Nem pasta med citron, hvidløg, ristede kikærter og masser af parmesan

Nem pasta med citron, hvidløg, ristede kikærter og masser af parmesan

Lækkert cremet, vegetarisk pastaret med Citron, hvidløg, timian og masser af parmesan. Vendt med lækre sprøde kikærter. En hurtig og nem pasta ret, der passer godt til de varme sommerdage!

En nem pasta med masser af smag

Der er et eller andet lækkert over hvidløg og citron. Det smager bare virkelig godt sammen. Den kraftige og til tider stærke hvidløg, sammen med den syrlige og aromatiske citron. De går virkelig godt sammen. Og når man endda blander masser af parmesan i, så sidder smagen virkelig i skabet.

Den her pasta er relativ nem at lave. Det er hvidløg der er stegt i smør på panden sammen med masser af citronskrald og så cremet op med pastavand og masser af parmesan. Det er enkelt og nemt. Det kræver bare lige en forståelse for hvad der sker i saucen, når fedtstoffet og pastavandet blandes.

Det er nemlig vigtigt at det emulgerer, ellers får du en fedtet affærer, der skilt og smager kedeligt.

Det er vigtigt at det er pastavandet du bruger, for når du koger pastaen, frigiver den stivelse til vandet. Og det er den stivelse, der binder sig til fedtstoffet på panden og gør det til en ensartet, lækker og enormt cremet sauce. Sørg derfor altid at gemme din pastavand.

Det her er en nem pasta, og det gør den også ret simpel. Men simpel og kedelig er bestemt ikke modsætninger. I hvertfald ikke i det her tilfælde. For de mange smage i retten, gør det til alt andet end kedeligt.

Og sådan er det med mange italienske retter. De er simple i deres ingredienser, men til gengæld kan de ingredienser, så også smages.

Det her er jo ikke en klassisk italiensk ret, men derimod en tænkning af italiensk madlavning, med ingredienser, jeg godt kan lide. Så har vi også sikret os at de ægte mad nørder kommer efter mig.

Pasta med citron, hvidløg og ristede kikærter - en nem pastaret der smager godt

Lækker og nem pasta med masser af citron, hvidløg, timian og ikke mindst ristede kikærter
Ret Aftensmad, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword Citron, Hvidløg, italiensk, Kikærter, Pasta, Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sprøde kikærter

  • 1 ds Kikærter
  • olivenolie
  • Salt og Peber
  • 1/2 tsk Røget paprika Kan udelades

Citronpasta

  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Økologisk citron Du skal bruge skallen
  • 2 tsk Frisk Timian Finthakket
  • 1 dl Parmesan Revet på den "knobrede" side af rivejernet
  • 2 spsk Smør
  • 500 g Frisk Pasta Jeg brute fettuccine

Sådan gør du

Sprøde Kikærter

  • Hæld væden fra kikærterne og bland dem med de resterende ingredienser. Hæld dem på en bageplade og spred dem ud. Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20 minutter.
  • Tjek til dem en gang i mellem de skal være sprøde og lækre, men ikke for hårde.

Citronpasta

  • Kog pastaen som anvist. ca. 10 minutter før den er færdig, starter du på nedenstående.
  • Smelt smørret på en pande og tilsæt derefter hvidløget. Steg hvidløget ved medium varme, indtil det har fået en flot lys gylden farve. Pas endelig på det ikke får for meget, så bliver det bittert.
  • Tilsæt revet citronskal og hakket timian og lad det stege i et halvt minuts tid. Hvis din pasta ikke er færdig, tages panden af varmen indtil da.
  • Når pastaen er færdigkogt, tilsættes den direkte fra gryden til panden. Rør rundt og tilføj lidt pastavand. Saucen i panden burde meget vel, begynde af blive cremet. Der kan godt gå 1-2 dl. pastavand til det.
  • Tag panden af varmen og tilsæt din parmesan og rør rundt, så din sauce bliver ekstra cremet. Hvis din pande er kogt tør, tilsættes en smule mere pastavand.
  • Smag til med salt, en god portion peber og eventuelt citronsaft.
  • Serveres gerne med et glas koldt hvidvin.

Hvis du elsker simple, cremede pastaretter, så prøv min opskrift på cacio e pepe!

Du kan også prøve min opskrift på pasta alla gricia! Den er cremet, lækker og fyldt med bacon.


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]



1 thought on “Nem pasta med citron, hvidløg, ristede kikærter og masser af parmesan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *