Sesam stegte nudler med kylling og broccoli

Sesam stegte nudler med kylling og broccoli

Sesam stegte nudler med kylling, broccoli og masser af smag. Det er en enkel og hurtig ret at lave, men til gengæld har du smagsfuld og lækker aftensmad på ganske kort til! Den smager endda godt kold og er derfor perfekt til frokost dagen efter.

Stegte nudler med masser af smag

Jeg er ikke den stærkeste hest i det asiatiske køkken. Det er ikke det gastronomiske område jeg har beskæftiget mig mest med, men jeg er da alligevel fan. Det kan ligesom noget andet end sovs og kartofler eller pasta med tomatsauce. Der er virkelig mange komplekse smage og unikke produkter, der skal passe sammen før man får de lækre smage vi alle elsker fra det asiatiske køkken.

Den her opskrift på sesam stegte nudler er hverken kompliceret eller svær at forstå. Den er faktisk uhyre simpel. Men det er så også mad på kort tid. Og så smager den fantastisk.

Du skal egentligt bare stege nogle grøntsager, tilsætte lidt kylling og nogle nudler og så stege det i soya og sesam i kort tid. Bum. Masser af aftensmad på kort tid.

Og har du rester kan du sagtens tage det med på madpakke dagen efter. Det smager nemlig også  fantastisk koldt.

Kan sagtens gøres vegetarisk

Hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg virkelig det er broccolien der stjæler showet i disse sesam stegte nudler. De små grønne buketter, har en helt unik evne til at suge smag til sig. Og det gør de også i den her opskrift. Al den smag der er til stede i retten, formår at være koncentreret i broccolien. Så du kan sagtens fjerne kyllingen fra retten og have en lækker ret.

Men når det er sagt, så smager kylling altså godt. Og kylling i asiatiske smage, er virkelig også godt.

Sesamstegte nudler med kylling og broccoli

Lækker og hurtig ret med stegte nudler, sesam, kylling og broccoli
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Keyword Asiatisk, nudler
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 g Nuder Gerne ægnudler, hvis det er til at få fat i.
  • 4 fed Hvidløg
  • 25 g Ingefær
  • 2 stk Chili
  • 2 spsk Tahin
  • 4 spsk Soya
  • ½ dl Vand
  • 2 stk Kyllingebryst
  • 1 stk Broccoli
  • 2 tsk Sesamolie
  • 2 tsk Citron
  • 1 spsk Brun farin
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Kog dine nudler som anvist på pakken. Typisk skal de blot ligge i kogt vand et par minutter og derefter over i kold vand, for at stoppe tilberedningen, men læs på pakken.
  • Rens/pil/skræl din chili, hvidløg og ingefær og hak dem fint i en minihakker.
  • Skær dine kyllingebryster i tern. Broccolien renses og skær dernæst hovederne af stokken. De skal være i mundrette bidder.
  • Varm en pande op og put lidt olie på. Steg din chili, hvidløg og ingefær i 4-5 minutter. TIlsæt din kylling og din broccoli
  • Tilsæt dine nudler og lad det stege yderligere 2-3 minutter.
  • Tilsæt kylling og broccoli og lad det stege 3-4 minutter. Tilsæt Tahin, soya, brun farin og vand. Lad det simre i 2-3 minutter inden du tilsætter sesamolie og citron.
  • Smag til med sesamolie, citron og soya. Server dine nudler, gerne drysset med letristet sesam på toppen

Lækre sesam stegte nudler med kylling og broccoliNudler stegt i sesam med kylling og broccoli

Er du også glad for asiatisk mad? Så prøv min asiatisk inspireret stegte kål med oksekød.

Du kan også tage et smut til Indien og prøve min vegetariske korma med masser af broccoli!


Related Posts

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Korma! Den lækre indiske ret med mandler, kød og yoghurt. Den er sød, cremet og krydret. Jeg har oftest fået den med kylling, når jeg har bestilt den fra den lokale indiske biks. Jeg har også lavet den selv, også med kylling. Det er nok […]

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Tomat couscous med kyllingelår og hummus

Når vejret er dejligt udenfor er dette en ret jeg ofte laver. Den er let! både at lave, men også at spise. Derfor passer den perfekt til solskin. Den lækre couscous sammen med de sprøde kyllingelår og den cremede hummus. Det passer bare perfekt sammen. […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *