Pasta bucatini vendt i en cremet sauce lavet på karamelisserede løg, der har simret med en kraftig oksefond, lidt tomatpuré og godt med timian. Og selvfølgelig en god sjat parmesan. Det er comfortfood og hamrende lækkert på samme tid.
Pasta alla løgsuppe
Den her idé kom lidt til mig, en dag jeg så en opskrift på løgsuppe på det store internet.
Jeg ved godt ingredienserne ikke helt er de samme. Men det er nu engang sådan inspiration kan fungere. Det er ikke 1:1 hver gang. Og denne gang var der lidt ændringer.
Det var vigtigt at den skulle smage af oksekød. Den her dybe brunede smag af oksekød, man får når man ellers langtidsbraiserer kød. Den skal have den der lækre karamelliserede smag, som man kun kan få ved at stege løg langsomt og længe. Det tager for det meste mange timer at opnå den smag, hvis du bruger stykker af oksekød, der skal stå og simre længe. Og det er der ikke tid til på en hverdag.
Der er derimod tid til at bruge en god oksefond.
Det er vigtigt at koge din oksefond ind. Det smager selvfølgelig bedst, hvis du tilfældigvis har din egen hjemmelavede oksefond på køl eller frost.. Men det er der ikke særlig mange der har. Derfor kan du også sagtens bruge en hjemmebragt oksefond fra supermarkedet.
Men sørg nu for at købe en god oksefond. Jeg brugte en af de sorte bøtter fra oskar, med oksebouillon. Den er jeg ret tilfreds med.
Du skal i hvertfald ikke bruge en af de der billige mærker fra det der firma ingen har hørt om. De smager mest af salt og grums.
Hvilken pasta kan jeg bruge?
Jeg brugte pasta bucatini til den her ret. De er lidt mere rustikke og “kødfulde” i konsistensen end eksempelvis spaghetti. Derfor passer de ret godt til en sauce uden særlig meget konsistens. De bløde løg og den cremede sauce går godt til sammen med en mere fyldig pasta.
Af samme årsag, ville jeg ikke lave frisk pasta til den her opskrift. Det kan meget hurtigt gå hen og blive en lidt for svampet oplevelse. Især hvis du laver din pasta med æg.
Bucatini kan være svære at få fat i. De store supermarkeder, har dem oftest. Og du kan være heldig at få dem i nogle af de mindre. Men det er mest som spotvare.
Kan du derfor ikke skaffe bucatini, kan du selvfølgelig bruge en anden slags pasta. Spaghetti er det åbenlyse valg, da det også er en lang spaghetti.
Du kan også bruge pasta penne eller endnu bedre rigatoni!
Bare sørg for at vælge pasta fra et mærke der er lidt bedre end nettos discount afdeling. Det kan nemlig smages. Og i en pastaret som denne, er det vigtigt at pastaen også smager godt, da den er så stor del af retten. Der er hverken mange grøntsager eller kødstykker, til at overdøve smagen af kedelig pasta.
Pasta med karamelisserede løg, oksefond og timian
Ingredienser
- 3 Store Løg
- 3 Fed Hvidløg
- 1 spsk tomatpure
- 3-4 Kviste Timian
- ½ l Oksefond Af god kvalitet
- 500 g Pasta
Sådan gør du
- Snit dit løg i tynde strimler. Dit hvidløg snittes ligeledes fint
- Steg løget i lidt olie på en pande ved lav varme. Det skal stege ved lav varme indtil de er brune. De skal være bløde, karamelliserede og have en intens brun farve. Det kan sagtens tage 30 minutter.
- Tilsæt tomatpureen og steg den af på panden. Tilsæt timian og et godt skvæt friskkværnet peber.
- Hæld fonden ved og lad det simre ind til der er ca. 1-1½ deciliter tilbage. Fjern timian.
- Imens koges din pasta al dente.
- Vend din pasta i din fond i saucen på panden. Spæd til med lidt pastavand og lad den emulgere til en lækker sauce.
- Riv parmesan på den "knobrede" side af rivejernet. Put det i en lille skål og lad tilsæt et par spiseskefulde pastavand. Rør det til en lille cremet puré. Sluk for varmen til din pande og tilsæt den dernæst parmesanpuréen til saucen.
- Server straks og nyd!
Var det ikke lige den her pastaret du søgte? Så prøv den her opskrift på Busiate bearnaise!
Var det ikke lige sagen så prøv i stedet den her opskrift på Hjemmelavede pasta farfalle i svampesauce med sprøde østershatte!