Vegetatarisk tagine og couscous med mandler og grillet squash

Vegetatarisk tagine og couscous med mandler og grillet squash

Marokansk inspireret vegetarisk tagine, tilberedt med grøntsager, kikærter og ras el hanout. Til sidst toppet med feta, der giver det et vidunderligt frisk præg. Dertil en couscoussalat med mandler, persille og grillet squash. Det grillede element giver et skønt præg af sommer og grill og passer perfekt til resten af retten.

Min mor var for nylig i Marokko, hvor hun købte den flotteste tagine med hjem til mig. Til dem der ikke ved, hvad en tagine er, er det form for lergryde, hvor man typisk langtidstilbereder kød eller grøntsager. Det kan måske mest af alt siges at være en Afrikansk stegeso. Selvom en tagine muligvis er ældst? Det må i ikke hænge op på. Hvorom alting er; er det en lergryde, der er genial til at tilberede ting i.

Jeg har ikke voldsomt meget erfaring i det marokkanske køkken, og der er sikkert nogen, der vil kigge underligt på min ret. For eksempel har jeg hørt at man oftest ikke spiser couscous til tagine, men derimod fladbrød. Bevares, det kan man sagtens. Det tror jeg også er virkelig lækkert. Men jeg havde sådan en lyst til cous cous, og denne her idé synes jeg bare passede sammen.

Jeg synes at de her dybe, krydderifyldte retter er perfekt, når man skal lave vegetarisk mad. Og den her ret er ikke en undtagelse. Man savner ikke kødet, fordi dine sanser bliver tilfredse af alle de aromaer, der kommer fra retten.  Så hvis du har lidt overskud, så prøv at lave retten. Du vil ikke blive misfornøjet. Den er virkelig lækker.

Vegetarisk tagine og couscous med mandler og grillet squash

Marokkansk inspireret vegetarisk tagine og en lækker coucous salat med mandler og grillet squash. Perfekt til en sommeraften eller blot en middag, hvor du længes efter en sommeraften.
Ret Aftensmad
Keyword afrikansk, Hovedret, marokkansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 1 Stor Aubergine
  • 3 små Gulerødder Eller tilsvarende 🙂
  • 2 store Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 tsk Ras el Hanout Da det er en krydderiblanding, kan det variere, hvor meget man skal bruge. Så prøv dig frem
  • 1/2 tsk Røget Paprika
  • 5 Modne Tomater blancheret, med skræl og kerner fjernet. Skåret i mindre stykker
  • 1 knivspids Kanel
  • 1 Dåse Kikærter
  • 1/2 stk Frisk chili Afhængig af, hvad du foretrækker og hvor stærk den er
  • 4-5 Stk Dadler Snittet fint
  • 2 dl Vand
  • Salt og Peber
  • 100 g Feta Bruges som topping

Cous Cous

  • 250 g Cous Cous
  • 1 stk Squash
  • 1 Håndfuld Hakket Persille
  • 1 håndfuld Mandler

Sådan gør du

Tagine

  • Sæt ovnen på 200 grader.
  • Skær Aubergine i ca. 1cm tykke skiver og salt dem, så de bitre olier forsvinder. ca. 30 min.
    Når de har ligget i salt i ca. 30 min, skyldes de hurtigt. Dup dem tørre.
    Varm en pande op og tilsæt en god sjat olie, og brun auberginerne af. Tag dem af varmen.
  • Snit løg i strimler.
    Skræl og skær guleroden i ca 1.cm skiver.
    Chili og hvidløg snittes fint.
    Hæld olie på en pande og svits grøntsagerne af.
  • Tilsæt kanel, ras el hanout, røget paprika og Dadler. Lad det stege et kort øjeblik.
  • Tilsæt tomaterne, kikærter og vand og lad det kort koge op. Smag til med salt og peber, eventuelt mere af krydderierne, hvis den trænger til det.
  • Hæld inholdet over i en Tagine (eller en stegeso, eller til nøds et ildfast fad). Placer skiverne af ristet aubergine ovenpå. Luk låget på (hvis du bruger et ildfast fad, dæk det med stanniol. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Imens forbereder du din cous cous.

Cous Cous

  • TIlbered din couscous som anvist på pakken.
  • Varm en grilpande op. Flæk dine squash i kvarte, på langs. Pensl dem med olivenolie og steg dem på en varm pande til de har de flotte grillmønstre. Det er mest for grillsmagens skyld, og de skal derfor ikke tilberedes.
  • Rist mandlerne af i en pande. De skal være gyldne og lækre, ikke sorte og bitre.
  • Skær squashen i mundrette bidder, og mandlerne i mindre stykker. Bland det med cous cous.
  • Smag til med salt og peber, eventuelt en smule olivenolie eller citronsaft.
  • Smuldr. noget feta over din tagine og servér med couscous

Related Posts

Mørbradgryde med bacontopping

Mørbradgryde med bacontopping

Mørbradgryde! Denne fantastiske klassiker er en af mine helt store favoritter. Det er måske fordi der er hele tre slags svin i, men hvorom alting er; Mums! Der findes nok ligeså mange udgaver af mørbradgryde, som der findes mennesker der laver den. Men det her […]

Bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetarisk linsebolognese. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetarisk alternativ Linser er egentligt et helt fantastisk […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *