Pasta med grillet peberfrugt, cherrytomater og ristede pinjekerner

Pasta med grillet peberfrugt, cherrytomater og ristede pinjekerner

Pasta vendt i en smagfuld sauce af grillet peberfrugt, cherrytomater og persille. Toppet med ristede pinjekerner. En skøn og smagfuld pasta der ovenikøbet er vegetarisk.

Grillet peberfrugt smager vidunderligt

Grillet peberfrugt smager virkelig bare godt. Jeg ved godt der er nogen der ikke bryder sig om det. For smagen ændrer sig ret markant når den bliver grillet. Det fremmer sødmen og ikke mindst får det en ret betydelig smag af grill. Så hvis den her opskrift skal være interessant, så skal man kunne lide smagen af grillet peberfrugt.

Der er mange måder af grille en peberfrugt. Og det virker måske lidt mærkeligt at man griller en peberfrugt, ved at bage den i ovnen. Men det får de samme smage frem, som du får ved at grille den på en grill.

Jeg vil dog sige at hvis du har en grill, så lav det endelig på den. Det kræver bare at du holder væsentligt mere øje med den. Skindet skal brændes af. Og være helt sort. Det lyder måske voldsomt. Men det er sådan det fungerer.

Jeg bor i byen. Og jeg har hverken altan eller grill. Så derfor laver jeg dem i ovnen. Du behøver heller ikke holde ligeså meget øje med dem, når du griller dem i ovnen. Du skal bare sørge for at du vender dem en gang i mellem, så de får varme på alle sider af peberfrugten.

Jeg har puttet lidt cherrytomat i den her opskrift. Jeg lavede et par forsøg med den her opskrift, og selvom jeg er meget glad for den grillede peberfrugt, så blev det en smule kvalmt, med ren peberfrugt. Der manglede ligesom noget, hvorfor jeg har kommer cherrytomater i. De er fyldte med umami og ikke mindst syre. Og derfor afbalancerer de retten ret godt.

Du behøver ikke bruge bucatini til din opskrift. Det er bare den pasta jeg havde lyst til at bruge. Jeg synes saucen satte sig godt på pastaen og så elsker jeg bare bucatinis form.

Jeg synes spaghetti bliver for tyndt og passer ikke vildt godt med den tykke peberfrugtsauce. Så hvis du ikke kan finde bucatini, så brug gerne en anden cylinderformet pasta såsom rigatoni eller penne.

Pasta med grillet peberfrugt, cherrytomater og ristede pinjekerner

Lækker vegetarisk pasta med grillet peberfrugt, cherrytomater og ristede pinjekerner.
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Pasta, Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 2 stk Rød Peberfrugt
 • 150 g Cherrytomater
 • 1 stk Løg
 • 1 Fed Hvidløg
 • 500 g Pasta Jeg brugte bucatini
 • 1 bdt Persille Finthakket
 • ½ dl Parmesanost Revet fint
 • Olivenolie
 • Ristede Pinjekerner
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Varm din ovn op til 230 grader og put derefter dine cherrytomater og peberfrugter ind i ovnen.
 • Bag dine peberfrugter til i ca. 25 minutter til de er sorte, vend dem undervejs så alle sider får varme. Når de er sorte og dufter skønt af grillet peberfrugt, putter du dem i en plastikpose og lukker den. På den måde vil dampen løsne skindet på peberfrugten. Lad dem ligge i 15-20 minutter.
 • Snit dit løg og din hvidløg og steg dem i lidt olie på en pande indtil de gennemstegte og bløde. Dette skridt, kan også laves mens peberfrugterne er i ovnen.
 • Tag dine peberfrugter ud af posen og fjern skindet. Det burde komme let af. fjern ligeledes kernehuset og den grønne stilk.
 • Blend tomater, peberfrugt, løg og hvidløg i et par minutter til det har en ensartet konsistens. Si det gennem en fin sigte, så tomatkerne og skind bliver siet fra. Det giver en finere konsistens, og gør saucen mere blød. Smag den til med salt og peber.
 • Kog din pasta som anvist på posen til den er al dente.
 • Vend din pasta og din sauce sammen. Tilsæt din parmesanost og din persille og rør rundt. Toppes med ristede pinjekerner og nydes med det samme.

Elsker du også grillet peberfrugt? Så prøv min opskrift på hummus med grillet peberfrugt!

Er du i humør til pasta, men skal det gå hurtigt og smage fantastisk? Så prøv min opskrift på pasta pomodoro!


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *