Simpel, men smagfuld pastaret med hjemmelavet pasta capunti vendt i en sauce på tomatsmør, timian og masser af ost.
Lækker pasta er vejen frem!
Den her opskrift indeholder egentligt to dele – Lækker hjemmelavet pasta og lækker hjemmelavet sauce.
Det kræver at du har lavet lidt forarbejde. Her af det vigtigste – tomatsmør!. En lækker lille sag som du i øvrigt kan finde opskriften på lige her!
Derudover kan du med fordel finde vejledning på hjemerullede capunti. Den vejledning finder ud lige her!
MEN! og det er et stort men. Det skal absolut ikke komme ned til, hvorvidt du har tid og overskud til at lave dine egen hjemmelavet pasta, om du kan lave den her opskrift. Derfor kan du sagtens lave den med “normal” pasta som du køber i supermarkedet. Hvis du blot vælger noget lækkert.
Man kan sige at smør, tomat, timian og parmesan ikke er de dyreste produkter. Derfor kan du med fordel vælge en lidt bedre pasta end den billige fra netto. Vælg et af de bedre (og dyrere) mærker. Du kan også vælge en frisk, såsom fettuccine eller måske endda fyldt pasta, som du køber.
Den her sauce er simpel, men den smager godt. Men den skal matches op med noget lækkert pasta. Ellers kan det gå hen og blive kedeligt. Lad mig sige det på en anden måde. Du skal lave den her sauce for pastaens skyld, da den den fremhæver og matcher dens smag. Og hvis den smager kedeligt, så går det også ud over saucen.
Hvis du derimod vælger noget det er af kvalitet, eller endda laver den selv! SÅ smager det sgu godt.
Tomatsmør, timian og parmesan – lækkert
Som skrevet i det tidligere indlæg, så giver tomatsmøren et pift umami fra tomaterne og cremethed fra smøren.
Hvis du har læst nogle af mine andre indlæg om pasta, så ved du at jeg er ret stor fan af de klassiske retter, hvor du får en helt cremet sauce, der i virkeligheden bare består af fedtstof, det stivelsesholdige pastavand og parmesan ost.
Det her er ingen undtagelse. Ved at emulgere tomatsmøren med pastavand og parmesanost, får du en enormt cremet sauce. Og da det er tomatsmør, får den det umami, sødme og syre fra tomaterne i smøren. Det… Smager… Fantastisk….
Pasta capunti i cremet tomatsmørsauce med masser af timian
Ingredienser
- 400 g Pasta Capunti Eller anden pasta du har lyst til
- 100 g Tomatsmør
- 1 dl Parmesanost
- 3 tsk Frisk Timian Eller 1½ tørret
- ¼ tsk Peber
- Salt
Sådan gør du
- Kog dine pasta i velsaltet vand indtil stadiet lige inden de er færdige. De vil blive færdige tilberedt i saucen.
- Riv din parmesan på den "knobrede" side af rivejernet og gem parmesanen til senere.
- I en pande smeltes smøret ved rolig varme. Tilsæt timian og peber.
- Tilsæt et par spiseskeer af pastavandet og lad det emulgere med fedtstoffet på panden. Det gør også at smag fra peber og timian afgiver smag til saucen.
- Hæld din pasta direkte fra gryden og over på panden.
- Langsomt hældes et par skefulde pastavand over panden, indtil vand og fedtstof har en cremet konsistens. Det må ikke være vandet, men skal sætte sig rundt om pastaen.
- Tag en lille skefuld pastavand og rør det sammen med parmesanosten i en lille skål, så du får en tyk parmesancreme. Rør derefter parmesanen ud i saucen.
- Server din pasta med det samme.
Hvis du elsker hjemmelavet pasta, så prøv min opskrift på disse hjemmelavede orecchiette!
1 thought on “Pasta capunti i tomatsmørsauce med masser af timian”