Chicken fingers, chicken tenders, paneret kylling eller bare sprød kylling. Kært barn har mange navne, men fælles for det hele er saftige kylling paneret i panko rasp og friteret til perfekt sprødhed.
Chicken fingers – passer til det meste
Paneret kylling passer til det meste. For lad os bare være ærlige. Det smager hamrende godt. Du kan spise de her chicken fingers til en hel del ting. Mest ligetil er det at spise dem som snacks og dyppe dem i en lækker mayonnaise eller anden dip. Du kan også smide dem i en wrap og spise dem med lidt fintsnittet kål. Eller blot kører fuld junkfood og spise dem med pommes frites.
De her chicken fingers skal en hurtig tur i en saltlage. En såkaldt brine. Hvis du ikke kender til en konceptet brining, er det om at komme i gang. For det er et heltigennem fantastisk gastronomisk koncept.
I al sin enkelthed går det ud på at din kylling (eller andet kød) ligger i en saltlage i nogle timer. Hvor lang tid afhænger af typen og størrelsen på kød. På den måde trænger salten ind i kødet. Det gør både at smagen bliver bedre, gør at kødet bliver mere mørt og sidst men ikke mindst at kødet holder på saften bedre. Og du får derved et mere saftigt stykke kød.
Ved at brine din kylling, får du altså et super saftige, super smagfulde og hamrende møre chicken fingers.
Jeg vil selvfølgelig anbefale at du laver en omgang af min hjemmelavede chilimayonnaise med røget paprika og lime. Den passer ekstremt godt til den her panerede kylling. Du kan også lave en omgang krydderurtemayo! Det passer også ret godt.
Du kan også vælge lige præcis det du, synes. for de passer til det meste.
Chicken fingers - Opskrift på saftig og sprød paneret kylling
Ingredienser
Saltlage (brine)
- 2 spsk Salt
- 1 Liter Vand
- 1 Tsk Sukker
- 2-3 kviste Timian, Frisk
- Peberkorn
- 2 Fed Hvidløg
- 650 g Kylling inderfilet Se Noter
Panering
- 150 g Hvedemel
- 2 stk Æg
- 2 tsk Bagepulver
- 1-1½ dl Danskvand
- ½ tsk Røget Paprika
- ½ tsk Timian
- ½ tsk Salt
- Peber
- Panko Rasp
Sådan gør du
Brining
- kog en halv liter vand og bland den dernæst sammen med salt og sukker. Rør til det er opløst. Tilsæt laurbærblade, timian, hvidløg og peberkorn. Bland en halv liter meget koldt vand sammen med den varme saltlage. Det gør at din saltlage køler ned. Du kan eventuelt komme nogle isterninger i. Det er vigtigt at den er helt kold, inden du putter din kylling i. Du må nemlig ikke tilberede din kylling.
- Når din saltlage er kold, putter du din kylling i og stiller det i køleskabet i ca. 2 timer.
Panering
- Bland alle dine ingredienser på nær din pankorasp i en skål. Panko raspen hældes op i en seperat skål.
- Tag kyllingen op af saltlagen og skyl din kylling hurtigt under den løbene hane, så der ikke er for meget salt på kyllingen.
- Dyp din kylling i din dejblanding og vend den derefter i panko raspen, så du får en flot paneret kylling. Lad kyllingen hvile i sin panering, mens du varmer din olie op.
- I en gryde varmer du olie op til omkring 160 grader. Steg din kylling indtil den er flot gylden. Da inderfilen er et så lille og mørt stykke kylling, bør du ikke bekymrer dig om at det får for lidt, men du kan eventuelt lige knække et stykke over og tjek om det er færdigt. Lad din kylling køle af på en rist i et minuts tid. Serveres med masser af dyppelse! Gerne denne røgede chilimayo med lime.
Noter
Mangler du noget at dyppe din kylling i? Prøv denne røgede chilimayo med masser af lime! Passer perfekt.
Er du i humør til burger og paneret kylling? Så prøv den her mundvandsfremdrivende bruger med lækker sprød og paneret kylling i!