Bacon, fløde, løg og ærter er en vidunderlig kombi, og så lige et par cherry tomater, der kan give lidt syre og bryde den fede smag. Mums. Og værsgo’

Cremet pasta med ærter, bacon og tomater

Ret Aftensmad
Køkken Fransk, Italiensk
Keyword Pasta
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

 • 500 g Spaghetti
 • 2 stk Løg
 • 300 g Bacon i skiver
 • 10-15 stk cherrytomater skåret halve Altså bare sådan ca.
 • 4 dl Ærter
 • 1/4 l Fløde
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Kog Spaghettien som anvist. 
 • I mellemtiden forbereder du saucen. 
  bacon snittes i fine skiver og steges sprøde på en pande. Når baconet er stegt færdigt, tages det op. Fedtet gemmes til at stege resten af ingredienserne i.
 • Løg hakkes fint og kommes på panden og steges bløde. Tilsæt tomater, ærter og lad det stege i et øjeblik. 
 • Tilsæt baconen igen og hæld fløden over. Lad det småsimre i 4-5 minutter til saucen er cremet.
 • Spaghettien tilsættes, og retten justeres eventuelt med lidt pastavand, hvis der ikke er nok væde ved. Den skal være cremet, men ikke vandet. Smag til med salt og peber. 

Får du også lyst til pasta og bacon? Så prøv carbonara! klassikeren af pastarette. Find opskriften her!

Er du mere i humør til noget vegetarisk? så prøv min pastaret med svampe og pinjekerner! Den er lækker og simpel og fandens god!


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]3 thoughts on “Cremet pasta med ærter, bacon og tomater”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *