Stegt spidskål med en skøn hasselnøddesmør med timian og hvidløg, overhældt med masser af friskrevet parmesan og friskpresset citronsaft. En sommerbasker der smager henrivende og som er ret så let at lave. Skynd dig at lave den om sommeren, hvor spidskål er i sæson. Det bliver det altså bare bedre af.
Stegt spidskål – ikke smattet spidskål!
Jeg tror alle vi kender, om end ikke andet har hørt om, den sagnomspundne pruttede kål. Den smattede, kedelige kål, der får alle til at tænke på prut, og som i årtier har givet kålen et forfærdelig ryg. Det er ikke rart at tænke på og skaber også forfærdelige associationer hos mig. Spiste egentlig ikke kål i meget af min barndom af frygt for at få denne slags kål. Men, men men. Tiden har heldigvis ændret sig. nogle dygtige og dejlige mennesker har arbejdet hårdt for at vendt kålen til noget dejligt. Og det har virket. Kål er nu populært! Og det er skønt! For det smager virkelig godt. Oftest spiser jeg min spidskål rå, da den minder en hel del om salat. Den er meget frisk og kan virkelig meget for en salat. Men hvis du steger den hurtigt, giver det et helt fantastisk resultat!
Jeg fandt for lang tid siden ud af en hemmelighed. Hvis du overhælder grillede grøntsager med parmesan og frisk citron så smager det automatisk helt absurd vidunderligt! Derfor er der selvfølgelig også masser af parmesan og citron på de her stegte spidskål. Fordi hvorfor snyde sig selv for velsmag? Jeg har ikke lyst. Og så passer det bare virkelig godt sammen. Det er et trick der især og så virker på grillede asparges og grillede squash!
Den her ret passer bedst som del af noget mere mad. Det kan eksempelvis være som del af en grillmenu eller én af flere retter i en menu!
Stegt spidskål med hasselnøddesmør og masser af parmesan
Ingredienser
Grillet Spidskål
- 1 stk Spidskål Delt i kvarte på langs
- 2 spsk Smør
- Parmesanost
- Citronsaft
Hasselnøddesmør
- 30 g. Hasselnødder afskallet og hakket groft.
- 75 g. Smør
- 1 lille bdt. Timian, Frisk
- 1 fed Hvidløg
Sådan gør du
- I en lille gryde smeltes smørret sammen med timian og hvidløg. Lad det simre ved meget svag varme i et par minutter. Tag det af varmen og lad det blive i gryden imens du laver de andre ting.
- Varm en grilpande op så den er rygende varm. Læg dit spidskål på panden, med den flade side nedad. Giv det et par minutter, så det bliver stegt godt af, på grænsen til brændt. Vendt det om på den anden flade side og giv det samme tur.
- Skru ned på middellav varme og tilsæt smøren. lad det stege i 3-4 minutter eller indtil det har en flot brunet side. Det må ikke få for meget, så bliver kålen slatten. Tag kålen af panden og lig den på en tallerken, eller et fad.
- Fjern timian og Hvidløg fra din gryde med smør og tilsæt de hakkede mandler. Hæld smørsaucen over din stegte spidskål og riv frisk parmesanost og hæld noget frisk citronsaft over. Server det gerne til en god omgang grillmad, eller som tilbehør til andre småretter.
Elsker du også grillmad? så skal du prøve mine grillede majs med misosmør! De er skønne!
1 thought on “Stegt spidskål med hasselnødesmør og masser af parmesan”