Svampe ravioli – Opskrift på hjemmelavede ravioli med lækkert svampefyld

Svampe ravioli – Opskrift på hjemmelavede ravioli med lækkert svampefyld

Lækre hjemmelavede svampe ravioli. Hjemmelavet pasta med et fyld af svampe og ost. De er fyldt med spæk fyldt med smag og mine absolut yndlingsravioli. Disse svamperavioli er fyldt er vendt i bruner smør, en smule soya og lidt citron. Ikke just klassisk italiensk, men absolut fantastisk.

Den perfekte svampe ravioli

Den her opskrift er egentligt mange år gammel. Det var en af de første opskrifter med pasta jeg selv kreerede. Jeg har egentligt ikke ændret meget i opskriften siden. Fordi den fungerer sgu bare. Den er der. Ja, det lyder arrogant, men den smager simpelthen så godt. Den er fyldt med svampe, der giver en dyb smag af umami. Dertil er der tilføjet løg og hvidløg for dybde og så er den blandet op med henholdsvis mozzerella for cremethed og parmesan for den salte umamismag. Den er en smagseksplosion, som ravioli nu en gang gerne skal være.

Pastaen er rullet tyndt, men ikke for tyndt, så der er stadig bid. Og så er den vendt i brunet smør, soya og citron, der alle spiller perfekt op imod de umamifyldte svampe ravioli.   

Det er let at lave sin egen pasta!

At lave sin egen pasta er meget lettere end man skulle tro. Bevares, du skal helst bruge en pastamaskine eller have ret gode kagerulleskills. Men når du først lære teknikkerne og dejen at kende, så går det smurt.

Det vigtigste du nok bør vide er at pastadej bliver lynhurtigt tørt. Så del din pastadej op i mindre portioner. så slipper du for at den tørrer ud og det gør også de lange tynde plader lettere at håndtere.

Når det kommer til at lave selve raviolien bruger jeg personligt en udstikker. Jeg ved godt alle ikke har et udstikkersæt. Men det er bare lettere at bruge og jeg synes de små runde raviolier er pænest. Det er jo egentligt bare smag og behag, så det behøver du ikke lytte til, hvis du ikke gider. Firkantede ravioli er lettest at lave, hvis du ikke har et udstikkersæt. Gør hvad du finder lettest. Det er sgu det vigtigste.

Og kom så i gang. De er virkelig gode!

 

Lækre hjemmelavede svamperavioli

Hjemmelavede ravioli med fyld af svampe og ost.
Ret Pasta
Køkken Italiensk
Keyword Hygge, italiensk, Pasta
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Pastadej

  • 4 stk æg
  • 400 g Tipo 00 Hvedemel
  • s spsk Olivenolie

Raviolifyld

  • 300 g Svampe
  • 1 lille Løg
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g Smør
  • 1/2 Spsk frisk Timian eller 1/2 tsk tørret timian
  • 100 g mozzarella Det skal være de hele mozzarella, ikke det der er revet i forvejen.
  • 1 dl Parmesanost
  • salt og peber

Serveringsforslag

  • 100 g Brunet smør
  • 2 spsk Soya
  • En smule citron
  • Evt. lidt frisk timian

Sådan gør du

Pastadej

  • Bland alle ingredienserne sammen og ælt det igennem, til det er en ensartet dej. Det skal ikke æltes for meget, da det ikke er nødvendigt at aktivere melets glutenstrenge alt for meget. Dejen kan godt virke meget tør, men så længe den ikke smuldre er det okay. Det er derfor den skal hvile
  • Lad pastadejen hvile på køl, i en frysepose, i mindst 30 minutter. Gerne længere tid. Melen vil optage den væske der er i ægget og derved, blive mere smidig og ensartet.

Raviolifyld

  • Hak svampene fint, de skal være meget fint snittet, da det ellers vil blive en for rustik affære i raviolierne. Steg væsken ud af svampene. Når de begynder at stege i stedet for at koge, tilsættes løg og hvidløg, der ligeledes er hakket fint. Lad det stege indtil løgene er bløde og svampende har taget lidt farve.
  • Tilsæt smør og timian og lad det stege kortvarigt.
  • Hæld blandingen op i en skål og mens det er varmt tilsættes de to slags ost. Rør rundt til osten er smeltet og blandingen virker ensartet. Smag til med salt og peber.

Pasta II: Samlingen af pastaen

  • tag ca. 1/4 del af din pastadej ud af køleskabet (hold resten i en pose i køleskabet imens). Rul dejen gennem din pastamaskine på laveste setting (0) et par gange. Det sætter lige gang i din pasta og gør den lettere at rulle ensartet ud.
  • Kør den nu langsomt gennem på setting 1. Drys med mel og rul den derefter gennem setting 2 og drys med mel. Sådan fortsætter du til du har opnået en ønsket tykkelse. jeg kører mine til setting 7-8. Men det kommer nok an på hvilken pastamaskine man bruger. Husk dog af pastaen typisk vokser med 1-2 gange når den koges.
  • Jeg laver typisk mine pasta sådan at jeg lægger fyldet på den ene side af pastadejen og folder den så over på langs. Det er lettest for mig at styre. Det kan være en hjælp lige at markere i dejen, med det du vil udstikke din ravioli med. På den måde får du et præg af hvor kanterne på din ravioli er og dit fyld ryger derved ikke ud.
  • Placer ca. 1 tsk fyld i midten af, hvor din ravioli skal udstikkes og fugt derved med vand rundt om. Læg en skive pasta over og tryk blidt med fingrene så de to skiver dej samler sig. Stik raviolien ud. Du kan med fordel vende den i lidt mel, da du kan risikere at den sætter sig fast til den overflade den ligger på.
  • Kog dine ravioli i rigeligt saltet vand i 2-3 minutter.
  • De skal helst vendes i en form for fedtstof eller sauce, de de ellers kan blive en tør klistret affære. Nedenfor kan du læse mit serveringsforslag

Serveringsforslag

  • Tag det brunede smør og hæld det på en panden, hæld dine ravioli på panden og steg dem kortvarigt. Tilsæt soya og smag til med citron. Enkelt, men enormt smagfuldt.

Er du også vild med pasta så prøv min opskrift på pasta med svampe, kål og tranebær lækker cremet flødesauce.

Du kan også prøve min lækre opskrift på franske ærter som pasta! Den er virkelig også god. Find den her!

 

Lækre svampe ravioli

Lækre smagfulde svampe ravioli

Ravioli med lækkert fyld af svampe og ost


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker cremet svampe risotto med portobello svampe. Lækker, nem og hurtig ret, fyldt med dybde og umami. Som nævnt i et tidligere indlæg, prøver jeg ofte at lave retter uden kød. Det bunder nok mest i en lyst til at befri mig, fra en opfattelse […]



1 thought on “Svampe ravioli – Opskrift på hjemmelavede ravioli med lækkert svampefyld”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *