Cremet og varm hokkaido græskarsuppe med grillet peberfrugt

Cremet og varm hokkaido græskarsuppe med grillet peberfrugt

Varm og cremet af hokkaido græskarsuppe og grillede peberfrugter. Fyldig og mættende suppe, der passer helt perfekt til det kolde efterår.

Sommeren er slut, og hvor ærgerligt det end er, så fører det også fantastiske ting med sig. Hovedsageligt alle efterårsgrøntsagerne. Et af disse er hokkaidogræskaret. Det lille smagfulde græskar har mange anvendelser, men suppe er det helt perfekt til. Med sin naturlige fylde, giver det nemlig en cremethed til suppen. Faktisk minder teksturen en del om kartofler, når den er tilberedt. Dog er der ikke ligeså meget stivelse i græskaret. Jeg tilføjer dog en smule fløde, da jeg synes det binder retten sammen perfekt.

De grillede peberfrugt, giver retten lidt kant. Det tilføjer en smule røget smag, der virkelig klæder hokkaido græskaret perfekt. Derudover giver det suppen en smuk rødlig farver.

Udnyt hele dit hokkaido græskar

Kernerne inde i græskaret, skal ikke bruges til selve suppen, men det er dumt ikke at udnytte hele hokkaidogræskaret. Derfor rister jeg altid mine kerner. Gerne med lidt røget paprika, da det giver det et islæt af bacon, hvilket gør det perfekt som topping til suppen. Du kan selvfølgelig bruge bacon i stedet, men derfor kan du alligevel godt riste græskarkernerne og gemme dem som snack.

Cremet hokkaido græskarsuppe med grillet peberfrugt

Lækker og varmende suppe lavet af hokkaidogræskar og grillede peberfrugt
Ret Aftensmad
Keyword SUPPE
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 1 Stk hokkaidogræskar
  • 2 Stk løg
  • 2 Stk Røde peberfrugt
  • 3 fed Hvidløg
  • 4-5 stilke Frisk timian
  • ½ bdt. Persille
  • 5-7 dl Vand Afhængig af størrelsen på græskaret og ønsket tykkelse på suppen
  • 1 dl fløde
  • evt Creme fraiche til topping
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på grillfunktion på højeste varme.
    Skyl din peberfrugt og lig den på sølvpapir (ikke bagepapir). Placer det på en bageplade på øverste rille, lige under grillen. Grill din peberfrugt til de er sorte – vendes undervejs.
    Jo mere sorte din peberfrugt er, jo mere "grillsmag" giver det.
    Tag peberfrugten ud af ovnen og placer dem i en frysepose. Det hjælper skindet på med at løsne sig.
  • Rens græskaret grundigt og flæk det i halvt.
    Skrab kernerne ud med en ske og gem dem til senere.
    Skær græskaret i mindre tern og placer det på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt olie og bag det i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 10 minutter.
  • I mens græskaret er i ovnen, skærer du løg og hvidløg i mindrestykker og steger dem af i en gryde.
    Pil skindet af peber frugten og fjern kernerne.
    Bind timian og persille op i en dusk – en såkaldt suppevisk.
  • Når græskaret er brunet af, tilsættes det ligeledes suppen.
    Hæld vand i suppen. Start med en halv liter og tilføj så mere, hvis du synes suppen er for tyk.
    Lad det simre i ca. 20 minutter.
  • Fjern timian/persilledusken fra gryden og blend suppen godt igennem med en stavblender.
    hæld fløden i og smag til med salt og peber. Lad det simre i 2-3 minutter, til fløden er har cremet suppen.
  • Serveres med brød og eventuelt ristede græskar kerner.

Ristede græskar kerner

  • Rens og skyl kernerne og placér dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, peber, lidt røget paprika og lidt olivenolie. Steg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde og lækre.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *