Hjemmelavet pasta capunti – Håndrullet pasta uden brug af maskine

Hjemmelavet pasta capunti – Håndrullet pasta uden brug af maskine

Følg denne guide og lær, hvordan du kan lave dine helt egne pasta capunti! Pasta capunti kræver ikke nogen redskaber, men derimod kun dine to hænder. Det er en af de lette pastaformer, og den er enorm god, hvis man lige er har startet sit pastaeventyr.

Semolina pasta med god struktur

Capunti er en semolina pasta. Det vil sige at den er lavet på en semolina dej. Jeg har allerede lavet en længere guide til hvordan du laver semolina pastadej. Den kan du finde lige her! Hvis du ikke allerede har læst den vil jeg anbefale dig at gøre det, da den giver en rigtigt godt vejledning til, hvordan du laver en pastadej, der lykkedes. 

Semolina pasta består som sagt kun af semolina durumhvede og vand. Det er ganske simpelt. Det giver også en ret fantastisk struktur og en mere rustik konsistens end den mere velkendte æggepasta.

Capunti ligner mest af alt en ærtebælg, hvilket nok skyldes de tre uddybninger og de spidse ender på pastaen. Denne pastaform gør sig helt perfekt til saucer, da den ligger sig i de fine små fordybninger. Har du derfor en sauce du bare absolut forguder, så kan du ligeså godt prøve at give dig i kast med hjemmelavede capunti! Og hvordan laver man så hjemmelavede pasta capunti? Det kan du finde ud af lige her!

Sådan former du hjemmelavede pasta capunti!

Når du skal forme pasta capunti, skal du først og fremmest bruge en portion semolina pastadej! Du finder min guide til hvordan du laver det lige her!

Rul din semolina pasta ud en smule

Rul din pastadej en smule flad. Det behøver ikke være meget. Bare lige nok til at du kan skære den i strimler.

Skær den skiver, så den er lettere at rulle ud til capunti

Skær dejen i skiver. Det behøver ikke være ens. Det gøres, så dejen er lettere kan rulles ud i snore.

 

Tag en strimmel af din pasta dej og rul den ud til tynde “snore” på ca. 6-8 mm i tykkelse. Det gøres lettest med spredte fingrer og kontrolleret bevægelse. Det kræver lige et par forsøg, før metoden sidder i fingrene. Men derefter, bør det gå som smurt.

Skære dine snore i mindre stykker

Skær dine stimler ud i 3 fingre lange stykker. Det gør du helt præcist ved måle stykket af, ved at placere tre fingre ved siden af hinanden.

Nulr spidserne, så de får spidse spidser

Tag dine stykker af pasta og “nulr” spidserne så de bliver spidse. De bliver en del pænere, og minder også mere om en ærtebælg.

  • Placér dine tre midterste fingre på pastaen og træk dem til dig så de der dannes tre hulrum
 

Saml dine tre midterste fingre og “kør” og placer dem på pastastykket og kør pastaen hen over bordet, så det får tre store uddybninger i.

færdige pasta capunti

Fortsæt til al din pasta er formet. Du kan med fordel lade dem tørre en smule på køkken bordet inden du koger den. Det giver dig både til til at forberede saucen, men hjælper også pastaen med at holde formen når den bliver godt

Hvis du kunne lide den her guide, så vil jeg anbefale dig at prøve at lave orecchiette med hjemmelavet pesto.


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe – Opskrift på den lækreste og mest simple pastaret

Cacio e pepe er en klassiker i det italienske køkken. Det er muligvis den mest simple pastaopskrift der findes, for den består kun af 5 ingredienser: Pasta, ost, peber, salt og vand. Men lad det ikke afskrække dig – den er nemlig mindst ligeså lækker […]2 thoughts on “Hjemmelavet pasta capunti – Håndrullet pasta uden brug af maskine”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *