Syltede chili – Et fantastisk tilbehør til det meste!

Syltede chili – Et fantastisk tilbehør til det meste!

Syltede chili er et helt igennem fantastisk tilbehør til det meste mad! Det er syrligt, sødt og spicy. Det giver lige nok varme i munden, til at det er rart og så kan det bryde fedmen i retter med sin syre.

Man kan sylte nærmest alle grøntsager og frugter i denne verden. Noget jeg oftest gør brug af. Jeg har næsten altid 2-3 slags syltede grøntsager i mit køleskab. Nogen gange mere. For tiden har jeg vildt meget lyst til syltede chili. De smager bare fantastisk! Som jeg har nævnt før, så er jeg meget sart, når det kommer til chili. Min mund er simpelthen for følsom når det kommer til chili. Derfor er disse syltede chili helt fantastisk, da syren fra eddiken og sødmen fra sukkeret i syltelagen, hjælper gør det nemmere at klare. De får nemlig styrke fra chilien, men samtidig er de syrlige, med et snert af sødme. Og det får virkelig en fantastisk smag frem i de syltede chili!

Hvilken slag chili kan du bruge til syltede chili?

Du kan bruge lige den slags chili du har lyst til! Jeg bruger de helt almindelige chili, man kan købe i pakker af 5-6 stykker i alle supermarkeder. Deres styrke er helt perfekt til mig. Men du kan selvfølgelig bruge lige den slags chili du har lyst til. Er du til jalapeños? så brug dem! Er du til Habanero? så brug dem! Der er ikke nogen regler i den forstand! Det er nemlig smagen der er vigtig. Så prøv dig frem og find frem til lige præcis den chili du foretrækker! Det du skal huske er at chilien bliver en anelse mildere af syltelagen, derfor skal man ikke være alt for forskrækket af styrken i chilien.

Syltede chili

Skønne syltede chili! Et helt igennem fantastisk tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 2 dl Lagereddike
  • ½ dl Vand
  • ½ dl Sukker
  • 5-10 stk Chili Brug dem du ønsker, jeg brugte de "almindelige" fra supermarkederne.

Sådan gør du

  • Hæld vand, eddike og sukker i en lille gryde, og kog det op til sukkeret er helt opløst
  • Snit dine chili i små skiver. De må godt være 4-5 mm i tykkelsen.
  • Sørg for at dit sylteglas er ordenligt rengjort og skyllet af. Skold det derefter med kogende vand og eventuelt atamon. Det fjerner alle bakterierne og gør at dine syltede chili holder længere.
  • Hæld dine chili i glasset og dæk det med din syltelage. Luk låget på glasset og stil det i køl et par timer. Dine syltede chili kan sagtens holde sig flere uger i køleskabet.

Lækre syltede chili! Det perfekte tilbehør!

hvis du er i humør til mere syltede grøntsager, skal du prøv opskrift på syltede rødløg! De er ekstremt lækre og kan bruges som tilbehør på mange ting!


Related Posts

Håndrullede pasta garganelli i spicy arrabiata sauce

Håndrullede pasta garganelli i spicy arrabiata sauce

Hjemmelavet pasta garganelli, rullet i hånden og perfekt til at blive vendt i en spicy arraiata sauce. Simpelt godt håndværk. Og så smager det fantastisk Garganelli – den håndrullede version af pasta penne Der findes over 600 typer pasta. Alle har et formål, alle har […]

Røget chili mayo med lime – opskrift på fantastisk hjemmelavet mayonaise

Røget chili mayo med lime – opskrift på fantastisk hjemmelavet mayonaise

Hjemmelavet mayo med masser af chili, et hint af røg og masser af syrlig lime. Det er et perfekt tilbehør til eksempelvis burger, pommes frites, tacos eller hvad du nu har lyst til. Den er i hvert fald rigtig god og så tager den kun […]4 thoughts on “Syltede chili – Et fantastisk tilbehør til det meste!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *