Italiensk inspireret suppe med palmekål, bacon og bønner

Italiensk inspireret suppe med palmekål, bacon og bønner

Lækker italiensk inspireret suppe fyldt med lækker palmekål, en smule sprødstegt bacon og masser af bønner. Der er smæk på smagende og den er kan stensikkert varme dig på en kold efterårsdag.

En suppe fyldt med grøntsager

Man kan måske i princippet ikke kalde det her en suppe. Det burde måske mere hedde en gryderet eller en stew. Men jeg synes at det høre ind under genren suppe, da jeg spiser den, som ville jeg med en suppe. Når vejret er koldt, spist med en ske og med masser af brød.

Jeg ved ikke om du kender til palmekål, men hvis du ikke gør, så er det på tide at gøre sig det bekendskab. For det er virkelig en lækker kålsort. Den minder en del om grønkål og så smager den bare hamrende lækkert. Personligt synes jeg det er en ‘fin’ udgave af grønkål.

Oftest som det er med kål, skal man ikke bruge stokken, da den er hård og på grænsen til uspiselig. Men i den her opskrift udnytter jeg hele kålen, da stokken er fuldstændig fantastisk i den base, suppen laves på. Men den får så også en god portion kogetid, sammen med de andre grøntsager. Og så er den proppet med vitaminer (især D-Vitamin), og ikke mindst antioxidanter.

Kan suppen laves vegetarisk?

Det her er jo ikke en vegetarsuppe, men det er tæt på, da der kun er en lille smule bacon i suppen. Du kan godt undlade baconen. Alternativt tilføje lidt røgetpaprika, som erstatning. Det gør suppen er vegetarisk. Men hvis du ligesom mig – ikke er vegetar – men stadig har stort fokus på grøntsager, så kan du med fordel tilføje den lille smule bacon. For det giver lige smagen et nøk op og dybden et nøk ned. Og det er helt fantastisk når du har med en ret, der helst skal give varme og energi i de kolde vintermåneder.

 

Italiensk inspireret suppe med palmekål, bacon og bønner

Fyldig suppe med masser af smag. Proppet med palmekål, bønner og bacon
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword SUPPE
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 150 g. Bacon Sørg for at købe de gode bacon, ikke det der allerede er skåret i små tern.
  • 300 g. Palmekål
  • 2 stk. Løg
  • 2 stilke Blegselleri
  • 4 stk. Gulerødder
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 ds. Hakkede tomater Af god kvalitet
  • 2 spsk Tomatpuré
  • 1 tsk Rosmarin Tørret
  • 1 tsk Timian Tørret
  • ½ Liter Bouillon Jeg brugte kylling, men grøntsagsfond kan også sagtens bruges.
  • 2 ds Butterbeans Hedder også limabønner
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Rens din palmekål grundigt. Der kan godt være rester af jord og sand mellem bladene, det er ikke rart at få i suppen. Skær stænglerne fra bladene. Bladene skæres ud i mindre mundrette stykker og gemmes til senere brug. Stænglerne snittes i skiver. Gulerødder skrælles og skæres ligeledes i skiver. Det samme gøres med bladsellerien. Løgene snittes i grove tern.
  • Skær din bacon i grove tern. Steg dem ved mellemsvag varme i en gryde til det er gyldent. Fjerne baconet fra din gryde, men behold fedtet i gryden. Baconet stilles til side, til senere brug.
  • Skræl dine gulerødder og skær ligeledes dem i skiver. Det samme gøres med bladselleri. Snit dine løg i grove tern.
  • Steg dine grøntsager i lidt olie i en gryde til det har opnået en flot karamellisering. Det kan godt tage 10-15 minutter at opnå, men det skaber en vidunderlig smag og en god dybde i retten. Tilsæt hvidløg og steg ydereligere 2-3 minutter.
  • Tilsæt hakket tomat, rosmarin, timian, bouillon og tomatpuré. Lad retten simre under låg i ca. 45 minutter. Koger den tør, tilsættes lidt mere vand. Det er en tyk suppe, så den skal ikke være for flydene. Men det er heller ikke en gryderet, så der skal være væske tilstede.
  • Efter 45 minutter tilsættes butterbean og bladene fra palmekålen. Lad det yderligere simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

lækker suppe med palmekål, bacon og bønnerLækker italiensk suppe med palmekål, bacon og bønnerFyldig suppe inspireret af italien med palmekål

Elsker du supper og andre gryderetter? Så prøv min vegetariske gryderet, fyldt med bønner.

Er du mere til suppe? Så prøv min hokkaidogræskar suppe! Perfekt til de kolde dage


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Når vejret er dejligt udenfor er dette en ret jeg ofte laver. Den er let! både at lave, men også at spise. Derfor passer den perfekt til solskin. Den lækre couscous sammen med de sprøde kyllingelår og den cremede hummus. Det passer bare perfekt sammen. […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *