Svampe carbonara – Pasta med svampe i en cremet sauce, lavet ligesom pasta carbonara. Den er vegetarisk og du får den samme cremede lækre smag, som du får i en god gammeldags pasta carbonara med bacon.
En vegetarisk svampe carbonara
Jeg vil lige starte med at slå fast at det her ikke er en carbonara. Får i en carbonara skal der guanciale, pancetta eller som vi gør i danmark – Bacon. Og det er der bare ikke i den her. For den er, ja. Vegetarisk.
Som den opmærksomme læser nok vil have set, kan jeg godt lide det vegetariske køkken. Det er lækkert og i disse tider er det nok en meget god idé at spare på kødet der hvor du kan.
Jeg laver stadig “normal” pasta carbonara, da jeg ikke er vegetar. Men det er sgu meget rart med et vegetarisk alternativ, og det synes jeg at det her er blevet. De umamifyldte svampe og en snert røget paprika, giver en fornemmelse af det som bacon normalt ville give til retten. Men det er stadigvæk ikke bacon. Og som kæmpe baconfan er der bare ikke noget der kan slå det. Det en anden ret det her. Det er vegetarisk, men stadig enormt lækkert.
Hvis du savner den fyldige cremede sauce, der smasker sig rundt om pastaen i en carbonara – så er det her et godt bud. For saucen er den samme. Det er legerede æg, med masser af pecorino. Og det er virkelig bare lækkert. Alt i alt en lækker ret. Den er cremet og fyldig og så smager svampe bare virkelig godt. Så hvis du leder efter en vegetarisk pastaret, er det her et godt bud!
Vegetarisk svampe carbonara
Ingredienser
- 500 g Svampe Jeg brugte porto bello, men almindelig champignon kan også fungere
- ¼ tsk Røget paprika
- 2 spsk Soya
- 4 stk Æg
- 400 g Spaghetti
- 1½ dl Pecorino romano
- Peber Friskkværnet og masser af det
- Olivenolie Til stegning
Sådan gør du
- Sæt en gryde med vand over til din pasta og bring det i kog, når det koger putter du salt i og tilsætter din pasta.
- Imens skæres svampe i små tern. Det kan også være i skiver, men jeg synes tern, hængere nemmere ved din spaghetti.
- Varm en pande godt op, tilsæt en god sjat olivenolie og steg dine svampe relativt hårdt i ca. 5 minutter. De vil tage farve og derved smage mere kraftigt. Skru ned for varmen og tilsæt den røgede paprika. Hvis svampene har suget alt olien til sig, skal du tilsætte lidt mere. Lad det stege i et minuts tid. Tag panden af varmen
- I en skål pisker du æggene og pecorinoen sammen. stil til siden til du skal bruge det.
- Når pastaen er kogt al dente smides den direkte over på panden og æggemassen tilsættes. Rør godt rundt, så ægget bliver cremet og ikke røræg. Tilsæt eventuelt lidt af pastavandet.
- Det er en proces der lige kan være lidt svær. For lidt varme og æggene vil ikke legere saucen. For meget og det bliver røræg. Hvis æggene ikke får nok varme kan du stille den tilbage på blusset, ved meget lav varme. Men vær meget opmærksom, så æggene ikke koagulere.
- Serveres med det samme 🙂
Elsker du carbonara, men bare VIL have den med kød, så har jeg en opskrift lige her!
Hvis du ikke kan få nok af vegetariske pastaretter, så bør du prøve cacio e pepe. Den er nem, hurtig og vanvittig god!