Pesto med masser af basilikum, pinjekerner, olivenolie og ikke mindst hvidløg. Basilikumspesto eller pesto alla genovese – som det originalt hedder – er en evig klassiker, der passer godt til alt fra pastaretter til gulerodsstave.
Den grønne sauce fra Italien
Jeg tror de fleste godt er klar over hvad vi snakker om her. Så der er ikke så meget logik i at bruge lang tid på at forklare hvad det er.
Men i bund og grund er det en sauce, der består af basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie der er hakket eller knust til en grov sauce der smager kraftigt af frisk hvidløg og krydderurter.
Den her sauce har nok nogle hundrede år på bagen, og eftersom der ikke fandtes blendere dengang, er det originalt blevet knust. Altså i en morter. Der er nogen i dag der stadig sværger til den metode, og mener at det er den eneste måde at lave det på.
Det er jeg nu ikke så enig i. En stavblender eller minihakker er væsentlig nemmere at bruge. På den måde kan du bare smide alle ingredienserne i og blitze et par gange. På den måde har du så pesto. Og så tager det nok ikke mere end 5-10 minutter. Afhængig af hvor lang tid det tager dig at riste dine pinjekerner.
Jeg rister mine pinjekerner. Jeg tror ikke det er “korrekte” måde at gøre det på. Men jeg synes den får lidt kant, der klæder den kraftige basilikum og det skarpe hvidløg.
Du kan vælge at lade være med dette. Det er helt fint. Det smager også fantastisk!
Hvad kan man spise til pesto?
Serveringsforslag til grøn pesto (pesto alla genovese) er mange. Det er absolut fantastisk i en sandwich, da det giver en ordenlig smagsbooster til det øvrige pålæg.
Det er også lækkert ovenpå en pizza! Put små klatter af pesto alla genovese på din pizza når den er taget ud af ovnen. Den skal være frisk, ellers bliver den brun og kedelig.
Eventuelt kan du også blande den op med pasta. Pasta og pesto er en hurtig og helt igennem fantastisk kombi!
Hjemmelavet pesto alla genovese - Nem opskrift på hurtig pesto
Ingredienser
- 1 bdt Basilikum
- 1 fed Hvidløg
- 40 g Pinjekerner
- ½ dl Olivenolie
- ¼ tsk salt
Sådan gør du
- Rist dine pinjekerne på en pande ved lav varme indtil de er gyldne.
- Put alle dine ingredienser inklusiv pinjekernerne i en minihakker og blitz din pesto indtil den har den ønskede konsistens.
- Har du ikke en minihakker kan du også bruge en morter eller en stavblender.
- Gem din pesto i en lufttæt beholder i køleskabet indtil du skal bruge den.
Mangler du noget at dyppe din pesto i? Snup opskriften på dette lækre, hurtige foccacia lige her!
Skal det være ekstra lækkert? Så kan du også bage dette fantastiske løgbrød! Det passer virkelig også godt med en god omgang pesto!
1 thought on “Hjemmelavet pesto alla genovese – Nem opskrift på hurtig pesto”