Skøn hjemmelavet tærte med fyld af sprødstegt bacon, bløde løg og bagte tomater vendt i æg og fetaost. Det her er mit absolut yndlings til tærter. Den er fuld af smag og smagende passer skønt sammen. De bløde løg giver sødme, den sprøde bacon giver salt og konsistens, fetaosten giver et syrligt og cremet præg og tomaterne er toppen over i’et der runder alle smagende sammen.
Tærtedej er bedst hjemmelavet!
Jeg ved godt man kan købe tærtedej. Man kan også købe pizzadej. Men det er altså bare ikke de samme som når du lavet dejen til tærte selv. Der skal ikke bruges mange ingredienser. Mel, smør, salt og vand. Og et knaldhamrende godt trick er at lave din tærtedej i en foodprocessor eller minihakker. På den måde tager det ca. 1 minut at lave din dej.
Det eneste du skal gøre er at smide salt, koldt smør i firkanter og mel ned i din foodprocessor og blitze et par gange. På den måde blander du smør og mel i løbet af kort tid og det er endda uden at varmen fra dine hænder smelter smørret. Det er nemlig vigtigt at smøren forbliver kold ellers risikerer du at din dej ikke samles ordenligt og smørret smelter ud af dejen når den bages.
Tærte med masser af vidunderligt fyld!
Jeg elsker bløde løg. Som i jeg ELSKER bløde løg. Hvis jeg laver en hakkebøf kan jeg snildt spise mere bløde løg en reel hakkebøf. Det er for mig nærmest slik. Det er sødt, det er salt og det er fantastisk. Og så passer det ufatteligt godt sammen med både cherrytomater og ikke mindst bacon. Det er virkelig fantastisk. Og så passer det også virkelig godt i en hjemmelavet tærte. Det er en tærte med meget smag. og den adskiller sig også en del fra de gængse tærter, da der ikke er voldsomt meget fyld i. Men til gengæld smager den virkelig af meget, da der er drøn på de smage der er kommet i.
Tærte med løg, bacon, tomater og feta
Ingredienser
Tærtedej
- 200 g Hvedemel
- 125 g Koldt smør skåret i mindre firkanter
- 1/2 tsk Salt
- 6 spsk Koldt vand
Fyld
- 200 g Bacon Enten et helt stykke bacon du skærer i tern, eller blot tern du køber. Ikke skiver
- 300 g Løg Skåret i halvstrimler
- 1 fed Hvidløg Hakket fint
- timian efter smag
- 6 stk Æg
- 1 ½ dl Sødmælk
- 150 g fetaost skåret i i tern
- 10-15 stk cherrytomater
- salt og peber
Sådan gør du
- Hvis du har en foodprocesser: Smid smør, mel og salt i foodprocesseren. Blitz et par gange til smør og mel er blandet sammen. Konsistensen minder nok mest om sand der er en smule fugtigt. Hvis du ikke har en foodprocessor eller en minihakker der er stor nok, så smuldr smørret ud med hænderne. Men pas på du smøren ikke smelter.
- Tilsæt vandet vandet og saml hurtigt dejen. Rul den ud og put den i et tærtefad. Jeg plejer at lægge den mellem to stykker bagepapir og ruller den så flad jeg kan der. Bagefter putter jeg den i tærtefadet og bruger fingrene til at trykke den ud i resten af fadet.
- Stil din tærtedej på køl i 30-60 minutter.
- Imens laver du fyldet
Tærtefyld
- Steg baconen sprød på panden. Fisk baconen op og put det i en skål, men gem baconfedtet på panden.
- Put løg, hvidløg og timian på panden og steg ved svag til medium varme indtil løgene er blevet bløde. Det gør ikke noget de har fået lidt farve, de må bare ikke være meget mørke eller sorte.
- Hæld løgene op til baconen. Tilsæt fetaost, lidt salt og lidt peber. Og bland det sammen
- I en anden skål blander du æg og mælk og pisker det til en ensartet konsistens.
Bagning af tærten
- Tag tærten ud af køleskabet og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
- Tag tærten ud af ovnen og hæld dit fyld op i tærten. Tilsæt æggemassen. Afhængig af størrelsen på din tærteform, kan der godt være lidt i overskud. Gem det eventuelt til en omgang røræg.
- Dekorer din tærter med halve cherrytomater og bag den i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.
Er du også fan afbacon? så prøv min pastaret inspireret af franske ærter! Du finder opskriften her!
Hvis du er i mere humør til bløde løg! Så prøv min opskrift på på braiseret kylling med masser af karamelliserede løg og svampe!