Jeg må nok indrømme at jeg ikke er den store dessertpige. Det har altid været det salte køkken jeg har haft interesse i. Derfor bevæger jeg mig sjældent ud i det søde køkkens udfordringer. Men… ingen madblog uden kage. Derfor har jeg kastet mig ud i denne snickerskage.
Jeg elsker snickers. Det er nok fordi der er de salte, sprøde peanuts i. Jeg kom derfor på denne kage, da jeg sad og spiste en snickers. Det er sgu egentligt meget fedt, hvordan kreativitet nogen gange virker.
Kagen er en mørk og fyldig brownie, der er toppet med en peanutbutterkaramelcreme (Ja, det var et voldsomt ord) og hakkede peanuts. Den mørke, chokoladefyldte brownie går fantastisk med den søde luftige creme.
Jeg laver selv min Peanutbutter, da det er enormt let og meget billigere. Det er egentligt bare peanuts der skal blendes.
Karamelsaucen laver jeg også selv. Det er lidt mere omstændigt, men ligesom så meget andet, bliver det meget lettere med tiden.
Snickerskage
Ingredienser
Brownie
- 200 g Smør
- 110 g Hvedemel 10% protein
- 110 g Kakaopulver
- 1 tsk Nescafé
- 200 g Hvid sukker
- 150 g Brun farin
- 2 stk Æg
- 150 g Hakket chokolade Eller chokoladeknapper
Peanutbutter
- 250 g Peanuts
- 1 spsk Smagsneutral olie
Karamel
- 200 g Sukker
- 1 dl Fløde
- 50 g Smør
Peanutbutterkaramelscreme
- 250 g peanutbutter
- 4 spsk Karamel
- 50 g Smør
- 1 1/2 dl Fløde
Sådan gør du
Peanutbutter
- Hæld peanuts og olie i en minihakker og hak indtil massen får en ensartet konsistens. det tager typisk 2-5 minutter.
Karamelsauce
- Hæld sukkeret i en emaljeret pande, gerne gerne en med høj kant. Tænd blusset på medium lav temperatur (altså hvis den går op til 9, så 4). Smelt langsomt sukkeret og til alle klumper er væk. Vær opmærksom på varmen, sukkeret kan hurtigt brænde på og så skal du starte forfra.
- Hæld lidt kogende vand over og lade smelte igen. Det hjælper på klumperne.
- Tilsæt fløde og lade det koge ind. Den skal have konsistens som en karamel og den skal 'trække spor' når du kører din ske eller dit piskeris igennem. Husk at den bliver mere fast når den køler af.
- Tilsæt smørret og tag af panden. Rør smørret i og lad det køle af.
Brownie
- smelt smøret i en gryde sammen med kaffen. Stil den til side og lad den køle af.
- Hak chokoladen i grove stykker.
- Bland de mel, kakao og vaniljesukker i en skål.
- Pisk æg og de to slags sukker til en luftig æggemasse.
- Vend smøren i æggemassen med en dejskraber. Si melblandingen i og vend den. Massen vil blive forholdsvis tyk, hvilket er meningen. Vend ligeledes chokoladen i.
- Hæld den ud i en smurt bageform (min form var en 26x26, så gå efter en med ca. samme areal).
- Dejen vil være meget tyk og du kan med fordel lige smøren den ud i formen. Det behøver ikke være perfekt, da den under bagningen vil 'falde til' i formen.
- Bag kagen i en forvarmet ovn på 170 grader i ca. 25 minutter.
Peanutbuttercreme
- Hæld peanutbutter, fløde og karamel i en gryde og varm forsigtigt op til peanutbutteren begynder at smelte.
- Når det er varmet up, hældes indholdet over i en anden skål og piskes med en elpisker for fuld smadder. Tilsæt smøren og pisk videre. Cremen er færdig når den minder om blandingen mellem en fudge og en smørcreme.
- Kagen skæres i små firkanter, ca. 4x4 cm. Peanutbutter cremen sprøjtes ud i 'små dutter' på kagen. Og de drysses med hakket peanuts
4 thoughts on “Snickerskage”