Syltede rødløg – Hurtig og lækker opskrift på et vidunderligt tilbehør!

Syltede rødløg – Hurtig og lækker opskrift på et vidunderligt tilbehør!

lækre syltede rødløg. Hurtige og nemme og lave og et perfekt tilbehør at have. Jeg har næsten altid et glas syltede rødløg stående i mit køleskab. De er søde, syrlige og sprøde og kan pifte mange retter op til et helt utroligt niveau. Brug dem i burger, på hot dogs, i salater eller endda som topping på din leverpostejmad i stedet for rødbederne.

Nem opskrift på syltede rødløg

Den her opskrift er virkelig hurtig at lave. Jeg vil skyde på det tager 10 minutter at lave, hvis du er langsom. Du skal egentlig bare koge en eddikelage op med sukker, snitte dine rødløg og hælde det over.

Typisk når jeg sylter bruger jeg kun lagereddike, sukker og vand. Det er ligesom “standard” opskriften, når du skal sylte. Men i denne opskrift har jeg tilføjet æbleeddike. Det gør jeg fordi jeg synes æbleeddiken passer fantastisk godt sammen med løg. Det giver lige et lille præg, som man ellers normalt ikke får med kun lagereddike. Når det så er sagt, så kan du selvfølgelig godt sylte, selvom du ikke har noget æbleeddike. så dropper du det bare og nøjes med at bruge lagereddike.

For mig at se, er de perfekte syltede rødløg sprøde med en svag smag af løg, en god syre og en smule sødme. Man skal passe på at ens eddikelage ikke bliver for sur eller for sød. Det er kunsten når du sylter. Og når det kommer til smagsnuancer, er det for det meste, kun dig selv der kan sige hvad der er godt. Så smag der frem. Der er helt sikkert nogen der vil synes disse er for sure, og sikkert også nogen der synes de er for søde. I de tilfælde justerer du bare på syren og sukkeren. Således finder du frem til din favorit. Jeg synes i hvertfald at du skal give det et forsøg. Det er helt fantastisk at have syltede rødløg ved hånden. Hvis du lige har lavet noget mad der mangler et friskt pift eller en salat der lige mangler det ekstra!

Desuden er holdbarheden fantastisk lang. Jeg har ofte mine syltede rødløg i køleskabet i flere måneder. Det kan de sagtens klare. Så skynd dig at få lavet en portion! det smager nemlig fantastisk!

Nemme syltede rødløg

Opskrift på nemme syltede rødløg
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Sylt
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 0

Ingredienser

  • 800 g Rødløg
  • 2 dl Lagereddike
  • 1 dl Æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker

Sådan gør du

  • Hæld de eddike, vand og sukker i en gryde og kog det op indtil sukkeret er opløst i væsken.
  • Pil og snit rødløgene i tynde skiver. Du kan også skære dem i halve eller i både. Det afhænger af hvad du ønsker.
  • Skold et sylteglas med kogende vand, hæld vandet fra og hæld dine rødløg op i glasset. Hæld den varme eddikelage over. Put låg på dit glas og stil det på køl. Løgene skal sylte i mindst 2 timer før de er ordenlige. Men kan sagtens laves flere dage i forvejen.

Et godt bud på, hvor disse syltede rødløg ville være gode er disse skønne danske frikadeller. Find min opskrift lige her!

De kunne også virkelig klæde denne opskrift med sprøde kyllingelår, couscous og hummus godt!


Related Posts

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Pasta med svampe i cremet sauce og ristede pinjekerner

Frisk pasta med en lækker cremet sauce på svampe, hvidvin, parmesanost og fløde. Dertil toppet med ristede sprøde pinjekerner. Pasta med svampe er fantastisk og denne ret er ingen undtagelse! Svampe og pasta – et fantastisk match Jeg kunne nok spise svampe hver eneste dag. […]

Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Pasta med karamelliserede løg og sprødstegte brødkrummer

Lækker og smagfuld pasta med karamelliserede løg og tomatpuré, toppet med sprødristede brødkrummer, der giver hele retten et fantastisk crunch. En vaskeægte hyggeret. Og så er den endda let at lave. Pasta med karamelliserede løg – en fantastisk vegetarisk pasta Som jeg har nævnt i […]



2 thoughts on “Syltede rødløg – Hurtig og lækker opskrift på et vidunderligt tilbehør!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *