Svensk Pølseret – klassikeren med et twist

Svensk Pølseret – klassikeren med et twist

Svensk Pølseret… Jeg tror ikke der er mange danskere der ikke har smagt denne klassiker, jeg har i hvertfald fået den mange gange som barn. Og det er nok, hvad den typisk er. En ret for børn. Hvis du spørger mig er det i hvertfald ærgeligt. For jeg elsker svensk pølseret. for come on! Kartofler? Mums!,  Pølser? Mums!, Tomat og fløde sovs? Mums!.  I denne opskrift har den fået et lille (kun lille) twist. Jeg puttede nemlig lidt chili. Den bliver ikke stærk overhoved, men chilismagen er tilstede og passer virkelig godt til resten af retten. Hvis nu du sidder og tænker at det er for meget af det gode, så kan du sagtens droppe den. Jeg synes bare det blev godt. Så vil bestemt anbefale at du prøver det af!

Er svensk pølseret svensk?

Nej. Altså. Nej. det er den ikke. Det er ret meget en dansk opfindelse. Ligesom så mange andre opskrifter, vides det ikke helt, hvem der opfandt den. Men wikipedia, siger der er noget med en lejrskole i sverige. Og det giver nu også ret god mening. Egentligt er det lidt ligemeget, hvor den kommer fra, så længe den smager godt!

En af kritikpunkterne jeg oftest høre i mod svensk pølseret, er at det er en blød ret og uden tekstur. Og at pølserne oftest er billige og kedelige.

Men det vigtige (synes jeg) er at man fokuserer på råvarene. Derfor bruger jeg gode pølser. I den her specifikke portion, brugte jeg nogle økologiske brunchpølser fra Løgismose. Udvalget af gode pølser er ikke altid stort, selvfølgelig afhængig af tid og sted. Så led efter de gode pølser. De koster selvfølgelig også mere end partypølser til 14,95. Men de er også meget bedre.

En anden ting der kan hjælpe, er at brune dine ting ordenligt af. Jeg sørger for at mine kartofler er godt kolde, inden jeg steger dem. Så er det lettere af få stegeskorpe på. Eventuelt kan man koge kartoflerne dagen inden. Så kan de stå natten over i køleren, og er perfekte når du skal bruge dem. Er det ikke noget du har tid til kan du selvfølgelig godt bruge nykogte kartofler. Det er bare svære at stege og de smatter nemmere ud. Det samme gælder selvfølgelig pølserne. Sørg for at stege dem godt af.

 

Svensk Pølseret

Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Keyword Kartofler, Pølser, Pølseret, Svensk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 200 gram Gode pølser skåret i skiver
  • 700 gram Kartofler Skåret i mindre passende stykker
  • 2 stk Mellemstørrelse løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Chili
  • 100 gram Tomatpure
  • 2 dl Mælk
  • 1 dl Fløde
  • 2 tsk paprika
  • 1/2 tsk Røget paprika (kan udelades)
  • 2 spsk Smør
  • 1 bdt Purløg
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Fjern membran og kerner fra chilien. Snit løg, hvidløg og chili fint
  • Brun det af i smøren indtil det er godt karamelliseret. Tag det op, men lad smøren blive i panden.
  • Tilsæt lidt olie og lad kartoflerne stege godt af, indtil de ligeledes har fået farve. Pas på du ikke rører for meget rundt i dem, da det kan "smatte" kartoflerne ud. Tag kartoflerne op, og igen lader du fedtstoffet blive i panden.
  • Steg pølserne godt af i fedtstoffet. Tilsæt løget, hvidløget, chilien og kartoflerne til panden og tilsæt derfefter paprikaen. Rør rundt, så ingredienserne blandes.
  • Tilsæt fløden, mælken og tomatpureen. Lad det koge op og skru ned for varmen så det simre sagte.
  • Lad det simre ved svag varme i 5 minutters tid. Hvis panden koger tør, tilsæt lidt mere mælk.
  • Server din pølseret med hakket purløg og eventuelt lidt rugbrød.

Lækker svensk pølseret, perfekt til de kolde aftener

Fantastisk pølseret med chili

Lækker svensk pølseret med et twist


Related Posts

Gammeldags Kylling med verdens bedste sovs!

Gammeldags Kylling med verdens bedste sovs!

Gammeldags grydestegt stegt kylling med små smørristede kartofler, agurkesalat og verdens bedste sovs. Ja! verdens bedste sovs. bevares der findes fine saucer, hvor der er brugt dage på at lave den. Men dette er en sovs. En dejlig tyk sovs der nydes bedst i store […]

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Frisk pasta med en lækker cremet sauce på svampe, hvidvin, parmesanost og fløde. Dertil toppet med ristede sprøde pinjekerner. Pasta med svampe er fantastisk og denne ret er ingen undtagelse! Svampe og pasta – et fantastisk match Jeg kunne nok spise svampe hver eneste dag. […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *