Fettuccine con ragu di funghi – pasta med vegetarisk svampe ragout

Fettuccine con ragu di funghi – pasta med vegetarisk svampe ragout

Pasta con ragu de funghi – eller på dansk – fettuccine med svamperagout. En afsindig lækker og velsmagende vegetarret fyldt med dybde, smag og kraft. Den er proppet med svampe og vendt med parmesan. Den tager lidt tid at lave, men til gengæld er den det hele værd.

Svampe ragout med masser af umami

Hvis der er noget svampe kan, så er det at give umami. De er faktisk proppet med det. Og det er enormt godt når du laver vegetarmad, da det oftest kan være de smage du mangler når de animalske og yderst umamifyldte proteiner mangler.

Jeg er ret glad for retter, hvor man får skabt en dybde i smagen, der gør at man ikke savner kød. Jeg er ikke selv vegetar, men jeg prøver efter bedste evne at leve så vegetarisk jeg kan. Derfor nyder jeg i høj grad at skabe retter, hvor kødet ikke bliver savnet. Og den her ret er i høj grad sådan en ret. For der er smæk på smagene og den har en god dybde.

Det muligvis vigtigste element i at skabe dybe vegetariske saucer som disse, er at stege din grøntsagsbase af. I det her tildælde består den af en klassisk italiensk soffritto bestående af gulerødder, løg og bladselleri. Ved at stege dine grøntsager af får de en smuk karamelliseret overflade. Det kan bedst sammenlignes med, hvordan det er vigtigt at give kød en god stegeoverflade, da det bidrager til smagen. Der er jo ingen der gider spise en kogt bøf – Det samme gør sig gældende her.

Hvilken pasta passer til min ragu di funghi?

Det korte svar er selvfølgelig, lige den du har lyst til. Jeg brugte fettuccine. Det er et klassisk valg og du kan købe det frisk i de fleste supermarkeder, hvilket jeg synes matchede den intense og dybe sauce helt perfekt. Du kan også godt bruge almindelig spaghetti. Papperdelle er et oplagt valg og det er rigatoni nu også. Det vigtigste er at finde en pasta med masser overflade, der kan holde de små stykker af svampe på sig når du vender saucen i din pasta.

Svampe ragout med masser af smag

Lækker intens vegetarisk svampe ragout vendt i fettuccine
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Pasta, Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Simretid 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 3 Stk Gulerødder ca. 200g
  • 3 Stk Løg Ca. 200g
  • 3 Stængler Bladselleri ca. 200g
  • 3 fed Hvidløg Finthakket
  • ca. 600 g Blandede svampe Jeg brugte en blanding af østershatte, champignon og portobello. De ska være rengjorte og hakket meget fint.
  • 1 spsk Balsamicoeddike
  • 3 spsk Soya
  • 1 dl Rødvin
  • 2,5 dl Tomatpuré Svarer til omkring en halv af de 'normale' dåser tomatpuré
  • 1 ds Hakket Tomat Vælg en af god kvalitet! Det kan smages
  • 0,5 dl Bouillon
  • 1 tsk Røget paprika
  • 6-7 kviste Timian
  • 3-4 kviste Rosmarin
  • 1 dl Sødmælk
  • ½ dl Revet parmesan
  • Salt og peber
  • Olivenolie Til stegning
  • 500 g Fettuccine

Sådan gør du

  • Fjern skræl fra dine løg og gulerødder og snit dem i fine tern. Det samme gør du med din bladselleri. Varm en gryde op på mediumhøj varme og steg dine grøntsager af. De skal steges godt af og skal have en flot gylden og karamelliseret overflade. De kan godt tage 30 minutter af stege dem ordenligt af, så hav tålmodighed. Det betaler sig.
  • Tilsæt hvidløg og dernæst svampe. Sørg for at stege det hele godt af og at svampene smider sin væske. Det tager 10-15 minutter.
  • Bind dine krydderurter sammen med lidt snor og tilsæt dem til retten. Tilsæt rødvin samt balsamico og steg indtil alkoholen fordampe.
  • Tilsæt hakket tomat, tomatpuré, bouillon, soya, røget paprika og et godt skvæt peber.
  • Lad retten simre ved ganske svag varme under låg i ca. 30 minutter. Tag låget af og lad det simre i 30 minutter mere. Husk at røre rundt. Hvis din svamperagout skulle koge tør, tilsættes lidt mere væske.
  • Tilsæt 1 dl. mælk og lad retten simre uden låg i yderligere 15 minutter. Din ragout burde nu være tyk, men stadig have nok væske til at det er en sauce.
  • Imens din pasta simrer færdig koges pastaen. Bruger du frisk pasta, skal det i lige inden din ragout er færdig. Bruger du tørret pasta, skal du medregne kogetiden, så det passer med at din ragout er færdig. Husk endelig at gem lidt af dit kogevand.
  • Den færdige pasta tilsættes din svamperagout og der røres rundt. Er din ragout, tilsættes lidt pastavand, så den opnår en lækker og sammenhængende konsistens, hvor saucen hænger fast ved pastaen. Vend din parmesan i retten og server den straks.

ragu på svampe helt uden kød Lækker vegetarisk svampe ragout med masser af smag

Elsker du også vegetarisk pasta? Så prøv min opskrift på linsebolognese! Du finder den lige her

Du kan også prøve min vegetariske gryderet fyldt med svampe og bønner!


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker og cremet risotto med svampe

Lækker cremet svampe risotto med portobello svampe. Lækker, nem og hurtig ret, fyldt med dybde og umami. Som nævnt i et tidligere indlæg, prøver jeg ofte at lave retter uden kød. Det bunder nok mest i en lyst til at befri mig, fra en opfattelse […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *