Lækker og smagfuld pastaret med svampe – lavet ligesom pasta carbonara
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid15 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Antal: 4Personer
Ingredienser
500gSvampeJeg brugte porto bello, men almindelig champignon kan også fungere
¼tskRøget paprika
2spskSoya
4stkÆg
400gSpaghetti
1½dlPecorino romano
PeberFriskkværnet og masser af det
OlivenolieTil stegning
Sådan gør du
Sæt en gryde med vand over til din pasta og bring det i kog, når det koger putter du salt i og tilsætter din pasta.
Imens skæres svampe i små tern. Det kan også være i skiver, men jeg synes tern, hængere nemmere ved din spaghetti.
Varm en pande godt op, tilsæt en god sjat olivenolie og steg dine svampe relativt hårdt i ca. 5 minutter. De vil tage farve og derved smage mere kraftigt. Skru ned for varmen og tilsæt den røgede paprika. Hvis svampene har suget alt olien til sig, skal du tilsætte lidt mere. Lad det stege i et minuts tid. Tag panden af varmen
I en skål pisker du æggene og pecorinoen sammen. stil til siden til du skal bruge det.
Når pastaen er kogt al dente smides den direkte over på panden og æggemassen tilsættes. Rør godt rundt, så ægget bliver cremet og ikke røræg. Tilsæt eventuelt lidt af pastavandet.
Det er en proces der lige kan være lidt svær. For lidt varme og æggene vil ikke legere saucen. For meget og det bliver røræg. Hvis æggene ikke får nok varme kan du stille den tilbage på blusset, ved meget lav varme. Men vær meget opmærksom, så æggene ikke koagulere.