Macaroni and cheese! Kendt fra det amerikanske køkken. En kaloriebombe ud over det sædvanlige, men også en lækker ret med pasta i en cremet ostesauce. I denne udgave er der også stegt chorizo og syltede chile! Den er god og den er farlig. Men mest god!
Macaroni and cheese – det legendariske amerikanske familiemåltid.
Jeg tænker at de fleste kender til konceptet mac ‘n’ cheese. Det optræder i de fleste film og serier fra USA og er det hele taget bare indbegrebet af comfort food. Jeg er bestemt enig i den udtalelse, for der er nemlig et eller andet enormt rart ved en skål macaroni and cheese. Det er sgu bare skide hyggeligt. Der findes enormt mange udgaver af mac’n’cheese. Nogle er helt simple og bare pasta i ostesauce, nogle er bagt i ovnen med rasp på toppen og nogle er der kommet alt muligt andet i. Ligesom den her! Chorizo fungerer bare godt i en macaroni and cheese. De små sprøde tern af pølse, giver både en skøn tekstur til retten, men også en dybde i retten. Samtidig fungerer den røgede smag i pølsen skønt sammen med den voldsomme ostesauce!
Sidst men ikke mindst er der syltede chili i! Som jeg har nævnt før er jeg kæmpe fan af syltede chili! De er små, stærke og syrlige. Helt perfekt i denne ret, der ellers i forvejen er ret fed i smagen. De syltede knækker nemlig den fede smag og løfter lige retten et nøk højere op.
Hvis du ønsker en helt almindelig macaroni and cheese, så lad være med at putte chorizo og syltet chili i! Det er nemlig en skøn ret, der kan laves enormt hurtigt. Så hvis du ikke er bange for store mængder ost, så er denne ret helt perfekt! Jeg laver den i hvertfald en gang i mellem, hvis jeg har en klump ost der skal bruges, eller jeg bare skal have en hyggelig portion mad, uden det store arbejde.
Macaroni and cheese med sprødstegt chorizo og syltede chili
Ingredienser
- 100 g Chorizo Skåret i små tern
- 50 g Smør
- 2 spsk Hvedemel
- 4,5 dl Mælk
- 1 dl Soya
- 30 g Parmesanost Revet
- 100 g Cheddar Revet
- 100 g Emmentaler Revet
- 30 g Syltede chili Find et link til en opskrift under denne opskrift
- 400 g Pasta Gem 1 dl kogevand fra pastaen
Sådan gør du
- Kog din pasta al dente. Gem noget af pastavandet til senere brug.
- Steg chorizoen i en gryde ved medium varme. Fedtet i pølsen vil trænge ud og det er det fedstof du kan stege din chorizo sprød i. Fisk dine stykker af sprødstegt pølse op af gryden og gem det til senere brug. Efterlad så meget af fedstoffet fra pølsen i gryden. Det er fantastisk smag.
- I fedtstoffet fra chorizopølsen tilsætter du smøren og lader den smelte. Tilsæt hvedemelen og lad den det stege i et minut eller to så "smagen" af mel bliver stegt af. Tag gryden af varmen. Tilsæt dernæst mælken lidt ad gangen, så du undgår klumper. Når din melbolle er rørt godt ud i mælken (altså at den er fri for klumper) tilsættes soya og de tre slags ost. Lad osten smelte og spæd til med kogevand fra pastaen, indtil det har en lækker cremet konsistens.
- Hak syltede chili fint og rør det ud i ostesaucen. Smag din ostesauce til med lidt af syltelagen og salt og peber. Den skal smage kraftigt af ost og have et lille knæk af syrlighed. Tilsæt pastaen og rør det rundt, så det bliver en ensartet cremet masse. Server og nyd livet.
Leder du efter opskriften på syltede chili? Frygt ej! Du skal bare klikke her!
Er du også pastafan? Så tjek min opskrift på pasta med svampe i en lækker cremet sauce
Hvis du også er fan af syltede chili og ost, så skal du prøve at lave mine chili cheese snurrer! De er voldsomt lækre!