Asiatiske kødboller vendt i en smagfuld ‘sticky’ sauce

Asiatiske kødboller vendt i en smagfuld ‘sticky’ sauce

Asiatiske kødboller med ingefær og soya i ‘sticky’ sauce med masser ag smag! De her kødboller er bagt i ovnen, og smager aldeles fremragende. Spis dem gerne med ris og masser af velbehag.

Asiatiske kødboller med et snert af Japan

Jeg har et lille ønske om at blive bedre til at lave asiatisk mad. Nok mere specifikt japansk. Det er et fascinerende køkken med mange smage og helt utroligt mad. Jeg har desværre aldrig været i Japan, men det er et af mine absolut største rejseønsker! De her kødboller er nok mest inspireret af Japan. Kødbollerne er fyldt med hvidløg, ingefær og der er brugt soya i stedet for salt. Det lykkedes mig at finde noget hakket kalv og flæsk med en ret høj fedtprocent (9-15%). Det var virkelig godt, da den høje fedtprocent gør de asiatiske kødboller mere saftige, og det må jeg sige at de her var!

Derudover rullede jeg dem ret småt. De var kun omkring 2cm i diameter. Og de blev stegt hurtigt i en forvarmet ovn. Det gjorde de var sprøde udepå og saftige inden i.

Men kødbollerne er kun den ene del af hemmeligheden. Den anden del er saucen. En tyk, klæbrig og enormt smagfuld ‘sticky’ sauce. Den er lavet på masser af teriyakisauce, ingefær, hvidløg og en masse andet godt, der koger ind til det nærmest er en karamel. Der skal ikke meget til, men det er også nok. Det er smagfuldt, kraftigt og helt vidunderligt. Jeg vil anbefale at servere retten med kogte ris. Det synes jeg er det bedste match, men du kan selvfølgelig også bruge nudler, så det minder mere om italienske kødboller.

Asiatiske kødboller i smagfuld og sticky sauce

Lækre asiatiske kødboller vendt i en smagfuld og klistret sauce!
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Keyword Asiatisk, Japan, Kødboller
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 Personer

Ingredienser

Asiatiske kødboller

  • 500 g Hakket kalv/flæsk Så høj fedtprocent du kan få. jeg brugte 9-15%
  • 1 tsk Ingefær fintrevet
  • 1 fed Hvidløg fintrevet
  • 1 lille Løg revet
  • 1 stk Æg
  • ½ dl Rasp
  • ½ dl Mælk
  • ½ tsk riseddike Kan udelades
  • 2 tsk Soya

Sticky sauce

  • 2 tsk Ingefær Fintrevet
  • 2 fed Hvidløg Fintrevet
  • 2 spsk Østersauce
  • 5 spsk teriyakisauce
  • 2 spsk risedikke Kan erstattes af en lille smule mindre normal vinedikke
  • 1 tsk Citronsaft
  • 3 tsk Sesamolie
  • 2 spsk Honning

Tilbehør

  • Ris
  • Sesam ristet
  • forårsløg

Sådan gør du

Kødboller

  • Tilsæt rasp og mælk til en skål og lad raspen absorbere mælken. Tilsæt ægget og rør godt rundt, så der ikke er nogen klumper af rasp. Tilsæt resten af ingredienserne til kødbollerne og rør godt rundt, til det er en sammenhængene og klæg fars. Dæk den til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i ca. 30 minutter.
  • Forvarm din ovn til 220 grader.
  • Form dine kødboller til små runde kugler på ca. 2 cm i diameter. Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir. dryp dem med lidt olie og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Tag dem ud og stil til side.

Sticky sauce

  • tilsæt alle ingredienser på nær sesamolien og kog det ind til det får en klæbrig tyk konsistens. Det tager nok ca. 5-10 minutter. Tilsæt til sidst sesamolien og rør rundt. Hæld dine færdigbagte kødboller i saucen og rør forsigtigt rundt til de er dækket af saucen.
  • Server kødbollerne med ris og top dem gerne med lidt ristet sesam og fintsnittet forårsløg

Elsker du også asiatisk mad? Så prøv min opskrift på asiatisk inspireret Asiatisk inspireret stegt kål med oksekød og gulerod.

Elsker du kødboller, men er mere til det italienske køkken? Så prøv mine italienske kødboller alla lady og vagabonden! 


Related Posts

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Korma! Den lækre indiske ret med mandler, kød og yoghurt. Den er sød, cremet og krydret. Jeg har oftest fået den med kylling, når jeg har bestilt den fra den lokale indiske biks. Jeg har også lavet den selv, også med kylling. Det er nok […]

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker cremet svampe risotto med portobello svampe. Lækker, nem og hurtig ret, fyldt med dybde og umami. Som nævnt i et tidligere indlæg, prøver jeg ofte at lave retter uden kød. Det bunder nok mest i en lyst til at befri mig, fra en opfattelse […]



2 thoughts on “Asiatiske kødboller vendt i en smagfuld ‘sticky’ sauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *