Asiatisk inspireret broccoli – broccoli stegt i ingefær og hvidløg

Asiatisk inspireret broccoli – broccoli stegt i ingefær og hvidløg

Små buketter af broccoli stegt med masser af ingefær og hvidløg og tilberedt med soya og sesamolie. Det et lækkert lille tilbehør og så tager der ganske kort tid at lave.

Broccoli med masser af smag

Noget af det helt fantastiske ved broccoli, er dets evne til at suge smag til sig. Hvis du tilbereder det i noget, har det simpelthen tendens til at blive til en lille grøn smagsbombe. Og det er også tilfældet her.

Selvom det er en hurtig ret, så er den fyldt med smage fra ingefæren og hvidløget. Og så selvfølgelig soya og sesamolie.

Det eneste man skal passe på er, at det får for meget. For så får man det der, helt udkogte 80’er kål, der ikke smager af meget og næppe får en til at gide spise de grønne buketter. Det er derfor vigtigt kun at give broccolien 3-5 minutter, afhængig af hvor store buketter du laver. Jeg skar mine ud i lidt store mundrette bidder, og de fik 4 minutter under låg. Det gjorde at smagen var der, men de stadig havde en smule bid.

I den her opskrift bliver broccolien tilberedt i alle de skønne smage, der skal i retten. Så du får den lækre smag helt ind i broccolien.

Det er nok mest et tilbehør. Spis den med ris, måske en lækker curry eller – hvis du virkelig skal flotte dig – som del af en større menu med masser af rester.

Men du kan også bare spise den som tilbehør til ris. Der er masser af smag i, så en lækker hurtig frokost, kunne være ret perfekt – og så tager den kun små 20 minutter at lave.

Broccoli stegt i ingefær og hvidløg

Asiatisk inspireret broccoli stegt i hvidløg, ingefær, soya og sesamolie
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Asiatisk
Keyword tilbehør, Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 1 stk Broccoli
  • tsk Ingefær Fintrevet
  • tsk Hvidløg Fintrevet
  • 3 spsk Soya
  • 1 spsk Brun Farin
  • 2 spsk Sesamolie
  • ½ dl Vand

Sådan gør du

  • Pluk eller skær dit broccolihoved i mindre buketter. Du skal ikke bruge stokken, men den kan fryses ned og gemmes til en omgang suppe eller lignende.
  • Varm en pande op på middelvarme og tilsæt lidt olie. Steg din ingefær og din hvidløg i nogle minutter. Lad det ikke brænde på.
  • Tilsæt din broccoli og steg den et par minutter i sammen med din ingefær og din hvidløg.
  • Hæld soya, brun farin og vand på panden og put låg på. Afhængig af størrelsen på deine broccoli skal det nu simre i 3-4 minutter. Broccolien må ikke være rå, men den skal gerne have lidt bid.
  • Hæld sesamolie ved og rør rundt. Drys lidt ristede sesamfrø over og servér. Retten passer godt som tilbehør til en lidt større ret, men kan også spises som ret i sig selv, sammen med lidt ris.

broccoli tilberedt med ingefær og hvidløg

Er du også vild med krydrede retter og broccoli? Så prøv min vegetariske korma med broccoli og kikærter!

Alternativt kan du prøve min sesamstegte nudler med kylling og broccoli. Den er lækker og nem at lave.


Related Posts

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Korma! Den lækre indiske ret med mandler, kød og yoghurt. Den er sød, cremet og krydret. Jeg har oftest fået den med kylling, når jeg har bestilt den fra den lokale indiske biks. Jeg har også lavet den selv, også med kylling. Det er nok […]

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack Hvidløgsbrød – den snaskede […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *