Hjemmelavet confiteret hvidløgsmayonnaise – Mayo med masser af smag!

Hjemmelavet confiteret hvidløgsmayonnaise – Mayo med masser af smag!

Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise lavet på confiteret hvidløg. Det er aioli på en ny måde. Den har dybde, umami og en smule sødme. Spis den til alt. Ja. alt. Det er pisse god. Bare kom i gang!

Mayonnaise, mayonnaise og atter mayonnaise

Som beskrevet i mit tidligere indlæg med opskriften på confiteret hvidløg, så kan det bruges til en helt masse forskelligt. Fordi det bare er smadder lækkert! Og det er bestemt ikke nogen dårlig idé at komme dem i en mayonnaise. Faktisk er det en ret god idé. For du skal både bruge de confiterede hvidløg og noget af den helt igennem fantastiske olie, den er tilberedt i! Og det er ret lækkert.

Det er ikke noget nyt at blande hvidløg i en mayo. En af de måske mest kendte mayonnaiser er nok en aioli. Den kender de fleste nok godt. Den er skarp i smagen og har masser af smag af hvidløg.

Den her er ikke så skarp i smagen, da hvidløgene er confiteret i olie. Det fjerner den rå smag af hvidløg (hvilket ikke er underligt når den bliver tilberedt i olie i en time) og på den måde gør smagen meget dybere. Sødmen kommer frem i hvidløget og den får også en del mere umami.

Derfor er denne her hvidløgsmayonnaise også en hel del mere robust end en normal aioli.

Hvad kan man spise confiteret hvidløgsmayonnaise til?

Serveringsforslag til den her mayo vil være det meste. Men som dyppelse til pommes frites eller chicken fingers, er den særdeles oplagt.

Den kan også fungere aldeles fantastisk som spread i en sandwich eller måske som del af et tappas bord, hvor der mangler en smule mayo til brødet.

Hjemmelavet confiteret hvidløgsmayonnaise - Mayo med masser af smag!

Lækker hjemmelavet mayonnaise lavet på confiterede hvidløg! En lækker hvidløgsmayonnaise med masser af dybde og umami!
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Fransk, Italiensk, Spansk
Keyword Mayonnaise, tilbehør
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 4 fed Confiterede hvidløg Find opskriften her
  • ½ dl Olie fra confiterede hvidløg
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 tsk Eddike
  • Salt
  • 2 stk Æggeblommer
  • 3 dl Olie Smagsneutral

Sådan gør du

  • Put de confiterede hvidløgsfed, sennep, eddike, æggeblommer og lidt salt i et cylinderformet glas (meget gerne det, der fulgte med din stavblender) og blend det sammen med en stavblender (har du ikke en stavblender, se da note)
  • Tilsæt din olivenolie fra de confiterede hvidløg og blend yderlige.
  • Hæld langsomt smagsneutral olie i alt imens du blender med din stavblender. Når den begynder at blive tyk skal du være opmærksom på konsistensen (se note).
  • Hvis den bliver for bombastisk i konsistensen, kan det være en god ide at piske videre med et piskeris.
  • Smag til med citron og eventuelt lidt mere olivenolie fra dine hvidløg.

Noter

Ejer du ikke en stavblender kan du sagtens lave en mayo selv. Du bruger bare et piskeris, eller en håndmixer, hvis du ejer sådan en og laver det i en skål i stedet for.
Hvis den ikke bliver tyk, er den skilt. I det tilfælde kan det være en god ide at starte forfra i en ny beholder. Put 1-2 æggeblommer i en ny beholder og tilsæt langsomt din skilte mayomasse. Det kan redde den. Sker der intet, er du nødt til at starte helt forfra. 

Hvis du elsker mayo ligeså meget som mig, så tjek min opskrift på røget chilimayo med lime!

Du kan også prøve min urtemayo. Den er også særdeles god!

Lækker Confiteret hvidløgsmayonnaise med masser af smag og kraft!


Related Posts

Confiterede hvidløg – Hvidløg tilberedt i olivenolie

Confiterede hvidløg – Hvidløg tilberedt i olivenolie

Confiterede hvidløg i olivenolie. Tilberedt til perfektion, og brugbart i nærmest alt. Du kan sagtens lave de her hvidløg og have dem et par uger i køleskabet. Så lav en stor portion og hav dem i køleskabet. Så har du en vidunderlig smagsgiver til alt […]

Gamja Bokkeum – Kartofler glaseret i soya, sesam og sukker.

Gamja Bokkeum – Kartofler glaseret i soya, sesam og sukker.

Små kartofler stegt sprøde på den ene side side og tilberedt i en blanding af soya, chili, hvidløg, sesam og sukker. Gamja bokkeum tager kun 20 minutters tid at lave og så smager de absolut fantastisk. Denne her lille koreanske ret kan laves som en […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *