Semidried tomater eller langtidsbagte tomater. De intense og enormt lækre tomater, der ikke kræver meget arbejde, men til gengæld meget tid. Så det her er ikke opskriften du skal starte på 1 time inden du skal bruge, nej det du skal helst gå i gang 6 timer før. Fordi det er så lang tid skal semidried tomater have. Til gengæld sikrer du dig at de bliver så fandens gode, at du får svært ved ikke at spise dem i en omgang.
Foråret er ovre os, solen skinner tomaterne er begyndt at komme i sæson. Jeg elsker tomater. Min mor plejede altid at joke med at min mad altid indeholdt tomat og fløde. Det gjorde det også for det meste da jeg var de der 12-14 år gammel. Som man kan se på min blog er der andet i mit kulinariske repertoire. Men tomater elsker jeg stadig. Og især disse tomater. Intensiteten er så voldsom, fordi størstedelen af vandet i tomaten er fordampet. Men der er stadig bid og saft tilbage i disse langtidsbagte tomater.
Hvad kan man bruge semidried tomater til?
Det korte svar er: ALT! Eller. okay de smager måske ikke så godt på cornflakes.
Mest optimalt kunne man bruge dem i en salat, en pastaret, måske en pastasalat. Eller bare som topping på rugbrødet eller som tilbehør til en god bøf. Det er egentligt kun fantasien der sætter grænser. Jeg lavede en gang en mayo på disse tomater. Den blev sørme også god. Jeg har også lavet en risotto med dem! der behøvede jeg ikke noget kød. Så mit aller bedste råd til dig er at komme i gang med at lave dem. De kan nemlig holde sig ret lang tid i køleskabet. Måske et par uger, hvis de er dækket af olie.
Semidried tomater
Ingredienser
- 500 g Cherrytomater
- 2 tsk Sukker
- 2 tsk Salt
- 2 spsk Balsamico
- 2 spsk Olivenolie
- 2 fed Hvidløg
- Lidt frisk timian eller rosmarin afhænging af hvad du har
- 2-3 dl Olivenolie Skal bruges til at dække de færdige tomater.
Sådan gør du
- Skær tomaterne i halve og placer dem på bagepapir i et fad. De skal ikke ligge oven på hinanden, men de må godt ligge tæt.
- Knus hvidløg i en hvidløgspresser, eller hak det fint.
- hæld alle ingredienserne, inklusiv hvidløg over tomaterne og bland det hele sammen forsigtigt (så du ikke ødelægger tomaterne).
- Bag dem i ovnen (Ikke varmluft!) i 6 timer ved 90 grader.
- Smag på tomaterne. De skal være meget intense i smagen, hvis de ikke er det, kan du give dem noget mere. Men pas på de ikke tørre.
- Hæld tomaterne på et glas, og dæk med olivenolie
De her små lækre tomater er helt perfekte i denne her opskrift på pasta med ærter, bacon, løg og tomater. De giver lige en lidt bedre dybde i retterne! Prøv det, det er fantastisk!