Hjemmelavet pesto alla genovese – Nem opskrift på hurtig pesto

Hjemmelavet pesto alla genovese – Nem opskrift på hurtig pesto

Pesto med masser af basilikum, pinjekerner, olivenolie og ikke mindst hvidløg. Basilikumspesto eller pesto alla genovese – som det originalt hedder – er en evig klassiker, der passer godt til alt fra pastaretter til gulerodsstave.

Den grønne sauce fra Italien

Jeg tror de fleste godt er klar over hvad vi snakker om her. Så der er ikke så meget logik i at bruge lang tid på at  forklare hvad det er.

Men i bund og grund er det en sauce, der består af basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie der er hakket eller knust til en grov sauce der smager kraftigt af frisk hvidløg og krydderurter.

Den her sauce har nok nogle hundrede år på bagen, og eftersom der ikke fandtes blendere dengang, er det originalt blevet knust. Altså i en morter. Der er nogen i dag der stadig sværger til den metode, og mener at det er den eneste måde at lave det på.

Det er jeg nu ikke så enig i. En stavblender eller minihakker er væsentlig nemmere at bruge. På den måde kan du bare smide alle ingredienserne i og blitze et par gange. På den måde har du så pesto. Og så tager det nok ikke mere end 5-10 minutter. Afhængig af hvor lang tid det tager dig at riste dine pinjekerner.

Jeg rister mine pinjekerner. Jeg tror ikke det er “korrekte” måde at gøre det på. Men jeg synes den får lidt kant, der klæder den kraftige basilikum og det skarpe hvidløg.

Du kan vælge at lade være med dette. Det er helt fint. Det smager også fantastisk!

Hvad kan man spise til pesto?

Serveringsforslag til grøn pesto (pesto alla genovese) er mange. Det er absolut fantastisk i en sandwich, da det giver en ordenlig smagsbooster til det øvrige pålæg.

Det er også lækkert ovenpå en pizza! Put små klatter af pesto alla genovese på din pizza når den er taget ud af ovnen. Den skal være frisk, ellers bliver den brun og kedelig.

Eventuelt kan du også blande den op med pasta. Pasta og pesto er en hurtig og helt igennem fantastisk kombi!

Hjemmelavet pesto alla genovese - Nem opskrift på hurtig pesto

Hurtig og nem grøn pasta alla genovese! Hurtig sauce med masser af smag
Ret Aftensmad, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword Pesto, sauce
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 Glas

Ingredienser

  • 1 bdt Basilikum
  • 1 fed Hvidløg
  • 40 g Pinjekerner
  • ½ dl Olivenolie
  • ¼ tsk salt

Sådan gør du

  • Rist dine pinjekerne på en pande ved lav varme indtil de er gyldne.
  • Put alle dine ingredienser inklusiv pinjekernerne i en minihakker og blitz din pesto indtil den har den ønskede konsistens.
  • Har du ikke en minihakker kan du også bruge en morter eller en stavblender.
  • Gem din pesto i en lufttæt beholder i køleskabet indtil du skal bruge den.

Mangler du noget at dyppe din pesto i? Snup opskriften på dette lækre, hurtige foccacia lige her!

Skal det være ekstra lækkert? Så kan du også bage dette fantastiske løgbrød! Det passer virkelig også godt med en god omgang pesto!

Nem opskrift på grøn pesto


Related Posts

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hvidløgsbrød – Snaskede fladbrød bagt med masser af hvidløg og ost

Hjemmelavet hvidløgsbrød smurt med en blanding af smør, hvidløg, ost og persille! Brødet er et hjemmelavet fladbrød og selve hvidløgsfyldet er spækket med smag og selvfølgelig… hvidløg. Hvidløgsbrød kan spises til det meste. Men det smager virkelig godt som en eftermiddagssnack Hvidløgsbrød – den snaskede […]

Orecchiette med pesto – Hjemmelavet pasta uden maskine

Orecchiette med pesto – Hjemmelavet pasta uden maskine

Hjemmelavet orecchiette med hjemmelavet pesto. En nem og billig ret, hvor du selv skal lave det hele. Selv pastaen! Lav pasta uden maskiner og andre pastaredskaber Det er en hel del lettere at lave pasta end man skulle tro. Og selvom der findes over 600 […]1 thought on “Hjemmelavet pesto alla genovese – Nem opskrift på hurtig pesto”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *