Kyllingelår braiseret i hvidløg og citron, overhældt med fløde og vendt i lækker pasta. Den er cremet og lækker og så smager den f***me godt. Det er comfortfood når det er bedst og så passer det helt perfekt til en dag med kulde og gråt vejr.
Pasta med kylling og masser af smag
Citroner er i sæson om vinteren. Det er en af de ting, jeg ikke helt forstår, fordi citron i min verden utroligt meget er noget der hører sommeren til. Men de er altså i sæson om vinteren.
Og en ret jeg virkelig forbinder med sommer er helstegt citronkylling – saftig kylling stegt i ovnen med rigeligt citron, og serveret med masser af lækre friske grøntsager. Det er virkelig en lækkert ret, men ikke ligefrem en vinterret, da det er sparsomt, med sprøde lækre grøntsager om vinteren. Ud over kål selvfølgelig.
Men hvordan tager du en fantastisk let og saftig sommerkylling og gør den til noget, der passer ind i de kolde danske vintermåneder?
For mig var der kun et svar. Du tilsætter svampe og fløde og vender det med pasta. Og ligesom det er med de fleste ting du tilsætter fløde – så blev resultatet virkelig godt.
Det er en pastaret med masser af smag. Citronskallen er gennemtrængene i hele retten. Ikke på den der sure måde, men på den måde at du får de florale noter af citrus i retten. Og det er ret lækkert når det er sammen med kylling og fløde.
Jeg fik bestemt associationen til sommer, men det er samtidig en vinterret. Det er det bedste fra begge verdener.
Den her ret er lavet med pappardelle, det er en af mine yndlingspasta. Det kan bedst beskrives som tykke fettuccine. Personligt synes jeg bare de passer ekstremt godt til en ret som denne, der har masser af lækker, cremet sauce der skal hænge ved.
Men det kan være svært at finde. Jeg støder i hvertfald sjælden på dem. Så du kan selvfølgelig også bruge fettuccine til den her ret.
Pasta med citron- og hvidløgsbraiseret kylling
Ingredienser
- 600 g Kyllingelår Skinnet fjernet
- 250 g Svampe
- 4 fed Hvidløg
- 1 stk Løg
- 2 tsk Økologisk Citronskal Rivet fint
- 5 stilke Frisk timian
- 25 g Smør
- 1½ dl Hvidvin
- 3 dl Kyllingefond
- 1 spsk Citronsaft
- 1½ dl Fløde
- salt og peber
- 500 g Pasta Jeg brugte pappardelle, men fettuccine kan også bruges.
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- I en sauterpande eller stor gryde brunes kyllingen af. Tag kyllingen af panden imens du bruner de resterende ting af.
- Løg og hvidløg tilsættes til panden og bleges af. Tag løgene af panden.
- Tilsæt svampe til panden og lad det stege til alt væden i svampene er fordampet og de har fået lidt varme.
- Tilsæt nu smøren, løgene, timian og citronskallen og lad det stege i et pas minutter, til der dufter hvidunderligt meget af citron og timian.
- Hæld hvidvinen på panden og lad det simre et par minutter til alkoholen er fordampet. Tilsæt din kyllingefond lidt salt og lidt peber. Put kyllingen tilbage i panden og læg låg på. Lad det simre sagte under låg i ca. 45 minutter.
- Når kyllingen er gennemstegt tages den så så den kan køles af. Når den er afkølet nok, til at du kan røre ved den, plukker du kødet af benet og trævler kødet i mindre stykker.
- Imens tilsættere du fløde og citronsaft til din pande og lader det koge ind. Der skal være ca. 2 dl væske i panden. Det er vigtigt, da det sikrer at din pastasauce er cremet nok til at sidde fast på pastaen.
- Kog din pasta som anvist på pakken. Tag den op og vend den i din sauce sammen med den trævlede pasta. Tilsæt eventuelt lidt af pastavandet, hvis der mangler væde. smag til med salt, peber og citronsaft.
Noter
Er du fan af pasta? Så prøv min vegetariske bolognese. Den fuld af smag, og du savner overhoved ikke kødet.
Du kan også prøve min opskrift på kyllingelår der er braiseret i masser af fløde og bløde løg. Det er en vinterret fuld af smag og kraft!
Hej 🙂
Hvor meget fløde skal der bruges?
Vh Amanda
Du skal bruge 1,5 dl piskefløde 🙂 det er rettet ind i opskriften nu! Tak for lige at gøre mig opmærksom på det
Hilsen Mathias