Pasta med grønkål, svampe og tranebær i cremet sauce

Pasta med grønkål, svampe og tranebær i cremet sauce

Det kan godt være det er forår. Men det er i hvertfald dansk forår. Så det er selvfølgeligt gråt og trist vejr uden for. Det hører ikke ligefrem til mine yndlingsdage, når solen glemmer at kigge frem. Til gengæld er det godt at jeg så kan hygge mig i køkkenet og fremmanøvre en lækker ret som denne. Pasta i en lækker cremet sauce med grønkål, svampe og tranebær. Der er også balsamico i retten, så den får en lækker dybde. Der gør den perfekt til en dag med gråvejr. Det er en ret man kan putte sig under et tæppe, foran tv’et og bare nyde.

Pasta der smager af kronvildt, men med grønkål!

Retten kom lidt af, at jeg havde kronvildt. En lækker og helt mør filet eller måske noget mørbrad? Ej men altså det er saftsuseme lækkert. Men, men, men… Kronvildt er ikke lige indenfor mit budget, i hvertfald hvis det skal være af en ordentlig kvalitet. Og jeg ynder jo at lede efter virkelig lækre alternativer til kødretter. En af de der retter hvor man bare overhoved ikke mangler kødet. Og det er det her.

Den er selvfølgelig lidt let købt, fordi oftest er det sådan at jo mere fløde og jo flere svampe du bruger. Jo mere lækkert bliver det, og det er også et klassisk – og ret genialt – tilbehør til kronvildt. I det her tilfælde er der også brugt grønkål og tranebær.

Grønkål fordi jeg personligt elsker kål, og det også ret gode venner med svampe og fløde. Og tranebær for at give det et sødt, frugtigt indslag. Hvis du har nogle hasselnødder, kan de også ristes og hakkes og drysses ud over. Det giver lidt knas og passer godt til retten.

Det er egentligt en ret der kunne serveres til kronvildt, da det passer enormt godt sammen, men det er slet ikke nødvendigt. Fordi den her ret er faktisk nok i sig selv. Og så sparer du også en hel del penge på kødet. Så er det lidt køligt og trist udenfor, har du brug for en solid ret, der ikke indeholder kød. Eller er du bare på udkig efter noget nyt og spændene, vil jeg klart anbefale dig at lave denne ret.

Ps. Min til tider ret så kræsne lillesøster har smagt retten, og hun sagde ‘åhmagåd’. Så helt skidt kan den ikke være

Pasta med kål, svampe og tranebær i cremet sauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g Spaghetti
  • 400 g Svampe champignon eller Portobello passer godt
  • 1 stk Løg
  • 2 spsk Smør
  • 1 stk Grønkål Det er lidt svært at vurdere hvor meget. Men lidt under et helt stk grønkål er meget passende
  • 1/2 dl Hvidvin
  • 1 dl Tørrede tranebær
  • 1 stor spsk Balsamico
  • 2 1/2 dl Fløde
  • 1/2 stk Bouillonterning Gerne grøntsag, men høns går an.
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dl Vand
  • Rosmarin Gerne frisk, ellers tørret
  • Timian Gerne frisk, ellers tørret
  • Olivenolie Til stegning

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisningen.
  • Svampe hakkes i mundrette bidder, tænk 1X1 cm. (Det må godt være lidt rustikt)
  • Løg og hvidløg finthakkes
  • Grønkål renses og skæres fri fra stilken, dens konsistens kan godt blive lidt træg og træls. Snit grønkålen. 
  • Varm en pande eller sauterpande op. Tilsæt lidt olie og steg svampene godt af. Når de har smidt væsken og er begyndt at 'pive', tilsættes lidt mere olie, samt løg og hvidløg. Lad det hele stege lidt, indtil løg og hvidløg er blevet bløde. 
  • Tilsæt smøren, og lad den smelte. Tilsæt grønkålen og steg dem i smøren et par minutter. Læg mærke til hvordan kålens grønne farve stiger i intensitet. det er ikke vigtigt for maden. Bare pisse fedt, hvordan varmen får det til at ændre farve. 
  • Efter et par minutter tilsættes vin og balsamico. Lad det simre i 30 sekunders tid. Så er alkoholen fordampet, og retten bliver ikke ligeså sur. 
  • Skru ned på medium varme og tilsæt fløde, bouillon, vand og tranebær. Lad det simre i 10 min tid eller til saucen er tyk og cremet. 
  • Vend Pastaen i saucen og server straks. Drys eventuelt med lidt ristede, hakkede hasselnødder. 

Er du også vild med kål? Så skal du skynde dig ind og lave denne kål anna! Et alternativ til den klassiske kartoffelret!

Er du i et mere asiatisk humør, bør du prøve denne lynstegte ret med masser af kål, oksekød og smag!


Related Posts

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vegetar bolognese med linser – Et fantastisk vegetarisk alternativ

Vidunderlig varmende vegetar bolognese med røde linser. Lavet på en solid tomatsauce, tilsat rødelinser og blandet med skøn pasta. Retten kan enten spises i sofaen med en gaffel, eller til middagsselskabet ved spisebordet. Comfort food og gæstemiddag i samme ret. Vegetar bolognese med linser – […]

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Vegetarisk Korma – et vegetarisk spin, på den klassiske indiske ret

Korma! Den lækre indiske ret med mandler, kød og yoghurt. Den er sød, cremet og krydret. Jeg har oftest fået den med kylling, når jeg har bestilt den fra den lokale indiske biks. Jeg har også lavet den selv, også med kylling. Det er nok […]



1 thought on “Pasta med grønkål, svampe og tranebær i cremet sauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *