Lækker og cremet sommerlig majsrisotto lavet på en hjemmelavet fond af majs og til sidst vendt med grillede majs. Den er smagfuld og ret skøn risotto. Og så passer den perfekt til et glas køligt hvidvin.
Majsrisotto – Smagen af risotto, majs og sommer!
Ideen til denne opskrift kom egentligt til mig da jeg spiste mine Tacos med marineret oksekød og grillede majs. De smagte sgu ret henrivende, og kom til at tænke på den amerikanske ret Grits, der er en slags majsgrød. Derefter røg tanken over på risotto, og hvor godt det ville smage sammen. Og det synes jeg bestemt at det gør. Den her ret kan helt sikkert laves med friske majs. Tænker faktisk at hvis man griller hele friske majs, kan man lave fonden på selve kolben til at lave fonden på.
Jeg havde dog ingen friske majs, og da denne opskrift er lavet i maj måned, er det alligevel ikke sæson for majs. Så jeg brugte majs fra frost. Og det smager stadig godt! Bevares friske majs er bedre, men dem fra frost kan også bruges. Især i en ret som denne, hvor smagende let kan justeres og tilpasses.
Det kræver heller ikke meget at lave en fond som denne, men det giver så meget mere smag af majs i din risotto, plus at den får en dyb gullig orange farve, der virkelig er flot at se på.
Husk dog på at justere smagende! Majs er meget søde, og retten kan hurtig blive for sød. Men hvis du husker at smage til med salt, parmesan og citron. Så kan du justere det søde indtryk. Her er det også vigtigt at bruge de grillede majs, som står i opskriften, da smagen af røg, er et helt fantastisk modstykke til sødme.
Majsrisotto – Skøn og smagfuld sommerrisotto med grillede majs
Ingredienser
Majsfond
- 300 g Majs Fra frost
- 1.2 l fond En god hønse- eller grøntsagsfond vil række
- 3 stk Laurbærblade
- 100 g cherrytomater
Grillede majs
- 400 g Majs Hvis de er fra frost, skal de tøes op inden brug.
- Olie til stegning
- 1 tsk Røget paprika
Risotto
- 1 stk Løg
- 2 fed Hvidløg
- Olie til stegning
- 4 dl Risottoris
- 4 spsk Basilikum Hakket i fine tynde strimler
- 2 spsk Smør
- 2 dl Parmesan Friskrevet
- 1 tsk Citronsaft
Sådan gør du
Majsfond
- Hæld alle ingredienserne til din majsfond i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i ca. 10-20 minutter
- Blend din majsfond med en stavblender eller i en normal blender i 2-3 minutter.
- Sigt din fond gennem en fin sigte. Stil den til side til senere brug.
Grillede majs
- Varm en pande op godt op, tilsæt lidt olie og dernæst dine majs. Steg dine majs, til de begynder at få en dyp mørk farve.
- Tilsæt den røgede paprika og steg dine majs videre i 1-2 minutter, ti de har en flot "grillet" farve. Pas på din paprika ikke brænder på.
Risotto
- Kog noget vand, så du har lidt ekstra kogt vand til at spæde i din risotto, når din fond er brugt.
- Hak dine løg og hvidløg fint.
- Varm din pande eller gryde op tilsæt dernæst lidt olie. Steg dine løg og hvidløg, til de er bleget af, de må ikke få for meget varme.
- Tilsæt dine risottoris og lad dem stege i fedtstoffet i et par minutter.
- Tilsæt Hvidvin og steg et par minutter, så alkoholen kan fordampe
- Tilsæt lidt af din majsfond ad gangen, indtil al din fond er brugt. Dine ris skal være faste i konsistensen, men ikke for hårde at tygge i. Cremetheden på din risotto, skal være fast, men stadig løbe ud når du ligger den på tallerknen
- Tilsæt vand til din risotto indtil du opnår ovenstående konsistenser.
- Tilsæt de grillede majs, den hakkede basilikum, citron og parmesan. Rør det sammen og smag til med salt og peber.
- Tilsæt din smør og server din risotto.
Er du vil med Risotto? Så kan du finde mine opskrifter på risotto lige her!
1 thought on “Majsrisotto – En skøn og sommerlig risotto med grillede majs”