Skønne bløde hvede tacos med grillet oksekød, der har været marineret i 24 timer, grillede majs og en smagfuld salsa. Taco Carne Asada er absolut et hit. Og selvom det tager lang tid at lave, er det helt ekstremt meget det hele værd.
Taco carne asada – En mundfuld med smæk på smagen!
Jeg er så utrolig glad for, hvordan det mexicanske køkken er begyndt at fylde mere i det kulinariske billede i danmark. Fordi det virkeligt et lækkert og fantastisk køkken, der alt for ofte bliver begrænset til nachos og santa maria krydderiblandinger. Men det mexicanske køkken kan så meget mere. Især tacos. Jeg elsker soft shell tacos, de små bløde tortillas du kan fylde med lige det du har lyst til.
Jeg købte for et par år siden en taco presse. Et heftigt jernaggregat, der kan bruges til at presse tortillas i løbet af ingen tid, så du får små, helt runde og tynde bløde tacos. Det er køkkenlir som de færreste nok gider bruge penge på, men jeg er virkelig glad for mit. Det sagt, kan du selvfølgelig godt lave dine taco, uden en taco presse. Du skal bare bruge en kagerulle eller rullepind.
Denne opskrift er på hvede tacos. Normalt er Tortillas lavet af en speciel majsmel kaldet ‘masa harina’. Den er en smule svær at få fat i, og koster også en del. Desuden var der ristede majs i opskriften, hvilket giver en lækker smag af majs til retten.
Kødet i opskriften er marineret i et døgn. Masser af krydderier og citrus skal der til. Og jeg kan love for at smagen sparkede røv. Syren, sødmen og kicket fra chili gør at den får den lækreste stegeskorpe. Og samtidig hjælper det kødet med at blive mørt og saftigt. Jeg brugte en flanksteak, da det kan steget hurtigt, ved høj varme. Det er også mørt kød, der ikke kræver meget af dine tænder, for at bide det over når du spiser din taco.
Taco carne asada - Tortillas med marineret oksekød, grillet majs og salsa
Ingredienser
Marinade
- 2,5 dl Appelsinsaft Fra friske appelsiner
- 1 dl Frisk Koriander
- 2 stk Chili
- 2 tsk Salt
- 4 fed Hvidløg
- 1,5 tsk Spidskommen Hvis hele, skal de ristes af på panden og derefter knuses i en morter
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk korianderfrø Hvis hele, skal de ristes af på panden og derefter knuses i en morter
- 600-800 g flanksteak
Hvede Tortillas
- 2,5 dl Hvedemel
- ¼ tsk fint salt
- 1 dl Vand
Salsa
- 1 stk Rødløg
- 3 fed Hvidløg
- 8 stk Cocktail tomater
- ½ stk Lime
- ½ tsk Røget paprika
- 2 spsk Olivenolie
- 1-2 stk Chili Stilk og kerner fjernet
- Salt og Peber
Grillede Majs
- 200 G Majs Fra frost: Optøet, skyllet og drænet for vand.
- 1 spsk Olie
- ½ tsk Røget paprika
Sådan gør du
Marinade
- Smid alle Ingredienserne undtagen kødet i en minihakker og blend blandingen.
- Smid marinaden og din flanksteak i en pose og pres, så meget af luften ud af posen som du kan, uden at marinaden ryger ud af posen.
- Lad kødet marinere i ca. 24 timer.
Tacos
- Varm en pande op, så den er rygende varm. Gerne en støbejernspande.
- Bland mel, salt og vand og ælt det kort.
- Lad det hvile i ca. 20 minutter.
- Del derefter dejen i kugler på 35 gram. Lad kuglerne hvile i ca. 30 minutter. Det giver gluten i dejen tid til at slappe af, og gør at dine tortillas ikke "trækker" sig sammen når du ruller dem ud.
- Hvis du har en tacopresse, presser du dine tortillas flade.
- Alternativt ruller du dine tortillas ud med en kagerulle. De skal ikke være mere end 1-2 mm tykke.
- Smid dine tortillas på dine rygende varme pande. Ca. 30 sekunder på hver pande.
- I takt med de bliver færdige, stables de og et hviskestykke foldes omkring. (forestil dig en Rasmus Klump pandekagestabel) varmen fra dine tortillas, hjælper dem med at blive færdigbagte og sørger også for at de er bløde og til at folde.
- Lad dem blive i viskestykket, indtil de skal serveres.
Salsa
- Put rødløg, hvidløg og coctail tomater i et ildfast fad og gril dem i ovnen i ca. 20 minutter. De skal have farve. Alternativt kan dette trin gøres på en grill.
- Smid det i en minihakker eller blender sammen med resten af ingredienserne og kør blandinden til den har en grov, men sammenhængende konsistens.
- Smag til med salt, lime og røget paprika
- Hvis den er meget tynd, kan den koges lidt ind i en lille gryde.
Grillede majs
- Varm en pande godt op. Tilsæt lidt olie og derefter majsene.
- Steg majsene godt igennem. De skal have en del farve, og må godt blive lidt sorte.
- Tilsæt røget paprika og lidt salt
Stegning af kødet
- Sørg for at tage kødet ud af køleskabet ca. 30 minutter før det skal steges.
- Varm en pande godt op. Gerne en grillpande.
- Fjern kødet fra marinaden.
- Smid kødet på panden og giv kødet 5-6 minutter på hver side. Det er vigtigt det får en god stegeskorpe, da det giver en helt absurd vidunderlig smag.
- Lad kødet hvile i 10 minutters tid.
- Server dine tacos med lidt af det hele og gerne et skvæt frisk limesaft.
Er du i humør til mexikansk? Så prøv min mexikansk inspirerede risotto! Den er smækfyldt med smag og giver dig det bedste fra Italien og Mexico!
1 thought on “Taco carne asada – Tortillas med marineret oksekød, grillet majs og salsa”