Hjemmelavede ravioli med det lækreste fyld af karamelliserede løg, vendt i en cremet sauce med parmesan og toppet med sprødristede parmesanbrødkrummer. Det søde fyld matcher den salte fyldige sauce fantastisk, og de sprøde parmesanbrødkrummer giver retten et crunch, der virkelig er lækkert!
Ravioli med et anderledes fyld
Den her opskrift tog egentligt sit udspring i fransk løgsuppe. Den fyldige suppe med det her fantastiske ostebrød som låg. Det er lækkert og utroligt smagfuldt. At putte det ind i ravioli, virkede derfor som et ret åbenlyst valg. Og det blev virkelig også lækkert.
Det karamelliserede løgfyldt er, som navnet måske afslører, ret sødt. Det bliver løg, når du karamelliserer det. Men samtidig har det også en utrolig dybde. Det tager tid at karamellisere løg korrekt. Det er lav varme og hyppig omrøring. Ellers risikerer du bare at brænde det hele på. Ved at give den lav varme, får du langsomt sukkerstofferne frem i løget og på den måde karamelliseret løgene.
Som sagt, er fyldet ret sødt. Det er derfor det er vigtigt at vende det i den cremede sauce. Smøren, parmesanosten og ikke mindst det saltede pastavand, giver retten en skøn balance. Sødt fyldt, salt sauce.
Jeg har skrevet om pastasaucer før, og det her er ikke nogen undtagelse. Det er bare lækkert. Men det kræver lidt teknik at få saucen cremet. En af de vigtigste skridt er, at rive osten på den knobrede side af rivejernet. Det gør af en eller anden grund, at saucen og osten bedre emulgerer.
De ristede parmesanbrødkrummer går at retten får lidt crunch. Den bløde pasta med det blødefyld er i sig selv lækker. Men lige her giver det lige lidt ekstra til smagsoplevelsen med de sprøde lækre brødkrummer.
Ravioli med fyld af karamelliserede løg
Ingredienser
Pastadej
- 4 stk æg
- 400 g Tipo 00 Hvedemel
- 1 spsk Olivenolie
Karamelliseret løgfyld
- 1 kg løg Pillet, halveret og snittet i skiver.
- 2 spsk Balsamico
- 2 spsk Soya
- 25 g Hasselnødder
- 5 g Parmesan
- ½ tsk Citronsaft
- ½ tsk Timianblade
- Olivenolie
Parmesanbrødkrummer
- 75 g Brød
- 5 g Parmesan Revet
Sauce
- 50 g Smør
- 2-3 dl Pastavand Vandet du koger dine ravioli i
- ½-1 dl Parmesan Revet på den knobrede side af rivejernet. Den side der næsten pulverisere osten
Sådan gør du
Brødkrummer
- Blend brødkrummer og revet parmesan indtil det er krummer. Put blandingen på et stykke bagepapir og vendt med 1 spsk olivenolie. Rist dem i ovnen ved 180 grader i ca. 5 minutter. Pas på de ikke får for meget! Tag dem ud af ovnen og lad dem stå indtil servering.
Pastadej
- Pisk hurtigt æggende sammen og bland dem med resten af ingredienserne.
- Ælt det igennem, til det er en ensartet dej. Det skal ikke æltes for meget, da det ikke er nødvendigt at aktivere melets gluten alt for meget. Dejen kan godt virke meget tør, men så længe den ikke smuldre fra hinanden er det okay.
- Lad den hvile i køleskabet i minimum 30 minutter. Gerne længere. Det samler dejen og gør den mere smidig.
- Imens kan du lave fyldet
Karamelliseret løgfyld
- Varm en gryde op med lidt olivenolie ved mediumhøj. Tilsæt alle løgene samt timianbladende. Lad det stege under låg i 10-15 minutter. Løgene vil smide en del væde fra sig.
- Efter 10-15 minutter, vil løgene være faldet en del sammen og der bør være samlet en tyk hvid væske i bunden. Tag låget af gryden og skru ned for varmen.
- Tilsæt balsamico og soya og lad langsomt løgene karamellisere i gryden. De vil langsomt tage mere og mere farve, indtil de til sidst har en dyb brunrød farve. Det tager ca. 30 minutter. Det er vigtigt det foregår under svag varme, da du ellers risikere at brænde dine løg på i stedet for at karamellisere dem.
- Lad dine karamelliserede løg køle af i køleskabet.
- Når det er kølet af blender du det sammen med dine hasselnødder, parmesan og citronsaft. Smag til med soya og citronsaft. Put på en sprøjtepose og put tilbage på køl.
Ravioli
- Rul din dej ud på en pastamaskine. Tag gerne små stykker af din pastadej ad gangen, da den hurtig tørrer ud og det kan være svært at håndtere de lange baner pasta.
- Tag ca. 1/4 del af din pastadej ud af køleskabet (hold resten i en pose i køleskabet imens). Rul dejen gennem din pastamaskine på laveste setting (0) et par gange. Det sætter lige gang i din pasta og gør den lettere at rulle ensartet ud
- Kør den nu langsomt gennem på setting 1. Drys med mel og rul den derefter gennem setting 2 og drys med mel. Sådan fortsætter du til du har opnået en ønsket tykkelse. Jeg ruller mine til setting 8. Men det kommer nok an på hvilken pastamaskine man bruger. Husk dog af pastaen typisk vokser 1-2 gange når den koges.
- Når dine pasta "plader" er rullet ud, bør de være så brede at du kan ligge fyldet i den ene side, hvorefter du folder dejen over dit fyld. Du kan eventuelt svagt markere med din udstikker, så du er sikker på din ravioli er stor nok.
- Tag dit løgfyld ud af køleskabet og sprøjt hvad der svarer til ca. 1 tsk ud på din pasta dej. Hav en lille skål med vand klar ved siden af. Fugt dine fingre og og påfør dejen lidt vand rundt om dit fyld. Det gør at dine ravioli bedre lukker sig sammen. Lig gerne dine færdigrullede ravioli i lidt mel, så de ikke hænger sammen.
- Fortsæt denne process, indtil der ikke er mere dej tilbage.
Sauce
- Bring en gryde med saltet vand i kog. Når det koger tilsættes dine ravioli og de koges i 3-4 minutter. De skal nok koges af 2 omgange.
- I mellemtiden smelter du halvdelen af din smør på en pande. Når dine ravioli har kogt i 3-4 minutter tages de op af pastavandet med en hulske og tilsættes direkte til panden. Tilsæt af flere omgange lidt pastavand, indtil det emulgerer med smøren, gerne 1-2 dl pastavand. Tilsæt halvdelen af din parmasan og rør indtil det er emulgeret til en cremet sauce. Gentag ligeledes dette trin 2 gange.
- Anret dine ravioli og frys med parmesanbrødkrummer. De skal spises lige med det sammen!
Elsker du også ravioli? Så prøv min opskrift på svamperavioli! Det er de bedste jeg personligt har smagt!
Du kan også prøve min pasta ret med karamelliserede løg. Den smager væsentligt anderledes, men stadig meget godt!