Chicken fingers – Opskrift på sprød og saftig paneret kylling

Chicken fingers – Opskrift på sprød og saftig paneret kylling

Chicken fingers, chicken tenders, paneret kylling eller bare sprød kylling. Kært barn har mange navne, men fælles for det hele er saftige kylling paneret i panko rasp og friteret til perfekt sprødhed.

Chicken fingers – passer til det meste

Paneret kylling passer til det meste. For lad os bare være ærlige. Det smager hamrende godt. Du kan spise de her chicken fingers til en hel del ting. Mest ligetil er det at spise dem som snacks og dyppe dem i en lækker mayonnaise eller anden dip. Du kan også smide dem i en wrap og spise dem med lidt fintsnittet kål. Eller blot kører fuld junkfood og spise dem med pommes frites.

De her chicken fingers skal en hurtig tur i en saltlage. En såkaldt brine. Hvis du ikke kender til en konceptet brining, er det om at komme i gang. For det er et heltigennem fantastisk gastronomisk koncept.

I al sin enkelthed går det ud på at din kylling (eller andet kød) ligger i en saltlage i nogle timer. Hvor lang tid afhænger af typen og størrelsen på kød. På den måde trænger salten ind i kødet. Det gør både at smagen bliver bedre, gør at kødet bliver mere mørt og sidst men ikke mindst at kødet holder på saften bedre. Og du får derved et mere saftigt stykke kød.

Ved at brine din kylling, får du altså et super saftige, super smagfulde og hamrende møre chicken fingers.

Jeg vil selvfølgelig anbefale at du laver en omgang af min hjemmelavede chilimayonnaise med røget paprika og lime. Den passer ekstremt godt til den her panerede kylling. Du kan også lave en omgang krydderurtemayo! Det passer også ret godt.

Du kan også vælge lige præcis det du, synes. for de passer til det meste.

Chicken fingers - Opskrift på saftig og sprød paneret kylling

Lækre sprøde og utroligt saftige chicken fingers. Paneret og sprøde kyllingestykker.
Ret Aftensmad, Snack
Køkken Amerikansk
Keyword Kylling, Paneret
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 20 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

Saltlage (brine)

  • 2 spsk Salt
  • 1 Liter Vand
  • 1 Tsk Sukker
  • 2-3 kviste Timian, Frisk
  • Peberkorn
  • 2 Fed Hvidløg
  • 650 g Kylling inderfilet Se Noter

Panering

  • 150 g Hvedemel
  • 2 stk Æg
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1-1½ dl Danskvand
  • ½ tsk Røget Paprika
  • ½ tsk Timian
  • ½ tsk Salt
  • Peber
  • Panko Rasp

Sådan gør du

Brining

  • kog en halv liter vand og bland den dernæst sammen med salt og sukker. Rør til det er opløst. Tilsæt laurbærblade, timian, hvidløg og peberkorn. Bland en halv liter meget koldt vand sammen med den varme saltlage. Det gør at din saltlage køler ned. Du kan eventuelt komme nogle isterninger i. Det er vigtigt at den er helt kold, inden du putter din kylling i. Du må nemlig ikke tilberede din kylling.
  • Når din saltlage er kold, putter du din kylling i og stiller det i køleskabet i ca. 2 timer.

Panering

  • Bland alle dine ingredienser på nær din pankorasp i en skål. Panko raspen hældes op i en seperat skål.
  • Tag kyllingen op af saltlagen og skyl din kylling hurtigt under den løbene hane, så der ikke er for meget salt på kyllingen.
  • Dyp din kylling i din dejblanding og vend den derefter i panko raspen, så du får en flot paneret kylling. Lad kyllingen hvile i sin panering, mens du varmer din olie op.
  • I en gryde varmer du olie op til omkring 160 grader. Steg din kylling indtil den er flot gylden. Da inderfilen er et så lille og mørt stykke kylling, bør du ikke bekymrer dig om at det får for lidt, men du kan eventuelt lige knække et stykke over og tjek om det er færdigt. Lad din kylling køle af på en rist i et minuts tid. Serveres med masser af dyppelse! Gerne denne røgede chilimayo med lime.

Noter

Jeg lavede en stor portion Kylling, og frøs halvdelen ned. Der blev ca. 15 stykker kylling ud af de 650 g kylling jeg brugte. Du kan sagtens lave en mindre portion kylling, til samme mængde saltlage og panering. Bare brug en mindre mængde kylling. 
Hvis du ønsker at fryse noget af din kylling ned, så tilbered den mængde kylling du vil fryse ned i 140 grader olie (i stedet for 160) indtil den begynder at blive sprød. paneringen skal stadig være meget lys, men den skal være være sprød nok, til at den sidder fast på kyllingen. Lad dem køle af på en rist, og put dem derefter i fryseren. 
Når du ønsker at spise din kylling, så varm olien op til 160 grader og giv steg din kylling indtil den er mørk gylden og sprød. 

 

Mangler du noget at dyppe din kylling i? Prøv denne røgede chilimayo med masser af lime! Passer perfekt.

Er du i humør til burger og paneret kylling? Så prøv den her mundvandsfremdrivende bruger med lækker sprød og paneret kylling i!

Lækre sprøde og saftige chicken fingers


Related Posts

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Når vejret er dejligt udenfor er dette en ret jeg ofte laver. Den er let! både at lave, men også at spise. Derfor passer den perfekt til solskin. Den lækre couscous sammen med de sprøde kyllingelår og den cremede hummus. Det passer bare perfekt sammen. […]

Pasta med citron- og hvidløgsbraiseret kylling

Pasta med citron- og hvidløgsbraiseret kylling

Kyllingelår braiseret i hvidløg og citron, overhældt med fløde og vendt i lækker pasta. Den er cremet og lækker og så smager den f***me godt. Det er comfortfood når det er bedst og så passer det helt perfekt til en dag med kulde og gråt […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.