Sesamkartofler stegt i ovn – sprøde, lækre og et vidunderligt tilbehør!

Sesamkartofler stegt i ovn – sprøde, lækre og et vidunderligt tilbehør!

Små sprøde sesamkartofler stegt i olivenolie. De er sprøde og smager virkelig godt. Et skønt tilbehør til et godt stykke kød, som tilbehør til grillen eller blot en del af en større menu med flere mindre retter!

Skønne sesamkartofler som tilbehør.

Okay, jeg er klar over det her ikke er raketvidenskab. Og måske kan man undre sig over, hvorfor en så simpel opskrift er på en madblog. Det er den fordi det er ment som inspiration. Det er ikke nødvendigvis store komplicerede opskrifter man altid har brug for. Det gælder i hvertfald mig. Det er faktisk typisk inspiration jeg googler mig til, når jeg søger efter opskrifter. Og det er det her. Det er simpelt, men faktisk også bare smadder godt.

Jeg spiste personligt de her sesamkartofler med en urtemayo og en skaftekotelet. Simpelt og enormt lækkert. Mere behøver mad ikke at være. Det vigtigste er jo smagen!

Jeg giver lige mine kartofler et hurtigt opkog inden jeg putter dem i ovnen. Det er som de bare bliver bedre. Jeg ved faktisk ikke hvorfor. Det er måske fordi de er tættere på færdigtilberedt? og kun skal koncentrere sig om at blive sprøde? Måske. Jeg ved det faktisk ikke. Men det fungere og det er lækkert. Derudover er de placeret på pladen med skæresiden nedad. Det gør to ting. for det første gør det, grundet varmen fra bagepladen, at den skårne side bliver enorm sprød! Derudover sikrer du dig at dine kartofler ikke ligger i lag. Det er skidt for ‘sprødningsprocessen’. Det her sikrer dig i hvertfald meget sprøde og utroligt lækre kartofler!

Sprøde Sesamkartofler

Lækre sprøde kartofler bagt i ovnen med sesam
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk, Dansk
Keyword Kartofler, tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg Små kartofler
  • ½ dl Olivenolie
  • ½ dl Sesam
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 250 grader.
  • Skyl kartoflerne, put dem i en gryde og dæk dem vand med lidt salt.
  • Bring kartoflerne i kog og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og put dem i et ildfast fad.
  • skær dine kartofler i halve og vend dem i olien og sesam. Placer dine kartofler på bagepapir på en bageplade med den skårne side nedad.
  • Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter eller indtil de er flot gyldne.

Er du på udkig efter tilbehør til din menu? Så prøv min opskrift på grillede majskolber med misosmør!

Er du mere spidskål? Så prøv min opskrift på stegt spidskål med hasselnøddesmør og masser af parmesan! (TIP. De her kartofler og det stegte spidskål passer enormt godt sammen)


Related Posts

Confiterede hvidløg – Hvidløg tilberedt i olivenolie

Confiterede hvidløg – Hvidløg tilberedt i olivenolie

Confiterede hvidløg i olivenolie. Tilberedt til perfektion, og brugbart i nærmest alt. Du kan sagtens lave de her hvidløg og have dem et par uger i køleskabet. Så lav en stor portion og hav dem i køleskabet. Så har du en vidunderlig smagsgiver til alt […]

Asiatiske kødboller vendt i en smagfuld ‘sticky’ sauce

Asiatiske kødboller vendt i en smagfuld ‘sticky’ sauce

Asiatiske kødboller med ingefær og soya i ‘sticky’ sauce med masser ag smag! De her kødboller er bagt i ovnen, og smager aldeles fremragende. Spis dem gerne med ris og masser af velbehag. Asiatiske kødboller med et snert af Japan Jeg har et lille ønske […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *