Pici all’aglione – Hjemmelavet pasta pici i intens hvidløgs og tomatsauce

Pici all’aglione –  Hjemmelavet pasta pici i intens hvidløgs og tomatsauce

Hjemmelavede og hjemmerullede pasta pici, der er vendt i en intens tomatsauce proppet med masser af hvidløg og selvfølgelig parmesan ost.

Pasta pici – Den håndrullede udgave af spaghetti

Spaghetti… Den mest kendte pasta der findes. De lange lækre pastaer, der kan bruges til meget, men er så utroligt svære at lave selv. Du skal bruge en extruder, der med kraft og vold maser pasta gennem små huller, hvorefter de skal tørre korrekt, for at have den helt rigtige konsistens.

Alternativt kan du rulle dem ud på en chitarra, der giver nogle aflange men stadig en smule flade pastaer.

Heldigvis findes der en lang rundt pasta, der er mulig at lave selv. Nemlig Pici. 

Den stammer fra toscana, og den skal rulles i hånden. Du behøver altså, hverken pastamaskiner eller andre særlige redskaber for at lave den her pasta. Bare dine hænder og en smule tålmodighed.

Inden for pasta findes der 2 skoler – Den med æg og den med vand. Enten består en pastadej af æg og Tipo 00 hvedemel eller også består den af Semolina durum og vand.

Men den her består af tipo 00 og vand.

Det gode ved den her type pasta er at de er ret lette at lave og så skal man ikke tænke på at pastaen skal være sirlig og ens. Det gør nemlig intet af de små udrullede pici bliver ujævne i deres tykkelse. Det  er nemlig en rustik pasta.

Aglione – Intense smage med masser af hvidløg

Ligesom de fleste andre typer pasta, har pici også saucer der bare passer bedre til den end andre. I det her tilfælde er det pici all’aglione!

Pasta pici i en koncentreret og utrolig smagfuld tomatsauce, der inderholder masser af hvidløg. Og det smager bare hamrende godt.

Den skal simre i relativt lang tid. Det gør at saucen bliver intensiveret og smagene virkelig får tid til at udfolde sig!

Pici al'aglione - Hjemmelavet pasta pici i intens hvidløgs- og tomatsauce

Hjemmelavet pasta pici i en intens hvidløgs og tomatsauce.
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Pasta
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 3 timer
Antal 4 Personer

Ingredienser

Sauce

  • 4 fed Hvidløg
  • ½ dl Olivenolie
  • 1 spsk Tomatpure
  • 1 ds Flåede tomater Af god kvalitet
  • ½ dl Parmesan

Pici

  • 225 g Tipo 00 hvedemel
  • 1 dl Varmt vand
  • 1 spsk Olivenolie

Sådan gør du

Pasta Pici

  • Lav et lille bjerg af mel og lav en udhuling i midten. Hæld det varme vand og olivenolien ned i midten og arbejd langsomt melen ind i din væske. Når al melet er inkorporeret i dejen, æltes den i nogle minutter, til den har en fast konsistens. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i ca. 30 minutter på køkkenbordet. Imens laver du saucen.

Sugo all'aglione

  • Hvidløg rives fint (eller presses). Varm en gryde ved medium varme. Tilsæt olivenolien og dernæst hvidløg. Lad det stege i nogle minutter. Det må ikke være for varmt, da hvidløget ikke må brænde på. Tilsæt tomatpure og steg i 15-20 sekunder.
  • Knus de flåede tomater med hånden, som du tilsætter dem gryden.
  • Lad det simre under låg i ca. to timer. Det skal være intens i smagen, men ikke blive så intens at det bliver til tomatpuré. Så skal du tilsætte lidt mere vand indtil konsistensen er lækker.

Pasta pici II

  • Mens din sauce står og simrer ruller du dine pici
  • Der er mange måder at gøre det her på, men jeg synes den letteste måde er at rulle din dej en smule flad. Bare så den er 1-2 cm tyk. Skær derefter lange strimler af dejen. Det gør ikke noget de ikke er lige tykke og lige lange. Bare det er sådan ca.
  • Tag nu en strimmel af din pastadej og begynd at rulle den ud. Start fra midten og rul langsomt strimlen ud med fingrene spredt. Brug endelig ikke mel på bordet, da det gør det umulig at rulle dine pici ud.
  • Når dine pici har en tykkelse på ca. 3 mm. har de en god tykkelse. Jeg kan godt lide at længden minder lidt om en "kort" spaghetti". Men det er op til dig.
  • Sørg for at vælte dem rundt i en god portion mel og lad dem tørre på et spækbræt indtil de skal bruges.

Samling

  • Når din sauce er færdig koges dine pasta pici i saltet vand indtil de er færdige. det er alt i mellem 2 minutter og 8 minutter. Det kommer an på hvor lang tid de har ligget.
  • Fisk pastaen op med en hulske og smid den direkte ned i saucen. Tilsæt et par skeer pastavand til saucen er godt cremet og sidder godt på pastaen. Vend parmesanen i retten og server med det samme.

Elsker du også pasta? Så prøv min opskrift på hjemmelavede orecchiette! De kan laves helt uden værktøj!

Ellers prøv min opskrift på pasta garganelli med en spicy arrabiata sauce!

Lær at lave hjemmelavet pasta pici Færdigrullet pasta pici


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack Hvidløgsbrød – den snaskede […]



1 thought on “Pici all’aglione – Hjemmelavet pasta pici i intens hvidløgs og tomatsauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *