Hjemmelavet hvidløgsmayonnaise lavet på confiteret hvidløg. Det er aioli på en ny måde. Den har dybde, umami og en smule sødme. Spis den til alt. Ja. alt. Det er pisse god. Bare kom i gang!
Mayonnaise, mayonnaise og atter mayonnaise
Som beskrevet i mit tidligere indlæg med opskriften på confiteret hvidløg, så kan det bruges til en helt masse forskelligt. Fordi det bare er smadder lækkert! Og det er bestemt ikke nogen dårlig idé at komme dem i en mayonnaise. Faktisk er det en ret god idé. For du skal både bruge de confiterede hvidløg og noget af den helt igennem fantastiske olie, den er tilberedt i! Og det er ret lækkert.
Det er ikke noget nyt at blande hvidløg i en mayo. En af de måske mest kendte mayonnaiser er nok en aioli. Den kender de fleste nok godt. Den er skarp i smagen og har masser af smag af hvidløg.
Den her er ikke så skarp i smagen, da hvidløgene er confiteret i olie. Det fjerner den rå smag af hvidløg (hvilket ikke er underligt når den bliver tilberedt i olie i en time) og på den måde gør smagen meget dybere. Sødmen kommer frem i hvidløget og den får også en del mere umami.
Derfor er denne her hvidløgsmayonnaise også en hel del mere robust end en normal aioli.
Hvad kan man spise confiteret hvidløgsmayonnaise til?
Serveringsforslag til den her mayo vil være det meste. Men som dyppelse til pommes frites eller chicken fingers, er den særdeles oplagt.
Den kan også fungere aldeles fantastisk som spread i en sandwich eller måske som del af et tappas bord, hvor der mangler en smule mayo til brødet.
Hjemmelavet confiteret hvidløgsmayonnaise - Mayo med masser af smag!
Ingredienser
- 4 fed Confiterede hvidløg Find opskriften her
- ½ dl Olie fra confiterede hvidløg
- 1 tsk Dijonsennep
- 1 tsk Eddike
- Salt
- 2 stk Æggeblommer
- 3 dl Olie Smagsneutral
Sådan gør du
- Put de confiterede hvidløgsfed, sennep, eddike, æggeblommer og lidt salt i et cylinderformet glas (meget gerne det, der fulgte med din stavblender) og blend det sammen med en stavblender (har du ikke en stavblender, se da note)
- Tilsæt din olivenolie fra de confiterede hvidløg og blend yderlige.
- Hæld langsomt smagsneutral olie i alt imens du blender med din stavblender. Når den begynder at blive tyk skal du være opmærksom på konsistensen (se note).
- Hvis den bliver for bombastisk i konsistensen, kan det være en god ide at piske videre med et piskeris.
- Smag til med citron og eventuelt lidt mere olivenolie fra dine hvidløg.
Noter
Hvis du elsker mayo ligeså meget som mig, så tjek min opskrift på røget chilimayo med lime!
Du kan også prøve min urtemayo. Den er også særdeles god!