Hummus med grillet peberfrugt – Opskrift på fantastisk peberfrugthummus

Hummus med grillet peberfrugt – Opskrift på fantastisk peberfrugthummus

Lækker og smagfuld hummus med grillet rød peberfrugt. Fyldt med smag, kraft og kikærter. Brug den som vegetarisk pålæg eller som tilbehør til et stykke godt kød eller måske endda nogle lækre grillede grøntsager. Der er mange valgmuligheder, så det er bare om at komme i gang.

Hummus med smæk i!

Hummus er jo egentligt en kikærtepuré (måske mere mos?) med ingredienser som hvidløg, olie og tahin (sesampasta). Den er vidt udbredt i det mellemøstlige køkken, men også resten af verden. Den nøddefyldige puré er et fantastisk tilbehør eller snack til de fleste ting.

Jeg har det med at bruge den som pålæg, hvis jeg ønsker at spise vegetarisk til frokost. Generelt synes jeg faktisk det er svært at finde pålæg, der er vegetarisk. Medmindre du ønsker det der ‘køderstatnings’-pålæg så, synes jeg faktisk at vegetariske alternativer er svære at finde på. Det ender altid med at blive avocado eller ja; Hummus. Bevares, hummus er absolut vidunderligt. det smager jo SÅ godt. Men efter lidt tid kan man sgu blive træt af det.

Derfor er det smart at variere smagene i din hummus. Der findes allerede et hav af variationer på nettet. Rødbedehummus, ærtehummus, chilihummus; you name it. Denne her er med peberfrugt. Fordi jeg elsker grillet rød peberfrugt. Altså frisk peberfrugt er fantastisk. men hvis du griller det får det en større sødme og en let røget smag. Det passer helt fantastisk til hummus og dens nøddefyldige smag.

Et par skiver rugbrød, lidt hummus med grillet peberfrugt og måske toppet med lidt ristede kikærter eller lidt tyndt skåret gulerod. Det smager bare vidunderligt! Opskriften baseret på en dåse kikærter og giver derfor en portion på de 300 gram. Du kan selvfølgelig bare gange opskriften op. Så får du, hvad du skal bruge.

 

Hummus med grillet peberfrugt

Lækker og smagfuld hummes med grillet peberfrugt
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken mellemøsten
Keyword Hummus, Kikærter, Peberfrugt, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter

Ingredienser

 • 2 stk Rød peberfrugt
 • 1 fed Hvidløg
 • 1 ds kikærter HUSK!!! gem noget af væsken fra dåsen. Det skal muligvis bruges i din hummus!
 • 2 spsk Tahin
 • salt og peber
 • Citronsaft Det kan variere, hvor meget saft man skal bruge. Jeg brugte Eksempelvis lidt over en halv citron

Sådan gør du

 • Tænd din ovn på grillfunktion på højeste varme
 • skyl dine peberfrugter og læg dem hele på et stykke bagepapir. Stil pladen under grillen – så tæt på varmelegemerne som muligt. Lad dem blive sorte. Jo mere sorte de er, jo mere grillsmag får du ind i dem.
 • Når de er sorte på alle sider, tages de ud af ovnen og puttes i en frysepose, hvorpå der bindes knude. Lad dem ligge nogle minutter. Dampen fra de varme peberfrugter får skindet på dem til at løsne sig. Tag peberfrugterne ud og tag skind af. Fjern kernerne og den grønne stilk.
 • I en blender eller køkkenmaskine hældes alle ingredienser i (undtagen citronsaft, Kikærtevæske, salt og peber). Blend til den har en cremet og ensartet konsistens. Du skal muligvis tilføje noget af væsken fra din dåse med kikærter. Det giver en fantastisk smag af kikærter og er samtidig med til at give din hummus den rigtige konsistens. Men husk at der kommer mere væske i form af din citronsaft. Så det kan hurtigt blive for tynd en hummus.
 • Smag til med citronsaft, salt og peber.

Cremet lækker hummus med grillet peberfrugt

Cremet lækker hummus med grillet peberfrugt

Cremet lækker hummus med grillet peberfrugt

Er du i humør til kikærter? så prøv at lave den her vegetariske korma! Den er fyldig, smagfuld og du blivermættet på alle sanser.

Du kan også skynde dig at lave den her pasta med kikærter og grillede tomater! Den er let at lave og god at spise.


Related Posts

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Korma! Den lækre indiske ret med mandler, kød og yoghurt. Den er sød, cremet og krydret. Jeg har oftest fået den med kylling, når jeg har bestilt den fra den lokale indiske biks. Jeg har også lavet den selv, også med kylling. Det er nok […]

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack Hvidløgsbrød – den snaskede […]2 thoughts on “Hummus med grillet peberfrugt – Opskrift på fantastisk peberfrugthummus”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *