Hjemmelavede pasta farfalle i svampesauce med sprøde østershatte

Hjemmelavede pasta farfalle i svampesauce med sprøde østershatte

Hjemmelavede pasta farfalle i en sauce med fløde, portobello og sprøde østershatte.

Hjemmelavet Pasta farfalle – de små sommerfugle fra Italien

Jeg tror vi alle kender farfalle. Nogen kalder dem sommerfugle, andre kalder dem for sløjfer. På italiensk hedder de farfalle og det betyder sommerfugl. Det er heller ikke svært at forestille sig, hvorfor de er opkaldt efter de små flagrende insekter.

Jeg må indrømme at det er en af de mere sjove pasta typer at forme.

For at få den velkendte form, skal du først skære dem ud i rektangler. Størrelsen er op til dig. Mine var ca. 3×5 centimer. Men de kan både være støre eller mindre. Det er op til dig.

Det er nødvendigt at du har et af de takkede sporejern, hvis dine farfalle skal have de rigtige takkede kanter. Men har du ikke sådan et, kan du altså sagtens lave dine pasta alligevel. Du får bare ikke de her klassiske vinger.

Når du former dine farfalle, skal du starte med at folde dine rektangler over i halvt, på den lange side. Dernæst folder du kanterne ned over sig selv og klemmer sammen på midten. Du kan sagtens bruge dine fingre til at klemme dem sammen, men hvis du har en madtang, et sæt spisepinde eller måske nogle strikkepinde, kan du brug dem. Det gør at “klemmet” bliver mindre og de får et finere udtryk.

Hvis du synes det var lige lovligt svært at forstå hvad jeg mente, så har jeg lavede en lille video. Den viser hvordan du laver pasta farfalle og du finder den lige under det her tekst.

Svampe, svampe og for evigt svampe

Jeg elsker svampe. Som i virkelig meget. Og især når du blander det med masser af fløde. Det er bare.. virkelig lækkert. Derfor har jeg også en del opskrifter med netop svampe og fløde på bloggen. Men den her er nu lige en tand mere lækkert.

Til forskel for alle de andre opskrifter med svampe, indeholder den her sprødstegte østershatte. Og det er virkelig lækkert. Det giver selvfølgelig smag, da der er masser af stegeskorpe, men det giver også tekstur til den ellers ret.. ja, svampede.. konsistens.  Og sprødt er altid med til at gøre en ret mere interessant.

Hjemmelavede pasta farfalle i en sauce cremet sauce på svampe og sprøde østershatte

Ingredienser

Pasta Farfalle

  • 4 stk æg Pisket let sammen
  • 400 g Tipo 00 hvedemel

Sauce

  • 400 g Portobello svampe
  • 200 g Østershatte
  • 50 g Smør
  • dl Fløde
  • 1 dl Hvidvin
  • Olivenolie
  • Frisk Timian
  • Salt og Peber
  • ½ dl Parmesan Revet fint

Sådan gør du

Pasta Farfalle

  • Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i melet
  • Hæld dine æg ned i fordybningen og bland langsomt melet ind i æggemassen –uden at bryde cirklen af mel så æggemassen løber ud.
  • Når nok af melet er blandet med ægget, er dejen fast nok til at cirklen kan brydes og resten af melet æltes ind i pastadejen. Ælt den i nogle minuttet, indtil den er ensartet og fast i konsistensen.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter.
  • Når din pastadej har hvilet færdig, skæres den i 4 lige store stykker, så den er så den er lettere at arbejde med. Du kan godt arbejde med hele dejen på en gang, men så får du et utroligt stort stykke udrullet dej. Det er virkelig besværligt at arbejde med.
  • Rul din dej ud på en pastamaskine. Den skal være tynd, men stadig så tyk at der er bid i. Jeg brugte indstilling nummer 6 på min pastamaskine.
  • Skær dine pastaplader ud i små rektangler på ca. 3x5 cm. Brug gerne et sporejern med riflede sider til den korte side, da det giver de velkendte riflede vinger.
  • Fold en rektangel over på midten på den lange side. Fold derefter pastaen ned over sig selv. Det er lettest at forklare det med at den skal foldes som et "M" på midten. Klem midten sammen (Hvis du bruger en madpincet eller to små pinde, kan du få et finere klem på midten).
  • Gentag processen indtil alle dine farfalle er foldet. Det tager lige et par forsøg før foldningen sidder i fingrende. Men derefter går det relativt hurtigt at folde. Drys dine farfalle med rigeligt mel og lad dem ligge indtil de skal koges.

Svampesauce

  • Sæt en gryde med vand over til pastaen og bring den i kog. I mellemtiden laver ud din sauce.
  • Skær portobello svampene i små tern og steg dem på en pande med lidt olivenolie. Steg ved høj varme i 5 minutters tid. Tilsæt smøren og reducer varmen til medium. Steg yderligere 5 minutters tid.
  • Tilsæt vinen og lad den fordampe. Tilsæt dernæst fløde og frisk timian. Lad det simre indtil saucen er tyk og cremet. Smag den til med salt og peber og eventuelt en smule citronsaft. Sluk for blusset indtil dine pasta farfalle er kogt.

Sprøde østershatte

  • Riv dine østershatte i strimler.
  • Varm en pande op og tilsæt en god portion olie.
  • Steg dine østershatte på panden til de er gyldne og sprøde. Det tager ca 5 minutter ved høj varme.
  • Tag dem af panden og gem dem til de skal bruges.

Samling af retten

  • Når pastavandet koger, tilsættes der salt. Kog dine pasta i 3-5 minutter. Hvis dine pasta har ligget og tørret længe, kan de have brug for at koge længere tid. Smag på dem, når de er møre men stadig har et bid, er de færdige.
  • Bring din pande med svampesauce i kog og tilsæt dine farfalle samt dine sprøde østershatte. Lad det simre i 30 sekunder. Tilsæt gerne noget pastavand, da det gøre saucen mere cremet og lækker.
  • Rør parmesanen i saucen og servér den straks.

Fan af svampe og fløde? Så kan du også prøve min opskrift på svampetoast med svampe ala creme!

Hvis du ønsker at give dig i kast med mere hjemmelavede pasta! Så prøv min opskrift på hjemmelavede garganelli i en spicy arrrabiatasauce 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.