Pasta e piselli – Pasta med ærter og sprøde brødkrummer

Pasta e piselli – Pasta med ærter og sprøde brødkrummer

Pasta med ærter vendt i en smagfuld og lækker ærtepuré med masser af ærter, parmesan og løg. Toppet med sprødristede brødkrummer – bare så det lige får dét ekstra.

Pasta e piselli – en hurtig pasta med meget smag

Tænk sig engang. Verden er fuld af gode retter.

Forleden fik jeg mig en virkelig lækker omgang ærtesuppe med et hjemmelavet foccaciabrød (det her faktisk). Og så slog det mig; om det mon var muligt at lave den her ærtesuppe som pasta.

Det tog dog ikke lang tid – faktisk kun så lang tid som google er om at søge – før jeg fandt frem til pasta e piselli. Eller på dansk pasta og ærter – Hvilket faktisk var nogenlunde lige præcis det jeg ledte efter.

Traditionelt set er det  en pasta med hele ærter og ikke en puré ligesom i den her opskrift. Det er selvfølgelig også lækkert og det er min mistanke at der så bliver brugt de lækre og friske sommerærter, som man på ingen måder kan finde på den her tid af året i danmark.

Det var faktisk heller ikke helt en frisk sommerret jeg havde i tankerne. Mere en lidt tungere vinterret. Der kunne skovles ind med gaffel, når man nu sidder og fryser i sine stuer fordi varmeregningenbasker der ud af.

Spøg til side. Det var egentligt smagen af ærtesuppe jeg søgte. Den der tunge lækre smag af ærter, med et snert af løg og en masse cremethed fra fløden.

Eftersom at det ville blive en sjasket omgang, hvis man bare lavede en suppe, så passede en puré perfekt. Det er egentligt nogenlunde samme koncept jeg kørte med i den her risotto.

 

Hvilken pasta skal jeg bruge til pasta med ærter?

Ligesom alle andre pastaretter, kan du egentligt bruge det du har lyst til. Men der er (ifølge mig) nogen pastatyper der egner sig bedre end andre.

Til min ret lavede jeg en omgang hjemmelavede pasta garganelli (du finder opskriften lige her). De små håndrullede penne passer perfekt til den lækre cremede sauce. Saucen hænger godt ved garganelli og de små ærter triller ind i røret og giver en ret lækker mundfuld ærtepasta.

Du kan selvfølgelig også bruge pasta penne, da det af åbenlyse årsager passer ligeså godt til denne ret som garganelli.

Hvis du ikke orker at lave din egen pasta eller synes pasta penne er et kedeligt valg, kan du bruge den lille pastatype ditalini, der typisk associeres med netop denne ret. Det er en ret kort type rørpasta, der også bruges i supper, da de ligger godt på en ske.

Jeg ville ikke anbefale en lang pasta, såsom spaghetti, fettuccine eller lignende, da jeg tror det hurtigt kunne blive en tung mundfuld.

Pasta e piselli - Pasta med ærter

Hurtig opskrift på pasta med ærter toppet med sprøde brødkrummer
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Kikærter, Parmesan, Pasta
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 1 stk Løg Fintsnittet
  • 2 fed Hvidløg Fintsnittet
  • ½ tsk Timian
  • 400 g Ærter
  • 2 dl Grøntsags Bouillon
  • 1 dl Revet Parmesan
  • 50 g Smør
  • Salt og Peber
  • Olie Til stegning
  • 400 g Pasta

Sådan gør du

Brødkrummer

  • I en minihakker tilsættes brødet. Blend det til fine krummer.
  • Rist brødkrummerne til de er sprøde og gyldne. Rør ofte i dem, da de hurtigt brænder på. smag til med salt, peber og lidt røget paprika
  • Stil til side til de skal bruges. Laver du dem lang tid i forvejen skal du pakke dem lufttæt, så de ikke bliver bløde igen.

Pasta e piselli

  • I en gryde varmes lidt olie over middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege svagt, til de er bløde og klare. Løget må ikke brænde på!
  • Tilsæt alle ærterne pånær en håndfuld (De skal bruges til sidst i opskriften) og lad det stege lidt, indtil ærterne er tøet op. Stadig ved mellemvarme, så ingen af ingredienserne brænder på.
  • Hæld din bouillon ved og læg låg på. Lad det simre under låg i 6-8 minutter.
  • Tag gryden af varmen og blend den med parmesan og smør. Jo glattere en ærtepuré du laver, jo pænere og mere blød pastaret får du. Det kan sagtens tage op til 5 minutter. Vent med at smage den til med salt indtil sidst!
  • Stil din puré til side indtil du skal bruge den.
  • Kog din pasta til den er al dente i letsaltet vand. Hæld vandet fra din pasta men gem 2-3 dl pastavand! Det er meget vigtigt, for at lave din sauce.
  • Hæld din pasta over i en stor sauterpande (eller tilbage i gryden, hvis du ikke har en sauterpande). Tilsæt din ærtepure og de ekstra ærter. Varm det over et blus ved lav varme. Tilsæt lidt pastavand af gangen, mens du rører rundt i din pastaret. Din sauce skal være cremet og tyk, men dog stadig en sauce.
  • Server med ristede brødkrummer og lidt ekstra parmesan. Spis med det samme!

Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack Hvidløgsbrød – den snaskede […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *