Pasta med grillet squash, hvidløg og citron

Pasta med grillet squash, hvidløg og citron

Pasta rigatoni i en cremet sauce med hvidløg, citron og grillet squash. Den hamrer derud af på smagen og så får den tankerne hen på sommer. Den her pastaret har flere elementer, men passer sammen fantastisk. Så kan du lide grillet squash og hvidløg så er den her lige noget for dig.

Grillet squash smager bare godt

Jeg elsker grillet squash. Som i virkelig meget. Hård varme i kort tid og så drysset med hvidløg og måske noget parmesan. Det smager simpelthen så godt. Så det skulle jeg selvfølgelig lige om til en pastaret. Fordi… alt andet havde da været mærkeligt?

Den danske squash er i sæson fra omkring juli til omkring oktober, så den er heldigvis i sæson i skrivende stund (ja, det er altså september, mens jeg skriver den her opskrift). Det gør at de fleste squash du finder er danske, billige og hamrende lækre.

Så det er svært at finde en grund til ikke at skynde sig ud og spise masser af squash. For lige om lidt er de ikke i sæson, og så er det kun de importerede du kan finde i supermarkederne. Og de kan både være kedelig og belastelige for klimaet. Altså på grund af al den transport. Men nok om det.

Den her ret er egentlig ikke så kompliceret. Det vigtigste er at du får styr på de forskellige elementer. Når du har med en ret med grillet squash, handler det om at de ikke skal have så meget tilberedningstid. De skal nemlig stadig have bid, de må bare ikke være rå. Og det er derfor det er en ret varm pande du bruger.

Det er også vigtigt at du får inkorporeret parmesanen ordenligt ind i saucen. Ellers får du en fedtet og klistret sauce, i stedet for en fyldig og cremet sauce. Og det er nu alligevel mere lækkert.

Der er ikke andet for end at du kommer i gang med at prøve at lave retten. Den smager nemlig ret så godt.

Pasta med grillet squash, hvidløg og citron

Lækker cremet pasta ret med hvidløg, grillet squash og citron. Nemt og vegetarisk
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Pasta, Squash
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter

Ingredienser

  • 400 g Pasta Jeg brugte rigatoni
  • 2 stk Squash
  • 2 fed Hvidløg Finthakket
  • ½ stk Citron Skallen
  • 1 dl Parmesanost Revet på den knobrede side af et rivejern
  • 1 Håndfuld Basilikum Hakket fint
  • Olivenolie
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Sæt vandet til din pasta over. Sørg for at tilsætte din pasta så, den er færdig når resten af elementerne er lavet.
  • Skær din squash i halve skiver på omkring 1 cm i tykkelse. Pensl dem med lidt olivenolie på en meget varm grilpande (en normal pande kan gå an, men så får du ikke de flotte grillmærker). De skal steges på alle tre skårne sider af squashen. Tag dem af varmen og gem dem til senere.
  • Varm en pande op og tilsæt smøren. Lad det bruse af, og tilsæt så hvidløg og citronskal. Lad det stege ved mellemvarme indtil hvidløget er stegt ordenligt af. Det vil sige at det er begyndt at få en lille smule farve, men ikke for meget, så det bliver bittert. Hvis din pasta ikke er kogt færdigt på nuværende tidspunkt så, tag panden af varmen og vent til pastaen er færdig.
  • Sørg for at din pande står på mellemlav varme. Tilsæt pastaen direkte fra kogevandet. Spæd til med lidt af kogevandet. Det må ikke simre for kraftigt, men saucen skulle meget gerne begynde at blive lidt cremet og tyk. bliv ved med at tilsætte pastavand lidt ad gangen, indtil du har en god og cremet sauce, der er svøbt godt rundt om pastaen.
  • Tilsæt Parmesanen og det hakkede basilikum og rør rundt indtil parmesanen er smeltet og emulgeret med saucen. Smag til med salt, peber og eventuelt citronsaft. Server med det sammen!

 

Hvis du elsker pasta ligeså meget som mig, så bør du tjekke min opskrift på pasta med ristede kikærter, hvidløg, citron og timian!

Er du mere i humør til peberfrugt? så prøv min opskrift på Pasta med grillet peberfrugt, cherrytomater og ristede pinjekerner!

Pasta vendt med cremet sauce, grillet squash, hvidløg og citron

 


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *